Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz bugizozi #27903 üzenetére

    Excel. Ez egy Excel tábla. Sokféle szoftvert kipróbáltam a pályafutásom alatt, aztán végül arra jutottam, hogy miután mindegyiknek volt valami hiányossága, végül mindig Excelben rajzoltam meg mert abban mindent meg tudtam oldani. Már vannak rá saját készítésű sablonjaim. :DDD

    Szerk.: nyilván picikét "paraszt" megoldás, de a végeredmény számít, ott meg az a szempont, hogy áttekinthető legyen és világos, ha adott esetben az ügyvezető vagy az auditor odaáll a rack szekrény elé, akkor ha kézbe veszi a doksit, akkor ő is eligazodjon rajta, hogy melyik kábel micsoda és hova megy. A volt főnököm mondta mindig, hogy azt nevezzük dokumentációnak ha én most bemegyek a szerverterembe és kihúzom az összes kábelt, akkor utána te bejössz a doksiddal és mindent vissza tudsz dugni oda, ahol volt és működni is fog.

    Topológia rajzra Visio-t vagy Draw.io -t szoktam használni, ilyen patch és switch rajzra Excel-t. Aztán a kész dokumentációt Word-ben összerakom, hozzáírom a "rizsát", berakom a fotókat és PDF-ben kapja meg az ügyfél.

    [ Szerkesztve ]

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák