Aktív témák

  • Kleroo

    veterán

    válasz Joccy88 #33954 üzenetére

    Szia!

    Az objektívből a 18-105VR a tökéletes választás számodra. Egy tökéletes gyútáv. Remekül rajzol nyitva is. A VR pedig remekül teszi dolgát. Makróra viszont nem jó. Jóval drágább alternatívája a 16-85VR, árához képest nem igazán nyújt pluszt,sőt...

    A váz neccesebb. A D3200 legfőbb ereje a 24MP,és a szuper videó. Azonban a 24MP-hez brutálisan jó obik kellenek,és amatőr szinten totál felesleges ekkora felbontás.(olyan 8-10 bőven elég szinte bármire) Valamint a video továbbra sem jó egy kamera kiváltására,csak beállított snittekre.

    A fotózás mennyire érdekel?
    Sokaknak az a legfőbb "baja",hogy beszippantja ez a világ,és sorra lépkednek felfelé a vázak ranglétráján. Az alsóbb kategóriás vázak sok korlátozást kaptak,amik többnyire egy laikus vásárlónak fel sem tűnnek,hisz a specifikációkba nehéz tetten érni. Én is így jártam. :)

    A két váz közül jelen esetben teljesen egyértelműen a D5100 a jobb választás. Nagyon jó kis váz.
    De bedobnék 2 alternatívát: D3100 ami szintén szuper kis váz és spórolhatsz vele egy másik obira. A másik a D90 ami szerintem továbbra is a legjobb vétel egy haladó amatőrnek.Ez egy régebbi felsőbb kategóriás váz.

    A legjobb tanács: Fogdosd meg a vázakat élőben.

    Esetleg érdemes használtan egy régebbi belépő vázat venni,és különösebb anyagi bukta nélkül kitapasztalni milyen szintű váz kellene majd. (ISO800ig pl ember legyen a talpán aki egy szépen utómunkázott,10x15-ben "előhívott" képről megmondja,hogy melyik készült D60-al,és melyik D3200-al.Sőt. Nem profi helyen "előhívatott" képeknél van hogy a kompakt és DSLR között is csak a bokeh árulkodik igazán... )

    Hodor. Hodor? Hodooor!

Aktív témák