Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz aleister #17129 üzenetére
Nekem is megjött egy Hiseeu HB613, és a támogatása egyszerűen szerintem is borzalmas.
A kezelési útmutatójában szereplő DeviceManage és CMS programok hivatkozásai vagy nem léteznek, vagy kizárólag kínai nyelvű program letöltésére mutatnak, mint ahogy maga a hiseeu.com oldalon található linkek is nagyrészt annyira vakok, hogy nem is kattinthatók.
A leírás alapján nagy nehezen letöltött CMS nem települ fel, csak úgy tesz... Egy másik verzió pedig a kamera betöltésénél akad el végleg egy nagy h264 felirat mutatása közepette.
A DeviceManage nem tartalmaz angol lehetőséget, találtam viszont egy DeviceManager4 / IPC Manager nevűt, ami már igen. Ez utóbbi IP-cím alapján listázza a kamerát, de a beállításain nem hajlandó változtatni -- így sem a belépési jelszót, sem az IP-címet (sem semmi mást) nem tudom módosítani.
A leírás szerint a kamera IP-címe 192.168.1.10 -- ami csak félig igaz, mivel a DHCP szerver címet ad neki, amin be is lehet lépni, de az ONVIF Device Manager szerint fix IP-n van -- és ezt nem is hajlandó DHCP-re módosítani, és ami még érdekesebb: a router nem hajlandó DHCP reservationbe felvenni. Közvetlenül PC-re kötve viszont valóban a 192.168.1.10-en érhető el, amiben az a szép, hogy a leírása szerint csak routeren keresztül lehet csatlakoztatni, és a szerző külön fel is hívja a figyelmet, hogy elsőre magán a routeren kell 192.168.1.0-ra tenni a LAN-tartományt.
A legszebb egyébként az, hogy ha böngészőből akarom meghívni, akkor ezt a csodálatos hibaüzenetet kapom:
Tetszőleges böngészőből. Az, hogy miből töltsek le 44-es verziót, az ő titkuk marad. Egy Opera 12 végül nem ezt a hibát hozta fel, viszont mást sem. Végtelen ciklusban próbálta sikertelenül betölteni a kamera oldalát.
Képet az ONVIF Manager és a VMS ugyan ad, de bármit is beállítani már ugye nem...
A kamera kézbe véve egyébként jó minőségűnek tűnik, sőt, a képe sem rossz.
Szóval éppen itt tartok.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
Köszönettel: MaCS
Ja, és meg tudnátok mondani, hogy mi a VMS belépési jelszava?
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
markussandor
senior tag
válasz aleister #17069 üzenetére
"Ergo kikapcsolható benne a POE funkció?"
szerintem nem
"Továbbá a bekötésnél nekem valamiért az a logikus, ha kamerák -> switch - > NVR -> router a sorrend. Tehát a switchből nem ágazna szét."Ez inkább attól függ, hogy hol, mennyi szabad portod van, de nem soros a topológia.
A tipikus soho routerben 4 LAN port van, oda dughatod az NVR-t és a PoE switchet is. -
-
válasz aleister #17059 üzenetére
A PoE switchek általában tartalmaznak uplinket is, legtöbbször kettőt, ezzel szokás őket az otthoni hálóra felfűzni, mert az uplinkek nem küldenek feszt (ez passzív switcheknél fontos, aktívnál bármelyik másik porttal kapcsolható a routerhoz). Nálam is a padláson lesz a cucc, még egy régi 3:4-es képarányú Samsung LCD-m is van a helyi visszanézéshez (ha szükséges). Szóval ez esetben a switchbe mennek a kamerák, az egyik uplinkbe az NVR, a másik pedig megy a helyi routerhoz, és ennyi. Ne feledd szünetmentessel védeni a rendszert, mert ha elérhető helyen van a villanyóra, elég lekapcsolni az áramot, és lőttek a felvételnek. Nem kell nagy, nem kérnek sokat, egy kisebb UPS is hosszú órákra biztosítja a működést.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
válasz aleister #17056 üzenetére
Elmondom, miért jobb egy külön switch. Ha az NVR-t a lakásban akarod elhelyezni, akkor ha abban van a switch is, az összes kamerát oda kell kábelezni. Ha külön van a switch, akkor oda kábelezed a kamerákat (jellemzően a padlás erre jó hely), és csak egy darab kábelt viszel le a lakótérben lévő routerig, ahová az NVR egyébként is csatlakozik.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
markussandor
senior tag
válasz aleister #17048 üzenetére
50$-ért 16 csatornást kapsz, cseh raktárból, kb 5 munkanap alatt
pár napja rendeltem 8 csatornásat, gondolom, ideiglenesen elfogyhatott -
Rick4
félisten
válasz aleister #17042 üzenetére
Az NVR egy céleszköz tehát olcsóbban, jobban tudja mindazt, amit bármi más, égetett rendszer, nem támadató, nincs zsarolóvírus, rendszerfrissítés, és amennyire ez néha fontos lehet, gondolom egyszeri 13 ezret megér egy 16 csatis NVR bárkinek.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
őstag
válasz aleister #17042 üzenetére
Asustor pl. 4 kamerára ad ingyen licencet. Nekem ilyenem van, de javaslom az NVR-t, mert az mégis csak dedikált és ellátja rendesen a feladatát. NAS-ok terén a kamera támogatása is kérdéses...
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest