Új hozzászólás Aktív témák

  • Szada85

    aktív tag

    válasz Kickass #76529 üzenetére

    Igen, az elsö bekezdésben igazad van, mostanában egyre nagyobb divat ehhez hasonló cikkeket írni, TC-n is egyre gyakrabban vannak ilyen " megmondós " témakörben készült írások. A cikkekböl valóban legtöbbször hiányzik a konstruktív megoldás ( amire mondjuk újságíróként pont, hogy törekednie kellene szerintem is ), megint más kérdés, hogy pontosan mindenki tisztában van vele, hogy a felelös szerveknek eszük ágában sincs ebbe az irányba tendálni, talán ezért Sem törekedik senki az ötletadással. Pedig a pályákon egy átlagsebesség-méréses rendszer valóban simán megdobná a költségvetést, az embereket meg kicsit visszafogná.
    Bár ez is csak a gyorshajtást fogná vissza, a leállósáv-on elözést, tolakodás, egyebeket kis eséllyel.

    A többi része a kommentnek nagyjából visszavezethetö arra a 3 jellemzö közül 1-1-re, amit írtam, Én is erre céloztam, hogy a közlekedési morál egyre katasztrofálisabb, és ebben nagyon sok minden belejátszik, bizonyos része az embereknek egyszerüen képtelen helyzetet kezelni, szituációkat megoldani ( márpedig a közlekedés nagy része erröl szól, hogy változó szituációkat oldasz meg sokszor ).

    A jobbra tartás pedig nagyon fura, mert szerintem pl. elég sok helyen kinn van ( út feletti infó-táblákon is gyakran olvastam, út menti táblák is vannak sok helyen ), ergo ha nem is tudja, akkor is látja a kiírást.

    Csak itt jön be, amit Te is írtál, és vonatkoztatható az " önzö " jelzöre, hogy
    " Ehhez adódik még a magyaros fűszer, vagyishogy mindenki szent meggyőződése az ha már kifizette az autópályadíjat akkor ő azt csinál amit akar. 110-el döcög a belsőben vagy középsőben, nem segíti egy átmeneti gyorsítással a gyorsabban haladni akarókat,...", illetve az általam írt feszült/stresszest kiegészítve a komplexusossággal igaz ez:
    " Másrészről ott van az indokolatlanul senkit nem kényszerítünk pl. vészfékezésre, tökmindegy ha mögöttem 210el érkezik valaki akkor se hajtok ki elé 130al csak azért hogy na majd én most jól megmutatom lassítson le a paraszt. ".

    De ugyanez utóbbi megvan akkor is, ha 140-el mész a belsöben, és egy lomhább autó ( lehet furgon, vagy lassabb személyautó, mindegy ) 90-100-al az utolsó pillanatban kicsapja magát eléd, mert neki " joga van elözni "... :/

    Illetve nagyjából megvan ez itt Németországban is, sokan itt is gondolkozás, nézés nélkül kijönnek eléd, utazgatnak üres külsö sávnál is a középsöben, ezért is írtam, hogy ez nem hungarikum, úgy ámblokk az emberiség zusammen romlik egyre szomorúbb irányba, viszont arányaiban itt kint egyelöre ritkább, mint otthon, legalábbis amerre én eddig közlekedtem itt. :)

Új hozzászólás Aktív témák