Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz Woodslave #167923 üzenetére

    Én elolvastam :) mondjuk én 1 év ketozással indítottam anno a megújulásomat s kicsi rálátásom is van emiatt meg érdekel is a téma :) a cikk 99.99%val egyetértek bár néhol ez is csúsztat, ferdít, kihagy, mint a legtöbb bármilyen étkezéssel kapcsolatos cikk, csak h a saját igazát tolja.
    csak h ide kapcsolódó részére reagáljak: keto alatt pont azt a sportot hagyták ki, ahol tényleg van előnye s ahol profi sportolók is használják: hosszú alacsony terhelésű sportoknál - maraton futók, hosszú távú biciklizők stb, ahol így nem kell carb loadolni s nincs is egy plafon amit elér amikor kifogy a ch. Ezt egyébként én is talasztaltam anno, a világból is ki tudtam futni/úszni/tekerni, sose fogyott el az energiám, végig tudtam fedezni zsírból. Ugyanakkor ahol hirtelen nagy energiára van szükség - sprint, hiit, SÚLYEMELÉS - ott sokkal rosszabb eredményeket értem el, ott a ch kell, de nagyon :)
    az ősös részhez még annyit tennék hozzá, h teljesen igaz amit ír, régen ezt nem magas zsírbevitellel hanem éhezéssel érték el (nyilván nem szándékosan) s a magas zsírtartamú mai megoldása egy biohack kb h hosszan beléphess ebbe. Ugyanakkor a magas zsírtartam a ketoadaptáció elején fontos csak (h hamarabb belelépj - tekintve h a ma embere sosincs ketózisban elvesztette a metabolikus adaptációját s nehezebben lép bele először- s a cikk azon része ami javasolja h amúgy időszakonként belépni ketózisba nem ördögtől való ötlet azzal mélységesen egyetértek) utána már alacsonyabb zsír, a szükséges fehérje s minimális chval is fenntartható - persze itt a glükoneogenezis miatt nagy fehérjebevotelről nem beszélhetünk ahogy azt az eszkimós résznél is említi.
    s miután a ma embere iszonyatosan elhízott lehet - főleg aki ketozni kezd - van annyi zsírraktára a testében h hosszútávon csinálhassa míg az ősöknél ez nem állt fenn s nyilván pláne tudatosan fogyni nem nagyon akartak :)

    ettől függetlenül a hosszú ketózisnak sok árnyoldala is van, eleve nagyon egészségtelenül is lehet csinálni valamint a hormonháztartásra is erősen hatással van. E miatt én a rövid távú kipróbálását s időnkénti beiktatítását általában bárkinek ajánlom de pl fogyáshoz nem feltétlen a legjobb - egyénfüggő h neki egyáltalán beválik e (nekem bevállt, egyáltalán nem voltam éhes s repültek le a kilók, 1 év alatt 60+) s h tudja e helyesen, egészségesen csinálni. 1 éves távra ugyanakkor mai fejjel már senkinek nem javasolnám, mert ha pl a hormonjai rendben is maradnak leptin ghrelin stb szinten (nekem így van szerencsére) azért a bmrje be fog esni a béka segge alá s azt visszatornázni nem feltétlen egyszerű - nekem pl fél évbe telt kb, azóta meg már túl magas is a bmrem, folyamat zabálnom kell h egyáltalán megtartsam a súlyom, tömegelni meg elképesztő teher már kb :)

Új hozzászólás Aktív témák