Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz LZs?! #10386 üzenetére

    A) Ha elérhető újabb Windows-verzió, Windows 11, akkor nyilván promózhatja azt a Microsoft, nincsen ebben semmi meglepő és újdonság. De egyébként amelyik PC-n komoly inkompatibilitási / egyéb gondok vannak, ott általában fel sem ajánlja a Windows Update. Ahol igen, ott Windows 10 és Windows 11 esetén is először eleve csak opcionálisan, vagyis nem kötelező a felhasználónak a "letöltés és telepítés" lehetőségre kattintani.

    B) Épp nemrég lett leírva egy másik válaszban, hogy az alapértelmezett 10 nap módosítható akár 60 napra is, valamint hogy eleve adott a lehetőség a kedves felhasználónak előtte mentést készíteni a rendszerről képfájlba (recovery image). Ahol ha egyszer vált a felhasználó újabb Windows-verzióra, akkor normál esetben azzal a céllal, hogy azt fogja használni és nem feltétlen akar a régebbire visszaváltani, meg annyira nem meglepő, ha a 10-2x+ GB-os Windows.old mappát nem fogja évekig őrizgetni a Windows 10/11 a C meghajtón, hanem 10 vagy 2 - 60 nap után automatikusan törli - ami általában elég szokott lenni arra, hogy kiderüljön jól működik-e az új verzió az adott eszközön, vagy sem - , tárterületet felszabadítva azzal.

    A "tesztelési fázis", az olyan állapot az Insider Preview verzióknál van, ellenben az általános kiadású Windows 10/11-verzióknál nyilván nincs. Olyan viszont lehet, hogy nem minden hardver- és szoftverkörnyezetben problémamentes a működés, meg az elején egy-egy új verzió, ahol pl. AMD-nél jellemzően több probléma szokott lenni ilyen téren, mint az Intel-alapú PC-knél.

    Igen, 2025. október 14-ig (még 3 évig) támogatott a Windows 10 az általános kiadásoknál, vagyis addig használható az is és nem kötelező Windows 11-re váltani, amit maga a Microsoft is világosan leír.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák