Új hozzászólás Aktív témák

  • snake1977

    őstag

    válasz #95904256 #6228 üzenetére

    Néhányra emlékszem, de ezek egyike sem jelentett potenciális veszélyt a "nagyokra", az Ageia kártyái méregdrágák voltak, társkártyának legalábbis. A technológiára időben lecsapott az nVidia, azt hiszem ha jól tudom a hybrid sli rendszerek nagyrészben erre hajaznak.(?)
    Megnéztem a ClearSpeed oldalát, wow nem piskóta sávszélességeket irnak chipen belül.
    Az Itanium-ról hallottam, de minimálisat, csak emlegetés szintjén évekkel ezelőtt valamelyik pc-s magazinban, igazából gőzöm sincs mi lett volna belőle ha elkezdik komolyan fejleszteni, vagy meg is tették talán más név alatt? Úgy vélem a nagyok mellett nagyon nehéz labdába rúgni, és versenyképes árakon bármit is kihozni a piacra, mivel a kis vállalatok egyszerüen nem tudnak kis mennyiségben költséghatékonyan termelni, a nagy mennyiséghez pedig nagy tőke is kell.
    A csíkszélesség ahogy csökken egyre több cpu mag kap helyet egy processzoron belül, efelé orientálódik el pillanatnyilag a piac. Én bízom benne hogy hamarosan valaki feldob egy új technológiát, ami forradalmasitja ezt az egészet, számomra furcsa hogy lassan 8-16 magnál járunk, de igazán kiugróan látványos sebességnövekedést egyenlőre nem tapasztalni, értem ezt arra hogy kettő-négy magos rendszerekhez képest a sebesség nem duplázódik 8 magnál, csak nő x százalékkal, ott az i7, nem olcsó, de most a legjobb, viszont nagyon kevés dolog használja ki igazán.
    Annak idején még emlékszem a játékipar is arról szólt a hőskorszakban, ki mennyire tudta optimalizálni a dolgait, nem volt mindegy hogy elfut egy 386-486-oson vagy mindjárt Pentium kell hozzá, ma már ez nincs ennyire kiélezve, ott a legújabb NFS Shift, mig a Race driver the Grid hasonló grafika mellett 1280*1024-ben elfut nálam addig az EA új játéka 800*600-ban is be beszaggat. Egyre komolyabb hardvereket kell venni, sokmagos procikat, de...nem használjuk ki a bennük rejlő lehetőségeket, csak az izomerejüket, és ebből én laikusként arra következtetek, hogy előbb utóbb elérünk egy olyan szintet ahonnan nem lesz lehetséges a továbblépés csak teljes architektúra váltás után.
    Vagy a mai programozók megtanulnak optimalizálni végre.
    Bocs a hosszú OFF-ért.

    ...BRSZK...9...2024.06.28-29... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official

Új hozzászólás Aktív témák