Új hozzászólás Aktív témák

  • Steady74

    addikt

    válasz zsamiatt #32639 üzenetére

    mielőtt minősítesz, ráadásul elég durván, olvass bele a home assistant fb csoportba. Attól szállt el egy csomó érzékelő, mert a téli átállás miatt kiakadtak. Ha egy rendszer egy évente 2x fixen ismétlődő dologtól meghal, akkor az szerintem alkalmatlan egy teljes ház automatizálására. Én tuti nem bíznám rá a fűtést teljesen egy ilyen rendszerre:

    Az eredeti post:
    "Ma hajnalban 1:16-kor két egymástól független Hassos rendszerem is megállt "out of memory"-val virtualizált környezetben (bár ennek szerintem nincs jelentősége most).Mindkét esetben a HA által javasolt 2GB memória volt beállítva a virtuális gépnek.Már Pi3 Hassos image-nél említettük, hogy az 1GB memória kevés és ott is a 256MB swap a memóriában van kialakítva. Úgy tűnik VM-nél is ez a helyzet, bár ott 512MB-ot definiál az X86-64-es image.Úgy tűnik mégsem elég a 2GB memória.Hogy ez miért most és miért percre pontosan egyszerre jött elő a 2 rendszeren, az jó kérdés...Javaslom, hogy aki VM-ben futtatja a Hassos-t, növelje meg a memória méretet."

    Válaszok:

    Nekem ez volt. De csak a két HA rendszeremből az egyik volt érintett. Újraindítás megoldotta. Mind a kettő 2021-9-7 core verzióval volt. Nem lehet hogy az óraátállítás kavart be valamit? Sajnos bem néztem körül melyik komponens zabálta le a memóriát.

    Nálam más volt a gond, de az óra átállással kapcsolatos.Pl a lámpa állapotait nem mutatta, csak a 30-i utolsó lekapcs állapotot, a 31-it nem.Teljes gép újraindítás (laptop, Windows, VirtualBox) megoldotta a problémát.

    Nálam 6gb RAM van odaadva és dettó. De már csinált ilyet.

    Itt is ugyanez.

    Nálam a mysql hasalt meg, és így nem volt recorder. Arra mindenkit emlékeztetnék, hogy ma hajnalban nyári téli DST váltás volt, gondolom ez zavarta meg a rendszereket.

    Biztos az óraátállítás miatt történt. A legújabb core/os-es halt meg nálam is (4gb ramja van), míg a core-2021.9.7-es 10.6-os supervisorral és 6.4-es os-szel túlélte (2gb ramja van). Mindkettő esxi alatt fut.

    Oraatallitas zavarhatta meg, voltak 2:xx bejegyzesek majd 3:xx utan ujra 2:00 lett. Lehet ez okozott bajt, nem tudta az adatokat beirni, várt, kinek mennyi ido utan fogyott el a memoria mert sok nem kiirt adat varakozott benne. Nekem semmi baj nem volt vagy nem vettem észre. Adatbazisom merete 70Mb, ehhez boven eleg az 1gb ram.

    Soroljam még?

    Szerk: rosszul emlékeztem nem (csak) az érzékelőket zavarta meg hanem a komplett rendszerek fagytak le. Egyik ismerősnél állt le a kb 80 db-os zigbee hálózat óraátállítást követően. Restart után ment.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák