Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    válasz borix #35273 üzenetére

    Az abszolút igaz, hogy vannak mindenféle élethelyzetek amiket látatlanban az ember nem tud számba venni. Azért nekem sokszor egyéb példák is eszembe jutnak: ha akkora dugók vannak meg légszennyezés, allergia stb akkor miért nem bicikliznek többen a városban? Nyilvános fórumokon ha felmerül, mindig jön rengeteg válasz, hogy gyereket kell vinni, meg zsák cement meg szerszámos láda és csomagkiszállító vagyok meg pék stb. Ha az ember az úton körülnéz akkor mégsem ezeket látja Budapesten a dugóban üldögélni hanem többnyire normál vagy jól öltözött emberek, egyedül, és a zsák cement nem látszik meg a disznó mégsem röfög a csomagtartóból az esetek elsöprő többségében, a melós autó a ritkább.
    Más példa - nemrégiben néztem végig a kiszámoló akadémia videósorozatát (pénzügyileg rámfér az okítás, elég analfabéta vagyok benne) ott is megdöbbentő számok jönnek elő pl hány embernek van megtakarítása, látjuk a hitelkultúrát stb. Ott is elsősorban akarás, mentalitás és csak másodsorban a képesség az oka, ékes bizonyítéka, hogy igen érdekeseket mondott az ember keleti, nálunk szegényebb országokról pl Vietnamban az emberek hajlamosabbak megtakarításra mint mi.
    Szóval természetesen megvannak a mindenféle szituációk meg kivételek és egyedi szituációra mi is csak általánosságokat tudunk itt mondani mert a maga helyzetét csak az adott ember tudhatja. Ezért is nehéz "kibicelni" és érthetően sértődés is tud lenni belőle néha. De én így vénségemre abban hiszek, hogy az emberek legtöbbször felállítanak maguknak virtuális korlátokat és aztán arra hivatkoznak, mert mentségnek jó, meg kényelmes, ebből kilépni (mentális, lelki) erőfeszítés lenne. Ezért jobb nem hinni a korlátoknak és mindig keresni kell a lehetőségeket még ha nem is látszik elsőre mert oké az ember tervez és tuti nem pont az lesz a vége, de hátha kerül egy köztes megoldás amivel máris előbbre lépünk...

    Ontopic: egy ismerős elhívott a kis Szénás körre aztán mégsem ér rá. Gondolkozom, hogy meg kéne csinálni a hétvégén, holnap-holnapután. Kicsit messze van Solymár kimenni. Nincs valakinek kedve, Budapestről? :) sharp4?

    [ Szerkesztve ]

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák