Új hozzászólás Aktív témák

  • Deadzone41

    őstag

    felbuzdulva a kialakult vitán tesztelésbe fogtam hogy hallom-e a különbségeket a miniaudio mad-07 (ibasso d2boa) és a msII+, diy canamp kombóm között. a két cucc között elég nagy szakadék van konstrukcióban, árban, mindenben.
    a fejes egy k601 volt, foobar-t használtam és abban állítgattam a kimenetet wasapi-val. a hangerőt egy kalibráló mikrofonnal lőttem egy szintre.
    tesztzenék (flac):
    Tool- Sober (vinyl rip 24/96)
    Peter Gabriel- My body is a cage
    Apocalyptica- Nothing Else Matters
    Them Crooked Vultures- New Fang

    mély megdöbbenésemre nem hallottam különbséget a két cucc között, néha néha elkapott az érzés hogy na tényleg hallok valami difit de aztán átdugtam a fejest és csak belezavarodtam az egészbe. a zenékbe azonos részleteket hallgattam, volt hogy többször meghallgattam ugyan azon a rendszeren hogy memorizálni tudjam. egy vakteszten nagy valószínűséggel elbuknék.

    ezek után elég sok kérdés merült fel bennem. ilyen szar, képzetlen a fülem? :) valószínűsíthető mire átdugtam a fejest, meg átállítottam a kimenetet és jó helyre tekertem a zenét, tökéletesen elfelejtettem amit addig hallgattam, viszont ha ennyire felejthetőek a különbségek van értelme drágább rendszert vásárolni ha az ember hangulata is sokkal nagyobb eltéréseket okoz hangban? részemről inkább fejhallgatókba invesztálom a továbbiakban a pénzem, szerintem ezerszer nagyobb fejlődést lehet vele elérni hangban ha az embernek van egy korrekt meglévő rendszere.
    természetesen nem kétlem hogy valaki simán kihallja a különbségeket közöttük, a következtetések csak személyemre vonatkoznak. összességében örülök, minusz egy dolog amire költenem kell :)

Új hozzászólás Aktív témák