Új hozzászólás Aktív témák

  • xtend

    senior tag

    válasz gyűrű #96512 üzenetére

    Nokia távval is? Az tényleg furi akkor mert:
    (na most bocsássatok meg mert google fordítóval berakom ide amit egy külföldi fórumba írtam, lusta vagyok magam fordítani)

    Hogyan működik a Homatics ebben az esetben? Lehet, hogy nem csak a Nokia 8010-ben van ez a hiba:
    Az Androidn a távirányító működik a BT-vel. És ha megnyomja a bekapcsológombot, akkor csak elalszik, nem pedig kikapcsol. De például a Button Remapper alkalmazással kaphat egy energiabeállítási menüt a kikapcsolással és újraindítással. Szépen működik. De ha a Beállítások/Eszközbeállítások/Energiatakarékos menüben (Settings/Device preferences/Energy saver) beállítja az Energiatakarékos módot (Power saving mode) (amihez az van írva, hogy az STB 20 perc készenlét után mélyalvásba megy, de felébresztheti az STB vagy a távirányító bekapcsoló gombjával). és rendesen (power off) kikapcsolja (nem csak készenléti állapotba) akkor 20 perc után tényleg nagyon mély álomba kerül, mert a távirányító bekapcsoló gombjával nem lehet visszakapcsolni! Csak ha kihúzza a tápkábelt és visszahelyezi.
    Gondolom, mivel ezekben a dobozokban van ahol van IR vevő (mint például a Rocktek és a Nokia) és van ahol nincs, így a bootloader nem tartalmazza a bekapcsológomb IR kódját.

    Lehet ezért van az, hogy kikacsolja a CE-t, de vissza már nem. Mondjuk azt máig nem értem, hogy miért kapcsolgatja a Nokia távja ki-be a tévét amikor nem is ua az IR kódja (nem nem a CEC miatt, ha ki van húzva a HDMI kábel akkor is)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák