Új hozzászólás Aktív témák

  • Angel2014

    addikt

    válasz DrDobos #140337 üzenetére

    Nem pulzus hanem oxigénszint..

    Pl ami itt van 97 az nekem csak 95 volt..de pulzust is mér. 81 volt most.

    A vérben az egyes ionok, például a kálium-, a nátrium-, a kalcium- és a klorid-ion mennyiségének meghatározott tartományba kell esnie, hogy a szív megfelelően működhessen. A legmeghatározóbb szerepe a káliumnak van, ha csökken a mennyisége, szívritmus-zavarok fordulhatnak elő. Egyes gyógyszerek, például vízhajtók is megváltoztathatják a kálium-szintet, aminek következtében gyorsul a szívverésünk.

    A magas pulzusszám mellett egyéb kísérő tünetek is igazolhatják az alapbetegséget, ami miatt a szívdobogást érezzük. Ha gyengeséget, légszomjat, szédülést és ájulást is tapasztalunk, az súlyosabb szívbetegségre utalhat. A krónikus fáradtság és gyengeség viszont a vérszegénység vagy szívelégtelenség jele lehet. Fiataloknál a pajzsmirigyhormon túltermelődése vagy akár a menstruációs vérzés miatt létrejövő vérszegénység is okozhat enyhe pulzusszám-növekedést. Gyakran a magas vérnyomás kísérő tünete a magas pulzusszám. Ezek alapján persze nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mindenképpen forduljunk orvoshoz, főképp akkor, ha a szapora szívverés mellett más szokatlan tüneteket is észlelünk.

    Például pajzsmirigy-túlműködés, láz, fertőzés, gyulladás, vérszegénység, szívizombetegségek, bizonyos szívritmuszavarok, tüdőbetegség miatt létrejövő oxigénhiány, sőt még egyes gyógyszerek, valamint a kávé és a dohányzás is. Ezek azonban általában nem érezhetők annyira, mint a sportolás vagy a stressz által okozott akut erős szívverés, és gyakran csak orvosi vizsgálat alkalmával derülnek ki.

    [ Szerkesztve ]

    Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Új hozzászólás Aktív témák