Új hozzászólás Aktív témák

  • Lassú Víz

    őstag

    válasz _q #27659 üzenetére

    Mégis honnan (a pék f****ból) tudná szerencsétlen, hogy villannia kell? Mehetett volna a világ a nyílt szabványok felé is, objektív bázistávok és bajonettek tekintetében éppúgy, mint a rendszervakuk és távkioldásuk világában, de nem ez történt. Kisebbfajta csoda, hogy ennek ellenére valaha meg tudtak egyezni a papucs méretében meg a középérintkező helyében. Ezt a békát nyeld le, és ne hárfázz a topiklakók idegein. Mi sem tudunk rajta változtatni.

    Szerencsére vannak gyártók, akik felismerték, hogy a keresztkompatibilitásban van erő (pl. Nissin, Godox) és olyan rendszert dobtak piacra, hogy a stúdióvakuktól a tetszőleges vázra való rendszervakuig mindent ki lehet szolgálni egy olcsó rádiós vezérlővel, vagy egy adott vázhoz való rendszervakuval.

    Az, hogy egy vaku tud-e slave-ként egyszerűen csak egy másik vaku villanására indulni, az adott vaku képessége. Csak példaként, láttam olyan vakut, ami TTL optikai slave-ként tud működni, de az első vagy második villanásra indulás képessége hiányzik belőle. Csak gratulálni tudok a gyártónak. Ettől függetlenül szabadtéren 6 m-re a mókusvillantóval elindítani egy slave vakut, hát erősen népmesei kategória, azaz hol volt hol nem volt... Vegyél két rádiós kioldót is tartalmazó vakut, vagy egy vakut meg a hozzájuk illeszkedő szimpatikusabb kioldót és lehet örülni.

    Még valami. A fény nagyon nem olyan mint a fényképezőgép, hogy kisebb szenzor, könnyebb cucc, olcsóbb szett. Ott a megfelelő eredményhez nem lehet a méreten spórolni. Vannak trükkök, de egy rendes beállított stúdióvakus portrénak soha nem fog a nyomába érni egy plafonra villantás. Legfeljebb valaki azt mondja, hogy jó a kép úgyis, mert az én gyerekem, unokám, kutyám, macskám stb van rajta. De láttam már kökörcsin fotózást, ahol a szórt fényről pauszpapír, a derítésről hungarocell lap, a díszítő fényről meg egy borotválkozó tükör gondoskodott. A lényeg, hogy mire összevásárolod a szükséges eszközöket úgyis rájössz, hogy a család/barátnő/barát/gyerek nem volt és nem lesz fotómodell, nem várja ki míg beállsz a fényekkel, illetve ha mégis már rég beleunt és képtelenség őket jól lefotózni. Ezért inkább villantasz egyet a plafonra egy vázra rakott rendszervakuval. :D

    [ Szerkesztve ]

    A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

Új hozzászólás Aktív témák