Új hozzászólás Aktív témák
-
Magicradio
csendes tag
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy van egy Aerocool HT-101-es procihűtőm. És lehet hogy most veszek egy Asrock K8 upgrade NF3 as lapot. Namost annál a lapnál lehet használni a HT-101-et? Mert én nem látom az alaplapon a socket csavarját. Más lapoknál OK hogy a socket tartócsavarjaihoz csavarják be. De az Asrocknál ez nincs. Mi a lehetőség?
-
Waterman
aktív tag
Darabszámra nekem is annyi ventim van mint neked,de nekem nincs a ház tetején,ellenben 2 befujó ventim van elöl.A Silentblade-nek nincs ilyen jó a légszállítása mint amiket te írsz,csak 25CFM,cserébe viszont hangtalan,papíron 1700 a valóságban 1900 a fordulata.Tömören:7db 8cm-es venti van a házban plusz egy 5cm-es a VGA-n és kellemes,nemzavaró hangja van a gépemnek,a kialakult hőmérsékletekkel is megvagyok elégedve.VGA még 38 fok fölött nem járt,alapban 35 fokon megy.
-
Invoker
tag
Nálam a ht-101-en egy db venti van (a gyári) ez fújja a ház hátulsó része felé a levegőt. Onna két 8 centis venti (1 Vantec Thermoflow Tf 8025, max 41,6 köblábat (CFM) visz, és egy Arocool Aerolite (38.6 CFM) viszi ki a hőt a házon kívülre. A tápom duplaventis Chieftec, az egyik ventije a prociról szívja a levegőt. Plusz a ház tetején is van egy Aerolite, ez is kifele fújja a levegőt, és egy Aerocool Aluminium (20 CFM) hűti a ház elejében a winchestereket. Kicsit hangos a rendszer, de ez van. Szeritem jól szellőzik a házam. De ha leveszem az oldallapokat, akkor is csak egy-két fokkal csökken le a proci hőmérséklete.
[Szerkesztve] -
Waterman
aktív tag
A lényeg lemaradt.Asus lapokon a procifoglalat 90fokkal elvan forgatva,így a HT101 ventilátora éppen a levegőáramláshoz igazodva előlről hátrafele fujja a levegőt,jókialakításu házban teljesen kifujja,vagy éppen a hátsó venti(k)re(nálam kb 80-90% ig.)
Amit még tapasztaltam,én kicseréltem a gyári világítós ventit egy Coolink VS2P-re,beraktam a hozzáadott potit is,értelme nemsok van (csak a csendesebb működés!),mert a full fordulat(3300 körül) és a fület nem bántó(2300 alatt) között szinte alig van különbség processzorhőmérsékletben.
[Szerkesztve] -
Waterman
aktív tag
Nemtudom mi az igazság,nekem ASUS A7V880-as lapom van(rossznyelvek szerint az Asus lapok fölémérnek a valós hőmérsékletnek),bárhol nézem BIOS,Everest,Asus PCprob mindenhol ez a 42-43 fok van,terhelésre fölmegy 46-47 fokig.A házamhoz van 3 hőérzékelő,egyiket a HT 101 talpán levő hűtő bordáiközé ragasztottam,itt 41-43 fokokat jelez ki mindig.Olvastam 36-38 fokokat is ezzel a hűtővel,hát nemtudom....
Hozátenném még,a házba 2db 8 cm-es Silentblade fuj be elöl,hátul ugyanilyen és ugyanennyi fuj kifele,a tápom 2 ventis Coolink, az alsó ventije épp a procihűtő fölül szívja el a hőt.Jó szellőzés kell ennek a hűtőnek a hatékony működéséhez.
Jó ez a cikk:Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Invoker
tag
Nekem egy Gigabyte 7n400-L alaplapom van, 2500-as tuningolatlan (1833 mhz) bartonnal. A legfrissebb BIOS van fenn, és jól lett felrakva a borda. Nálam Idle 56 fok, full terhelés 64 fok. Régen ez idegesített, ezért teleraktam a házat ventikkel, és sok programmal mértem a gép hőmérsékletét.Végül utánajártam, a Gigabyte alaplapok a processzormagból olvassák ki a hőmérséklet értéket, míg pl. az Abit alaplapok sokkal ''messzebről'' (asszem socket alatti szalakábel v. valami socket melletti dióda) segítségével mérik a proci hőmérsékletét. Ezért vannak nagy eltérések a mért hőmérsékletek között. A haveromnak Abit nf7 -je van, megnéztük, nála hogy hűt a ht-101. Kb. 15-20 fokkal kisebb értékek jöttek ki.
Ja, és ''normál'' helyzetben van fenn a borda, nem a tápról szívja és a VGA-ra fújja a venti a levegőt.
[Szerkesztve] -
Waterman
aktív tag
Parancsolj!! Bővebben: link
A problémád nemtudod megoldani polírozással,max pár fokot nyersz vele,de azért tanulmányozd a belinkelt topicot.Én is políroztam,nem lett 100% tükrös de simább lett mint volt.Másolok neked ide Everest eredményeket,a procim AMD 3000+(2100Mhz),a hűtő HT101 polírozva.
Hőmérsékletek:
Alaplap 32 °C (90 °F)
CPU 42 °C (108 °F)
SAMSUNG SP1614N 14 °C (57 °F)
[Szerkesztve] -
Aws
csendes tag
na ja! de ha hagyom futni 65 fokon az élettartamát az elvben nem csökkenti nem? ( az everest azt írja hogy max 66°C legyen a hőmérséklete de én már láttam 74-en is ''simán'' menni ( azért idézőjel mert kb. fél percig ment így , amíg megláttam mert utána egyből kapcsoltam ki és szedtem szét a gépet hogy mi a f*** baja van már megint!
-
Aws
csendes tag
elfordítva nem illik bele a foglalatba! és nem vágom hogy lehetne megoldani a hűtő ''talpának'' az ''elfordítását'' de szerintem sehogy! azért megköszönném ha megkérdeznéd! ja meg a fórumokon olvastam valami polírozásról, ami javítja a teljesítményt és a ph-n megtalálható a teljes leírás, de én beírtam mindenhova ( keresőbe, meg mindenbe) de sehol nem találom! tehát ha tudsz róla vlm-t akkor légysz! kösz!!!
-
Old Death
senior tag
hát 65 fok Prescottnál nem azt mondom, h normális, de elfogadható.. de nem ezzel a hűtővel.. havernak volt ilyen.. rendesen lehűtőtte, nem akarok hülyeséget írni, de az biztos h 3.0 EE-s procija volt és 3,9-re volt felhúzva és (amiben nem vagyok biztos) 50 fok alatt volt jóval...
Próbáld, ki persze egyelőre csak, h ha elfordítod, a hagyományos helyzetbe akkor vmi kondi miatt nem megy fel, v az egész el van rontva? mert lehet, h le kell belőle vágni egy kicsi részt... holnap (ma) megkérdem havert, h mit kéne vele csinálni, de addig is próbálkozz méricskélj
[Szerkesztve] -
Aws
csendes tag
és hogy az jót tesz-e neki?
-
Aws
csendes tag
elolvastam az összeset, de egyiken sem írják hogy mennyre kéne hűtenie a cuccnak! ezt nem tudod véletlenül? ja meg hogy a prescotott járathatom-e 65 fokon?
-
Aws
csendes tag
oh! kösz én ezeket valahogy nem vettem észre

-
Old Death
senior tag
jó olvasást

Bővebben: link -
Aws
csendes tag
bocsi Gigabyte 1100-as
-
Aws
csendes tag
hát az lenne a helyzet hogy nekem van egy aerocool ht-101 esem és egy gigabyte 110-as alaplapom. ez eddig szép és jó és a kettőnek látszólag semmi köze egymáshoz - pedig nagyon is sok van!!!! -
tehát ebbe a lapkába csak úgy megy bele ez a hűtő, hogy a két venti nem a ''házon kívűlről'' és a RAM-ok tetejéről szívja a levegőt ( normál eset ), hanem a tápról és a videókártyáról. a táp hűtését már megoldottam egy kis ''moddingolással'', de mivel a táp és a hűtő között kb. 1mm-nyi hely van ezért innen nem túl sok levegő jut be (tudom: megoldás: nagyobb ház), ez edigg rendben de ettől még a videókátrya ott mard és azt semekkora házzal nem tudom arréb vinni!!!!!! hiába fordítom meg a hűtőt hogy a vga-ra fújja a meleget, mert így az lesz meleg + hiába veszem le a ház oldalát a kettő közt a levegő igencsak bennragad és ez így nem túl jó, mert így a vga-t sem tudom húzni. ( mondjuk a proci az húzva van 3.2@ 3.6 de így -nem tudom miért de szerencsére csak 1-2 fok eltérést mutat- a proci IDLE: 45 fok FULL: ( 2x elindítva a cpu burn ( HT miatt) 63-65 fok (inkább 65) és szerintem ez egy ilyen hűtővel elég sok!!! szóval ha tudtok segíteni valamit ( modding , bármi) akkor légyszi!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Teljesen M5 SoC-családra vált az Apple Macbook Air és Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Trollok komolyan
- OLED TV topic
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Számítógép - Gamer PC! Csere-Beszámítás! R5 5600G / RTX 4060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

tehát ebbe a lapkába csak úgy megy bele ez a hűtő, hogy a két venti nem a ''házon kívűlről'' és a RAM-ok tetejéről szívja a levegőt ( normál eset ), hanem a tápról és a videókártyáról. a táp hűtését már megoldottam egy kis ''moddingolással'', de mivel a táp és a hűtő között kb. 1mm-nyi hely van ezért innen nem túl sok levegő jut be (tudom: megoldás: nagyobb ház), ez edigg rendben de ettől még a videókátrya ott mard és azt semekkora házzal nem tudom arréb vinni!!!!!! hiába fordítom meg a hűtőt hogy a vga-ra fújja a meleget, mert így az lesz meleg + hiába veszem le a ház oldalát a kettő közt a levegő igencsak bennragad és ez így nem túl jó, mert így a vga-t sem tudom húzni. ( mondjuk a proci az húzva van 3.2@ 3.6 de így -nem tudom miért de szerencsére csak 1-2 fok eltérést mutat- a proci IDLE: 45 fok FULL: ( 2x elindítva a cpu burn ( HT miatt) 63-65 fok (inkább 65) és szerintem ez egy ilyen hűtővel elég sok!!! szóval ha tudtok segíteni valamit ( modding , bármi) akkor légyszi!!!!