Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz idegen lény #43936 üzenetére

    Nem bántásból, de ha használnád a gőztisztítót, akkor nem írnál ilyeneket.

    "Ezek a 4,5-5 bar gőznyomásúak, ma már lehet, hogy ilyet vennék, mert gőznyomásból sosem elég."

    A maximális gőznyomás csak egy adat a sok közül, amivel a tájékozatlan vásárlót le lehet nyűgözni. Olyan, mint a Lada 2107 műszaki adatlapján feltüntetett 150 km/h-s végsebesség. Aztán csodálkozik az illető, ha az 5 bar nyomású gőztisztítója a legmagasabb fokozaton "prüsszög". A vásárló szempontjából az a lényeges, hogy mekkora a folyamatos üzemi nyomás, nem pedig az, hogy rövid idejű használatnál mekkora a maximális gőzlöket. A másik ámítás az üzemidő. Itt meg persze pont a fordítottját veszik alapul, azaz hogy a legalacsonyabb fokozaton mennyi ideig üzemel a készülék. Lásd: az Általad linkelt Bestron gőztisztító adatlapja. Odaírják, hogy kb. 4 bar gőznyomás, mer' az átlag vevőnek ennyi pont elegendő. Meg ezt: "45 percig forró gőzt bocsát ki (kb 100 ° C-on)". A lényeg pont a zárójeles részen van: 100 °C-on, azaz 1 bar abszolút nyomásnál.

    "...a legegyedibb a Gorenje SC1800 a vállon hordhatóság miatt"

    A vállon hordható Gorenje gőztisztító két szempontból is marhaság:
    1. Minek vennék a vállamra feleslegesen egy 4 kg-os készüléket? A gőztisztítót ne hasonlítsd a porszívóhoz, mert itt az egységnyi felület tisztítása több időt vesz igénybe, vagyis lassabban történik helyváltoztatás.
    2. Ha valóban képes nagy nyomásra folyamatos üzem mellett, akkor az a 0,8 liter víz hamar elillan. Vagyis: mire elérnél az egyik pontból a másikba, már ki is ürült a tartály. Akkor meg minek is hordozgatom a vállamon?

    A kérdezőt pedig rossz irányba vitted el, bár úgy látom, hogy ő is rossz irányba tapogatózik a nedves porszívóval...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák