Új hozzászólás Aktív témák

  • kuszal

    tag

    Sziasztok!

    Egy elég nagy problémám lenne, remélem tud valaki segíteni.

    Tehát: adott a következő gép
    Processzor - AMD Athlon 64 X2 3600+ 2*512kb dobozos Socket AM2
    Alaplap - ABIT - KN9-Ultra
    Memória -2 x 512 MB PC6400 (800MHz) DDR-II Zeppelin
    DVD író - Pioneer DVR-112D 18x DVD író
    Ház - Foxconn 3GTSAA-805 350W
    Winchester - 160GB Samsung 7200rpm SATAII 8MB cache winchester
    VGA - GALAXY - GF7300GT 256Mb HTD Zalman PCIE
    Bill.+Egér - A4TECH - AKX2810 X7 Game Master Desktop
    Monitor - ASUS - VW192S

    Minden alkatrész 1-1,5 hónapos új, boltokban vásárolt. Sajnos már az elején volt egy kis probléma vele: az első összerakás után, mialatt végig működött, majd rendszertelepítéskor végig működött, kihúztam minden kábelt, hogy a végső helyére tegyem a gépet. Majd kábelek vissza, gép bekapcsol és semmi! A monitoron a ''No signal'' felirat díszeleg! Gép szétszed, megmozgattam a videokártyát és semmi. Már épp feladtam volna amikor még tettem egy utolsó kísérletet a bekapcsolására és láss csodát, működött. Szépen elindult a rendszer meg minden. Ezek után semmi probléma. Hiába kapcsoltam ki teljesen, minden egyes alkalommal úgy indúlt ahogyan kell. DE kb. két hete beletettem egy plusz winyót. Mikor ismét összeraktam a gépet, megint semmi. Szétszed, videókártya ki-be, összerak: megint semmi. Megint játék a ki-be kapcs gombbal és egyszer csak ismét csoda. Rendszer elindul! Azután megint semmi probléma egészen mostanáig. Most ugyanis a vendég hdd kikerűlt a gépből és most megint elkezdett vacakolni. Hiába kapcsolom be, néha nem akar elindulni, bebootolni a rendszer. Volt olyan, hogy lenyomtam egy pár gombot a billenytyűzeten és már el is kezdte a bootolást, de addig semmmi.

    Hogy pontosan, hogy is néz ki a dolog, miről is beszélek. A gép kikapcsolva pihen. Én bekapcsolom! A házon lévő power led elkezd világítani és a táp ventillátora is elindul. De a monitoron a ''no signal'' felirat díszeleg. Ezek után vagy az segít, hogy megnyomom a resetet és akkor egyszer csak elkezd felállni vagy (volt már példa erre is) lenyomok pár gombot a billentyűzeten és erre az elkezd bebootolni. Persze olyankor minden az elejéről indul (memóriaszámlálás, stb).

    Mi lehet a baj??????? Miért csinál ilyet? Ha esetleg valaki a monitor kábelére gyanakodna akkor nem az, már kicseréltem! Ki lehet a bűnös? Alaplap, vga, esetleg más?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Azt tudjuk, hogy mi lesz, de addig mi lesz!?

Új hozzászólás Aktív témák