Új hozzászólás Aktív témák

  • CsodaPOK

    senior tag

    Sziasztok!

    Adott egy Paradox riasztóközpont, aminek vannak vezérelhető PGM kimenetei (NO, NC).
    Illetve van egy Hikvision kamerarendszer. Egy rögzítő, kettő beltéri kamera, egy kültéri kamera. Minden kamera egyszerű, buta POE switchre van kötve.

    A beltéri kamerákat eredetileg csak azért raktam fel, hogy amíg épül a lakás belseje, addig legyen valami, ami figyel, biztos, ami biztos. Az idők folyamán megtetszett, hogy a lakás belseje is be van kamerázva. Viszont, ha beköltözök, akkor nem szeretném, hogy a mindennapjaim láthatóak, illetve rögzítve legyenek.

    Első körben arra gondoltam, hogy a riasztó PGM vezérlésén keresztül egyszerűen elveszem az áramot a POE switch-től, amikor a riasztó ki van kapcsolva. Ezt a riasztós haverom simán össze is tudja rakni, felprogramozni, stb.

    Aztán tovább gondolkodtam és az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne, ha azért éjszakára mondjuk a nappali kamerája mégis csak be lenne kapcsolva. És akkor eljutottam oda, hogy jó lenne, ha minden kamerát külön tudnék ki-bekapcsolni az egyes PGM-ekről.

    Az egyik opció, hogy kiveszem a POE switchet és POE tápfeladókat használok, amiktől PGM-el, relével ugyanúgy el tudom venni az áramot, mint eredetileg, amikor a teljes switchtől vettem volna el.

    A másik opció, amin gondolkodtam, hogy létezik-e olyan "izé", aminek van RJ45 aljzat bemenete, RJ45 aljzat kimenete és a kettő között kapcsolat "analóg" módon vezérelhető (PGM, relé, stb.)? Itt akadtam meg egy kicsit, Google hirtelen nem volt barátom.
    Van esetleg, aki halott, látott, használt ilyet? Mit tudnátok ajánlani?

    Fontos, hogy ténylegesen, fizikailag el akarom venni az áramot a kameráktól, amikor nem kell rögzítsenek.

    Köszi szépen!

Új hozzászólás Aktív témák