Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz peppe79 #27782 üzenetére

    Én is azon csodálkozom, hogy a nem növekvő méretű dobba miért pakolnak egyre több ruhát, holott már 5 kg-nál is az volt a baja sokaknak, hogy nem mosnak rendesen a gépek, mert pl. kevés a víz. Ehhez képest azóta tovább csökkent a víz, viszont többet gyömöszölnek ugyanakkora dobba, így a ruha alig mozog. Ezzel csak a mosási folyamat lényege, a sulykolás hatása vész el.
    Érdekesség az AEG L7FEC48S (használati, pdf) példáján. 10 kg max. töltetű, a dob 69 l. A enyém egy Miele W2241 WPS, kb. 45 l a dob, 5 kg max. töltet. Ehhez képest az AEG-ben 1,5 kg-ot ír a gyapjú/selyem mosásra, a Miele 2 kg-ot a gyapjúra, 1 kg-ot a selyemre. Bár az AEG mellett szól, hogy a vízzel viszont nem takarékoskodik olyan nagyon, hiszen 10 kg gyapjúhoz 85l vizet használ a nem ECO módban. Utóbbiban viszont nevetségesen alacsony a fogyasztása, mindössze 57 l. Ugyanakkor az ECO féltöltet (azaz 5 kg) többet használ, mint az én gépem 5 kg-ra, pedig az nem is ECO, ráadásul a nagyobb dob=erősebb sulykoló hatás~nagyobb mosási hatékonyság logikai sor inkább azt feltételezné, hogy kevesebb vizet használ. A kevesebb energiát viszont azért nem értem, mert a vizet fel kell(ene) melegíteni, az ECO program miatt az enyémhez képest dupla idejű mosás miatt elvileg többször is (mivel melegen kell tartani). Ez egyértelműen azt jelenti, hogy messze nem 60 °C-on megy a mosás.

    (#27785) st6969
    Apámtól örököltem DeLonghi grillezős mikróját (sajna, használati nincs hozzá, a neten sem találtam). Kétszer próbáltam használni a grillezőjét. Először a helyén, a szekrényben. A gép pár perc után lekapcsolt. Szerintem túlmelegedett. Kivettem, megvártam míg kihűl, és a konyha padlóján próbálkoztam újra. Akkor is lekapcsolt. Így soha többet nem fogom használni ezt a funkciót. A legegyszerűbb mikrózáson kívül gyakorlatilag semmit nem használok, pedig ránézésre rettenetesen sok funkciója van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák