Új hozzászólás Aktív témák

  • glutamin

    őstag

    válasz harry #20173 üzenetére

    Én is írok véleményt mivel 3 évig ilyet használtam. Még szüleimtől örököltem meg egy garázsban tartott, megvigyázott F Astra 1.4 benzines 5 ajtóst. Kb 120e km-rel. Aztán 3 év alatt beletoltam 60e-et nagyobb gondok nélkül.

    motor
    Az 1.4-es 8 szelepes benzines 60LE-vel nagyon gyenge. Cserébe mechanikus probléma nem nagyon van vele. Láttam ilyet taxiban 450e km-rel és normálisan ment. Szvóal 8 szelepesből inkább az 1.6-os 75 lovast, esetleg a hengerenkénti befecskendezőseket (SI) 82 ill 100 LE-vel. Nálam a motornál a felső holtponti jeladó adta meg magát. Javítása kb 20e Ft volt. Valszeg túlmelegedés miatt döglött meg. Ez konstrukciós hiba lehet, de az 1.6-osban meg a tobbi típusban már másképp van megoldva.

    váltó
    Mauális 5 fokozatú van szinte mindben, vizsont az 1-es valamint a rükverc nem szinkronizált. Vagyis menet közben max recsegve tudod kapcsolni. Ez lépés tempónál zavaró lehet. 2-esben nem indul meg rendesen az autó, 1-es be meg nem tudod berakni, csak ha megállsz vele.

    fogyasztás
    A fenti motorral nekem városban 7-10l között. (utóbbi télen rövidebb szakaszokon) De nyáron, országúton le lehet vinni 6 l alá is 90-es tempóban.

    karosszéria
    Amig garázsban áll, addig nincs gond vele. De a napon sajnos pár év alatt kimattul, megprepedezik a fényezés és apránként előjön a rozsda több helyen is. Ezt érdemes jól megnézni vásárlás előtt. Méretre elől elfogadható, hátul azért nem túl nagy a lábhely. CSomagtartó nem rossz, de ha van kutya, akkor inkább a kombit (caravan) javasolnám én is). Mások is írták itt a fórumon is, hogy a pollenszűrő beázik és akkor nem lehet lepárátlanítani az első szélvédőt. Erre egy nem túl szép megoldás, hogy egyszerűen kivesszük. (minden szerszám nélkül, kézzel szerelhető)

    extrák
    Nekem BP-en nagyon hiányzott a szervó parkoláskor, esőben a központi zár, melegben a légkondi, vagy minimum az elektromos ablakok. De a parkolóházakban is bosszantó az ablaktekergetés a kártyaleolvasónál.

    szervizelés
    Szerencsére nagyon sok utángyártott és bontott alkatrész van, így olcsón lehet javítani rajt szinte mindent.

    Összességében egy reális, vállalható autó. Az első generációs Suzukiknál nagyobb méretű, belül szebb kivitelű, ütközéskor biztonságosabb. Műszakilag viszont kb a vele egy szinten levő Ford escort, renault, stb-ktől nem hiszem h érdemben jobb lenne.

    „When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“

Új hozzászólás Aktív témák