Aktív témák

  • Dualon

    tag

    válasz lugosi #1997 üzenetére

    ''Furcsa, de alapvetően egyetértek a hsz-eddel''

    :D Ez mitől olyan furcsa? :)
    Kicsit ''furcsa, de most legyőztem utálatom'', vagy ''furcsa, de Te is írhatsz értelmeset'' jellegű. :D Egyébként nem esett rosszul, mókásnak tartom.

    ''megapixelek alapján határozza meg egy gép tudását'' (Dualon)
    versus
    ''megapixeleket hangsúlyozza'', ill. ''nem elsősorban a megapixel számít'' (lugosi)

    Nem ugyanarról beszélünk. Számomra úgy jött le - persze könnyen lehet, hogy félreértettem -, hogy a fotós illető kifejezetten és elsősorban azért ajánlott D40X-et, mert az 10 megapixeles. Az összes többi jellemző elsikkadt, én pedig pontosan erre utaltam: egy gépet egészében kell nézni, nem paraméterek alapján. (És még a gyári paraméterekből sem fogod tudni, valójában mit tud egy váz - ahhoz használni kell. Sokat.)

    ''Ne írjuk le a megapixeleket, bár mostanában ez divat lett. [...] eddig a megapixelek minden áron való fetisizálása és hajszolása volt a divat, most meg a megapixelek egyáltalán nem számítanak a divat''

    Kérlek ne adj olyasmit a számba, amit nem mondtam. Vonatkozó bejegyzésemben részleteztem a megapixelekről alkotott véleményem is (lásd ''A D40X lényegében egy D40, csak 10 MP-es érzékelőt raktak bele.'' bekezdés), egyértelműen kitértem az A/3-as feletti nyomatok, az objektívek, feldolgozási és tárolási kapacitás kérdéseire.

    A többiben meg ezek szerint egyetértünk.

    e-Arc.hu

Aktív témák