Új hozzászólás Aktív témák

  • Peat;)

    veterán

    válasz Peat;) #62814 üzenetére

    "maga a működési elv miatt nem lesz soha jó"

    Az ilyen magas lovas dolgok miatt.

    A hőingadozás eredendően más a kettőnél, mindkettő szakasosan vagy állandóan adja a melegítést de a kerámialap magát melegíti, gondolom ezért veted meg mert energiapazarló. Ugyanakkor átmelegedés után lekapcsoláskor vagy a szakasos melegítések közötti üresjáratot jobban kiegyenlíti, hiszen nem hűl ki olyan hamar, pláne rövidebb főzéseknél. A porcelánedényekkel meg alapból könnyebb főzni ezt azt, aminek a megfelelője indukcióson a vasedény kétszeres súllyal.

    Indukciósnál felforralod a vizet, leveszed eggyel lejjebb mint kéne és mint ha elvágták volna...ha más nem ennyi gondolom már feltűnt, gyorsabb és közvetlenebb a melegítés hatása és annak lekapcsolása is. Ez nem fps játék, főzésnél ez nem mindig jó, könnyebb hibázni is így.
    Mi vehettük meg a zománcozott vaslábast a maga pár kilójával, hogy az egyenletes hőkezelést megoldja a már felmelegedett edény, lekapcsoláskor elvégezze pl. a párolás funkciót.

    Én nem vagyok nagy konyhás. De kijelenteni hogy az egyik úgy szar ahogy van az nálam nem fér bele. Nekem volt mindkettő és az én kis szintemen is érzékeltem hogy pl rizs és palacsinta könnyebb volt a kerámiáson nálam. A berögzültség bizonyára szerepet játszik de már jó ideje megvan az indukciós is. De egy biztos: kajaminőségre hót mindegy melyiket vesz az ember, meg kell tanulni használni mindkettőt a maga sajátosságaival.

Új hozzászólás Aktív témák