Új hozzászólás Aktív témák

  • Declare

    őstag

    válasz ArthurShelby #80538 üzenetére

    Hat ilyet meg nem hallottam, hogy azert nem ajanlott, mert draga a vezerles csere :) Azert ez nem egy ferrari....legyen dragabb egy 20% mondjuk (hasamra ütöttem). Evi 5-10k km futassal hany evenkent is következik be? 9-10 vagy több? :D

    Sok dizel van persze, ezert is megy a szenvedes....nem lesz ez gyors folyamat, de szvsz hamarosan erezhetöve valik.

    Ahol verhetetlen a dizel ma is az a nagy tempos, hosszu tavu autopalya futas. Varosban, meg föuton, meg nem nagy terhelessel siman hasonlot hoznak a turbos benzinesek is szvsz.

    Ez a ki mit ajanl meg nem ajanl....nekünk van a csaladban egy 2006 os 1,4 tsi...ujonnan vettük, meg is van becsülve, de szegeny 70% ban 5 km ekeet jar hidegen. A lancnyulason kivül, ennek ellenere semmi baja azota sem....meg ez a dramai lancnyulas is annyit jelent, hogy kb 60k km enkent ki kell cserelni a lancot, ami ilyen max 100k huf os összeg ha jol remlik :) . Ezen kivül több TSI motoros auto is van az ismerettsegi körben. Egy elsö generacios 1.2 TSI Skoda Yetire nagyon rafaragott valaki, annak minden baja volt...de ezen kivül semmi. Mindenki szereti a sajatjat. Nyilvan rizikosabb a TSI mint a szivo benzin, de messze nem annyival...csereben viszont sokkal jobban fogyaszt es 10000x jobb a menetdinamikaja.

    Buszok, meg kamionok is rengeteget szennyeznek, de akkor nezhetjük a tehervonatokat, meg teherhajokat is....en nem szeretem az ilyen szövegeket, hogy "na de bezzeg..." . Akkor ennyi eröböl hajisd el Te is az erdöben a tejeszacskot....az az egy zacsi mit szamit, amikor masok egy uaz szemetet öntenek le az erdöbe... Erted mire gondolok :)
    Ha nem kezdünk el valahol valamit csinalni, megfulladunk :) . Kamionokat, meg teherhajokat nem lesz egyszerü dizelmentesiteni....de az autokat igen.

    Szoval jo kis tema ez, megoszlanak a velemenyek....nekem dizel autom van privatban, dizel a ceges, de ezek a felhasznalasi mod miatt indokoltak....de nem szeretem a dizelt....viszont masnak is siman leirom, hogy javaslom, ha ugy hasznalja....az evi 5-10k km viszont nem ez a körülmeny...plane ha mellette megy a para, hogy mi mennyibe kerül, ha szervizelni kell :)

    (en amugy legszivesebben egy hybrid benzinbe ülnek, ami elmegy 100km t elektromosan a varosban, de mehetsz vele egyhuzamban korlatlanul ha akarsz a benzines motorral :)) )

Új hozzászólás Aktív témák