Aktív témák

  • csiga997

    őstag

    válasz s1ru2 #1954 üzenetére

    Szerintem nyugodtan indulhatsz tiszta lappal, ezek az objektívek nem működnek a mai digitális vázakkal (egyikkel sem, a D200-al meg a D2x-el meg semelyikkel sem). Az értékük is inkább eszmei mint valós, talán egy gyűjtőnek érdekesek lehetnek, de technikailag ma már túlhaladottak. Nem írod ugyan, hogy mit értesz ''F sorozatos gép'' alatt, de felteszem valamelyik Nikon F vagy F2-ről lehet szó. Mint minden, ezek a gépek is öregszenek, elfáradnak a rugók, a fénymérőben idővel tönkremennek a cds cellák, elkopik benne ez az, stb. Gondolom szervízt az utóbbi 40 évben nem nagyon láthattak ;), hiszen itthon rendes szervíz nem is volt.
    Írták itt mások, hogy ez egy ''legendás'' felszerelés, aminél azóta sincs jobb, de ez is csak inkább egy érzelmi motívumként értelmezhető, sok alapja nincs. (Lásd: ''sokak szerint Elvis egy legendásan jó zenész volt és azóta sincs jobb nála''. Azért ha ma 30 alatt megkérdezel bárkit, igen kevesen osztják ezt... ;))
    Egy szó mint száz, vagy tartsd meg ahogy van, vagy add el, ha valaki jó pénzt ad érte, de azon nem érdemes spekulálni, hogy majd valamit is használhatsz belőle egy digitális rendszerben.

Aktív témák