-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
watercooling
üzenetére
ÚÚ hát ez csak 1 év múlva jön.

-
watercooling
tag
Hmm
Remélem nem rontják el a hűtést itt is! -
04ahgy
nagyúr
Vegyük figyelembe, hogy ez nem a vízhűtős topik, ne offoljuk a részletekkel!
HGyu
-
rybka3ctg
tag
válasz
MegalodonS
üzenetére
Jöhetne a fritz benchmarkt róla megköszönném
-
rybka3ctg
tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Feszültség 230 Volt
Teljesítmény 28-38-48 W
Emelőmagasság 4 méter
Max folyadékhőmérséklet +110°C-ig
Szivattyú átmérője 180 mm
Szivócsatlakozás 5/4 coll
Nyomócsatlakozás 5/4 coll
igazából még a 48W-t sem használja mert az 5 liter/percen van ami 28W ot fogyaszt
És 17000Ft árával elég versenyképes és 100-szor megbízhatóbb mint egy akármilyen processzorhoz gyártott vízpumpa igazából ha a szobában lenne akkor sem lenne hangos ugyanis ez keringető szivattyú totál hangtalan de így hogy a tetőtérben van semmilyen hangot nem ad
Technológiája pedig messze minden Hardvereknél használt vízpumpa felett áll:Karbantartást nem igénylő, csőrendszerbe építhető nedves tengelyű keringetőszivattyú. 3-fokozatú manuális fordulatszám átkapcsolás. Blokkolási áramot álló motor. Szürkeöntvény ház, üvegszálerősítésű műanyag járókerék, krómacél tengely, grafit siklócsapágyakkal.Ház: EN-GJL-200, tengely: X 40 Cr 13, járókerék: polipropilén, csapágy: grafit.
-
rybka3ctg
tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Igazából maradék anyagokból épült és nagyon nagy élvezettel csináltuk ugyanis az újdonság erejével hatott és szerintem a processzor tuti megköszönné ha tudná.
Polipropilén rendszeren is gondolkoztunk a kivitelezés megkönnyitése érdekében de nem lett volna szép látvány egy dolgozószobában
Polipropilén(régi bojlerek túlfolyóinál a biztonsági 2.5Bar-os túlfolyón használták átlátszó cső fehér)
szivattyú fogyasztása =Technikai adatok:
Feszültség: 230 V
Teljesítmény (P1): 48 W
Kapacitás: 5 - 54 liter/perc
Emelőmagasság: 4 m
Szívócsatlakozás: 5/4″
Nyomócsatlakozás: 5/4″
48W azért nem olyan sok a 130W tdp-hez képest
-
rybka3ctg
tag
válasz
peterm711
üzenetére
ha otthon leszek feltöltök egy két képet róla. természetesen ha szabad csak akkor
(Zalakaroson nyaralunk de a net mindenhova elkisér)
egy baj van a rendszerrel hogy mozgathatatlan a gép mivel 15.-ös Sercó bilincsek tartják a 22fm rézcsövet a tartály pedig a tetőtérben van elhelyezve a szivattyúval együtt igazából a szobában fűtés csőnek is nézhető a mutatvány annyi kulömbséggel hogy csőhéjjal van szigetelve a kondenzáció kiküszöbölésére
Télen bután nézne ki hogy csöpög a pára a csőről (kondenzáció) -
rybka3ctg
tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
igazából kipróbáltuk mit tudnánk kihozni processzorhűtés terén Gépész fejjel

anyagok meg megvoltak hozzá csak a szaktudást kellet mellé tenni.
Igazából örömmel csináltuk mert nem csináltunk még ilyet soha ezelőtt / bár az Infopark szerverhűtését mi készitettük be az más az 159-es cső rendszer volt hagyományos fekete (szénacél) cső
Kihívás volt de megoldottuk és elég jól sikerült -
rybka3ctg
tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
víz alatt értem ezt:
Wilo keringetó szivattyú+400literes puffer tároló+ press roppantós cső rendszer tubolit csőhéjjal szigetelve (réz)+ glikollal feltöltve télen -18 C jön be Épületgépészettel foglalkozó kft-nk van nem volt nehéz összerakni egy ilyen rendszert
Koolance vizhűtő blokkra van szerelve
Radiátorra nincs szükség ugyanis a vezetett csőhossz 22fm ami tökéletes hőleadónak illetve a viztömeg felfűthetetlen egy processzorral
Nevezhetem Gravitációs rendszernek is de hogy a szivattyú elinditására se legyen gond egy honeywell termosztát inditja a a szivattyút ami a koolent blokkra van forrasztva (érzékelője) 0.2C diferenciára kapcsol van hogy melegebb nyári napokon ha nem kapcsolom ki anélkül üzemel hogy a gép menne ez kicsit zavar de nem tudtuk másképpen megoldani viszont tökéletes a rendszer -
rybka3ctg
tag
Sziasztok visszataláltam az élmezőny topikba!
Voltam az AMD fx-topicban hát mit nem mondjak ott még kérdezni sem lehetett.
Kérdésem a következő lenne ismeri valaki a Deep Rybka sakkprogramot??
Inteles téma lessz csak így indítom mert kizárólagosan olyan emberektöl szeretnék véleményt akik valamennyire jártasak benne.
Addig is egy gyors kérdés:
3930K hoz milyen ramokat ajánlotok fontos hogy a leggyorsabb és minimum Cl9 vagy Cl7 ídőzítésekkel kellene
Corsair Dominator Gt?? -
MPowerPH
félisten
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
mivel ez nem sima sb proci, amit már párszor elmondtam, a nagy hőtermelés miatt valóban szinte lehetetlen léggel az 5300 mhz, persze lehet olyan szituáció, hogy mondjuk egy hűvös napon, bazinagy hűtővel, 2 magra lebutítva, elcsíphető egy valid 5300-on de gondolom nem ilyenre gondolt a kolléga
a legjobb procink megy 5200 at léggel két magra, és az nitro alatt 5500 as..a másik mókás ami elhangzott, az 1.55v 6ghz ..

ilyen fesz / órajelet maximum egy amd proci képes elérni, nitrogén alatt
pl toyone x2 555-e 1.53v tal validál 6100 at ... de ezeknél az inteleknél már a tranzisztorok felépítéséből adódóan a 6ghz is nagyon nagyon ritka, nem még közepesnek mondható 1.55v feszen .. -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére

-
04ahgy
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
Tapasztalataim szerint a 3930K esetén jobb esélye van a nagyobb MHz-nek, mert az a -3GB L3 cache sok tranzisztort kapcsol ki, és ha ott a gyenge rész...

De reméljük jól mennek majd ezek is. SB alapján azonban a 2700K sem ment semmivel jobban, mint a 2600K.
HGyu
-
-
tomic
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Szerintem ebben a lapban meg egy ici-pici benne van. Alapon olyan 40 fokos, mintha ezt láttam volna a biosban mikor állítgattam. De nem tudom pontosan nem néztem.
Csak ugye nem egyszerű belőni így. Ugye a szorzózár miatt. Hirtelen nagy az ugrás mhz-ben. -
tomic
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Köszönöm.
7. eredmény HWBOT on . -
tomic
addikt
válasz
watercooling
üzenetére
Ez kedves volt.

-
tomic
addikt
-
tomic
addikt
-
Tidus
addikt
válasz
watercooling
üzenetére
Tudom.
De nem tudom hogy milyen tényekről és voltokról írsz, egy szórzózár mentes processzor topikban?
Láttál már X79 biost. -
Tidus
addikt
válasz
watercooling
üzenetére
-
tomic
addikt

-
tomic
addikt
válasz
watercooling
üzenetére
Vízzel hűtve nem 1.5V ami adható neki? Mintha ezt olvastam volna.
-
d.beni
aktív tag
illetve tuning mellé mekkora mhz es ramokat javasoltok?
1600mhz es jó vgay lehet erőssebbet is? -
d.beni
aktív tag
sziasztok!
i7 3820 elmegy 5ghz et vizhűtéssel? vagy mondjuk 4,5-öt gondolom 0/24 ben simán? -
SSJmeszes
senior tag
Értem. Akkor úgy lesz. Egyszerre a nagy dolgokat.
A hűtőt és a ramot azrért lehet megveszem előre. Azokat beletudom tenni a mostani konfigba is tesztelni is akar.Szerintetek egy 3930K val meddig lehet kihúzni? 2 évig még azért elég nem?
Játékra és Grafikázni használnám. -
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok.
Ti, hogy vagytok ezzel?
Megvehetem darabonként az alkatrészeket vagy inkább egybe? Mert a konfigból kb csak Szept.-Okt. ben lesz valami. Én most kinéztem egy lapot ami nem más mint egy ASUS Rampage IV Formula! Most még van, később lehet nem lesz, vagy később lehet lesz jobb választás is. Bár igaz így megnézve ez elég OFF lesz itt!
Sorry. -
-
Tidus
addikt
Szerintem sem kell teljes formában az alaplap oldalán megadott ramokat megvenni. De ha nem tudsz választani segítségnek jó a lista.
Én sem ezen lista alapján vettem a ramokat. A G.Skill gyári oldalán láttam hogy az adott ramhoz milyen alaplapokat javasolnak. De mint vissza néztem visszafelé is passzolt a dolog.
(#1128) coonee : Én azzal soha nem foglalkoznák ki mikor és miből, milyen cuccokat vesz. Főleg így ismeretlenbe. Kérdezni és érdeklődni pedig szabad, azért van ez az egész.
-
tomic
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Nálam sem volt gond. Eddig Szandy rendszerben, aztán Ivyben, most ebben a rendszerben is mennek a Geil ramjaim és a G.Skill ramok is gond nélkül. Különböző lapokban.
-
KAMELOT
titán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Hát ezt mondom én is. Akkor a 8GB-s 1600Mhz-s corsair ramok jók lesznek a P9X79-be?
-
KAMELOT
titán
Érdekes ez az egész RAM cucc. Most megnéztem a ASUS P9X79 lapnaka a ram támogatását.
Támogatja a A-DATA 8GB 1333MHz és SAMSUNG 8GB 1333MHz 1 modulos ramokat.
1600MHz-s kategóriában csak 2x4GB-s dolgokat találtam. 1 modul 8GB-vel nicns is a listán.
Akkor minek vannak gyártva a CORSAIR Vengeance 1600MHz CL10-s 8GB-s modulok?
Vagy akkor nem jól van írva? Hát akkor most totál nemértem.G.Skill ramokat most találtam. De ide az van írva hogy csak Intel Z68 / P67 / P55 Series jók a ramok. Most akkor, hogy is van ez az egész???
-
MegalodonS
őstag
(#1113) tomic
Nem tudtam meg soha igazabol mivel el sem indult soha

(#1115) KAMELOT
Igen,de en azt hittem,hogy ez csak kamu

Viccet felreteve,soha nem gondoltam volna,hogy ennyire kenyesek az uj rendszerek ,ma mar tudom!! -
KAMELOT
titán
Hát én is azokkal gondoltam. Csak Corsair jöhet szóba mert csak azt lehet nálunk kapni 8GB modulban. G-Skill sajnos nálunk nem kapható.
(#1111) MegalodonS: előtte jó lett volna megnézni akkor milyen ramok is kellenek belé. AKkor nem is a VRM vagy a chipset volt a gond.
-
tomic
addikt
válasz
MegalodonS
üzenetére
De akkor nálad a memo volt a gond nem? Nem elfüstölt a lapod. Lehet csak egy hibás példányt fogtál ki.
-
MegalodonS
őstag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Jo lenne tudni,vissza kuldtem,vissza is adtak a penzt!!Nekem nem indult el ket kulonbozo set memoriaval sem

Probaltak segiteni itt a topicban
es irtak,hogy ugy kell valogatni a laphoz a memoriat es nem ugy mint regen,minden ment mindennel
Te is nezz utana milyen lap mivel megy,de ha itt kersz segitseget akkor elmondjak 
-
KAMELOT
titán
válasz
MegalodonS
üzenetére
Látod így már más, ha valaki megtapasztalta a hibát. AKkor tényleg marad az MSI. De ha már MSI 220euroért akkor ott van a ASUS P9X79 240euroért. AKkor inkább azt venném majd meg.
Köszi a hasznos infót!
Pontosan mi is volt a gond nálad? Leírnád lécci részletesen!? -
KAMELOT
titán
Igen ezeket én is láttam, de ezek régebbi hibák. Figyelmeztettek is. Viszont a megoldás a VRM-re kapcsolni egy ventit. Valamint ezt már a GIGA-nál javították, úgy tudom.
Ha ilyen gondok lennének senki nem venne egyetlen egy giga lapot sem.
Ha mégis ilyen gondok vannak / maradtak akkor számomra a marad ez MSI X79A-GD65. -
Tidus
addikt
Azt hogy itt mit írnak csak egy dolog, biztosat a gyártótól. A neten utána lehet nézni, persze annak akit érdekel a téma.
Valószínűleg biztos jobb minőségű chippeket használtak fel a probléma után, viszont a Bios frissítés maradt, amit ezen égető problémával küzdő alaplapok miatt adtak ki, ez azonban szoftveresen nem ad teljeskörű tuning lehetőséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Bontatlan Honor X7d 6/128GB fekete/ 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B660M i9 13900KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Zalman Z10 Plus Seasonic750W
- Nintendo Switch Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

rup1u5