Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz ronin s8 #29528 üzenetére

    A tényszerű(nek tűnő) megállapítások, amik szerintem a fölösleges viták legjobb táptalaját szolgálják.

    A kvázi lehülyéz az nem egyenlő az nyíltan lehülyéz-zel. Szerintem egyik koordináta-rendszerben sem.

    A mérések nélküli, visszaigazolatlan feltevések sokszor kacskaringós tévutakra vezetnek (saját hibákból nyert tapasztalat). A feltevéseknél pedig csak az előítéletek a rosszabbak.

    Milliliterekről beszélni, amúgy értelmetlen a kréma ezt "meghamisító" hatása miatt. Ebből a szempontból a volumen is pontatlan terminus technicus részemről. Arról viszont, hogy ki hogyan szereti a kávéját vitatkozni, teljességgel értelmetlen. Nem is értem igazából, mit vitatsz. Először úgy tűnt azt, hogy egyáltalán nagyobb shot-ot eredményez-e a Fellini. Most már úgy tűnik, csak az értelmét, amiről Magad is bevallod, hogy voltaképp ízlés dolga. Persze lehet, h vhol én vesztettem el a fonalad.

    @Soldier2. Megnézném azt a videót, amin vki Fellini nélkül 45-45g (de akár ml) kávét eredményező húzást produkál egy Pavoni-val. Vágni nem éri :-).

    A szomorú törvényszerűség ezzel szemben az, hogy a minden egyéb változatlan alapon, mindent azonos módon előkészítve és végrehajtva a szimpla kosárral történő húzás nagyobb tömegű shot-ot eredményez a duplánál, azon egyszerű oknál fogva, hogy 18,5g kávéőrleményben mérhetően több víz marad a húzást követően, mint 11g-ban. Itt attól eltekintek, hogy a szimpla és a dupla kosárnál kívánatos egy csekély mértékű őrlemény finomság különbség (ennek faktornak a bentrekedő vízre gyakorolt hatása szerintem elhanyagolható).

Új hozzászólás Aktív témák