Új hozzászólás Aktív témák

  • F1rstK1nq

    aktív tag

    LG 47LB731V tévével használom az rpi2-t, nem rég üzemeltem be. A kérdésem az, hogy a tévén a hdmi bemenetre amire az rpi2 csatlakozik PC-t állítottam be. Szerintetek maradhat így, esetleg tegyem át Set-top box vagy Blue-Ray/DVD lejátszó -ra a beállítást? (mivel így a tv azt írja, hogy 60 hz a forrás, szóval nem 24p-s lejátszást kapok vagy csak rosszul van kiírva?)

    Másik dolog, hogy a hdmi-cec remekül működik, csak az a problémám, hogy keves kicsit ez a magic remote így hozzá, hogy a pointer interface-t nem tudom használni (azt a piros kurzort, kb egérként) erre esetleg van vmi mód?

    Utolsó kérdésem :B , végigolvastam ezt a leírást és ebben van egy ilyen rész:
    Change resolution to 720p

    Reducing the Kodi user interface resolution to in “Settings” > “System” > “Video” will save memory and make the system and menus a bit faster. Video will still play at full resolution (e.g. 1080p).

    Go to “Settings” > “System” > “Video Output” > “Resolution” to change the resolution.

    I noticed about a 20 percent improvement in the navigation menu speeds on RPi 1, so if you do not need 1080p resolution in the menus, this change will make your system feel snappier.

    Ez mennyire lehet igaz? Mivel beállítottam így és azt írja a tévé, miközben elindítom a filmet rpi-ről, hogy a forrás 720p, szóval szerintem ezt rosszul írj a cikkíró. Tegyem vissza 1080p-re?

    Bónusz kérdés: ;] A MPEG-2 and VC1 codec licence key megvásárlása mennyire fontos nekem, ha csak full hd filmeket/sorikat nézek mkv formátumban általában?

    Köszi a válaszokat! :R

    [ Szerkesztve ]

    Adrenaline is natures way of telling you 'don't fuck up.'

Új hozzászólás Aktív témák