Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz randomhaver #29772 üzenetére

    Nos, akkro elmondom az én álláspontomat. Ugyanezen szempontok miatt gondolkoztam anno. Ami miatt nekem fontos volt a magas ISO és a kihajtható kijelző, az a kisbabánk: most nyolc napos, amikor cseréltem a gépet négy hónapos volt. A kihajtható kijelző mellett lehet úgy fényképeket készíteni, hogy ne vegye észre, míg a magas ISO azért volt fontos, mert a gyereket 6-7 hónapos koráig még indirekt sem akartam vakuzni. És lőn, a családi albumba kerültek ISO 6400-on készült képek is. Nyilván most megköveznek páran, hogy úristenisosokonnemszabad, de leméretezve kiváló kép, a téma (alvó baba) miatt.

    Most már a gyereket rohadtul nem érdekli a fényképezőgép, és már az indirekt vaku is megy, szóval egyre ritkul az előny, de azért megvan.

    Viszont ahogy egyre rutinosabb leszek (ami veled is meg fog történni :) ), egyre inkább előny lenne, hogy a felső kijelző és a dedikéált gombok miatt a kijelzőt csak otthon kellene megnéznem, és nem kellene a menüben turkálni. Pl. most hétvégén sárkányhajó versenyen ragyogó napsütésben pont felesleges volt minden iso 200 felett, de a plusz gombokkal nyerhettem volna kb. 7 percet, ami alatt még egy sörért sorba állhattam volna.

    Még egy dolog szólhat a d5100 mellett: ez vállaltan belépő szint. Vagyis a menüje egyszerű, áttekinthető, "kompaktos", barátságos, színes szagos, magyarázós. A d90-é puritán, számok, oszt jól van. A d90 felhasználók talán giccsesnek, nőcisnek, ovisnak mondanák.

    A saját szempontjaid alapján dönts. Ha olyan mániás leszel, mint pl. Real_Necro, aki ugyanezen hezitált, akkor kb. három nap lesz a d5100 előnye. Ha megmaradsz átlagusernek (ami nem baj!), akkor elégedett lesze a d5100-zal évekig, és még azon is túl.

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Aktív témák