-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Mivel ezeket elsősorban vendéglátós használatra tervezik, ezért van rá adagoló, amibe beledarálva némi kávét, egy húzással egy adag kávé megy a karba. Ha adagonként őrölsz, akkor szaporán húzogatva szétveri a rögöket, cserébe seperheted egy ecsettel minden darálás után.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #30550 üzenetére
mindenesetre az a 20/21g vst/lm kosár az egyik legjobb az 58 mm-es gépekhez szerintem, mert szépen belemegy 20 gramm, amit nem kell se túl finomra, se túl durvára őrölni hozzá a normál lefolyáshoz stb. renekám mondjuk nem volt soha, állítólag az aztán maga a csoda!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
-
HÁZIGAZDA
choco mad n' ass!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adriankoooo
senior tag
Mindent tegyetek félre:
-
ronin s8
senior tag
válasz adriankoooo #30561 üzenetére
A kommentek érdekesek, maga a videó szimplán csak jó. Ennyi suttyómagyar díszparasztot én még az életben nem láttam összegyűlni, mint a videó alatt. Nem kell ezeknek jó kávé, csak üssön! Szerintem ez egy reális körkép arról, miért nem lesz itt rendszerváltás sosem. Mert ezeknek nem kell.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz Surda- #30563 üzenetére
Valahogy nálunk az átlag (jobb hijján így hívom) mindent leszól, amihez nem ért, lesznoboz mindenkit. Lényeg, hogy ő mindenhez (is) ért. A korcs én-tudata, és önérzete borzasztóan fejlett, miközben az égvilágon semmi ízlése nincs, és nem ért semmihez.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Surda-
őstag
válasz ronin s8 #30564 üzenetére
És annyira okos népnek tartjuk magunkat,közben a 80% sík hlye...
A videora visszatérve szerintem kifejezetten jól, érhetően összefoglalták a dolgokat.
Aeropress kimaradt,de a többit jó volt nézni még nekem is,akinek azért van fogalma ezekről a dolgokról,de mondjuk nem készítettem még se iwakival, se szifonnal...[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
soldier2
őstag
A sok díszkommentelő előbb megkóstolhatná miről beszél. A Mantra az egyik legjobb ujhullámos kávézó, mondjuk elég rossz helyen van. Engem speciel ők térítettek meg. Rossz vagy kevésbé jó kávét ott még nem ittam, amit a kornyéken lévő több másik hely nem mondhat el magáról (rossz nem volt ott sem, csak lehetett volna jobb). Lehet, hogy szerencsém volt. Ki tudja.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
nagyon jó a pacificaffé yirga (hiszen dicsértem is tesztügyileg), de a paljoc yirga még jobbabb
illetve egy megfigyelésem nekem is van, ami mondjuk köztudomású , de akkor is: egy kávé akkor a legjobb, amikor kibontom. onnantól jó esetben nem romlik hamar, de a legjobb mindig frissen (persze a pörkölés már nem friss, hiszen melyik zacsi mikor kerül sorra, de ugyanúgy igaz a friss és a három hetes pörire is).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
válasz Surda- #30568 üzenetére
Igen, sajnos ez igy van. Ezzel eloszor egy doboz carraro1927 kibontasakor szembesultunk, akkorat szolt mint az agyu, de jopar nap mulva arnyeka volt onmaganak.
"Megoldas": jo kis klasszik robusztas blendet kell inni!:-) Vagy amit az olaszok 80%-a, otthon kotyesz vagy /illy kapszula/, es kavezoban kavezik ahol kiporog egy zacsi per nap minimum. /a jo kis robusztas blendekbol, tenyleg, igy tobbszorosen is tulbiztositjak magukat :-)))/ -
ronin s8
senior tag
Napok óta tervezem, hogy megírom a final opinion-t a Brikkáról.Több tucat tesztkávé után sajnálattal kell megállapítanom, hogy az olasz négyszemélyes nem nagyon veszi fel a ritmust és a kesztyűt a román kétszemélyessel összehasonlítva.
Hajlok rá, hogy ezt a 4 személyes voltára fogjam, és ne az olasz gyártásra. Teljesen kiszámíthatatlan módon működik, créma csak ritkán van, viszont gyakran társul a kávéhoz valami égett, tömítésre emlékeztető mellékíz. Ezzel szemben a kis román pöcs 100%-osan teljesít.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz Surda- #30570 üzenetére
Megnéztem a Macap-ot elöl-hátul, de semmi jelzés nincs rajta, ami a típusra utalna. A bajuszkapcsolós fórumról rémlik, hogy amikor SiD elhozta nekem, mondott valami típusszámot is, de lehet, hogy tévedek...
Szerintem ilyeneket valahol Digoland-ben, lomtalanításkor szoktak találni a pincékben. Az örökkévalóságnak készültek, illetve még a következő ősrobbanást is túl kellene élniük. Élősúlyban elérik a 20 kilót.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
minas
aktív tag
válasz adriankoooo #30561 üzenetére
Nekem tetszik a videó, az kár, hogy nem mindegyik módszer szerepel benne, ami eredetileg prezentálva volt. Én kifejezetten filterkávé barát vagyok, kevésbé van benne számomra olyan infó, amit ne tudtam volna, de mégis szívesen néztem a filmet.
A kommenteket még nem olvastam el .
Tudomásul kell venni, hogy nálunk jellemzően a hiperek téglái, kicsit jobb esetben szemeskávéi "dívnak". Ez az igény a többségnél, ez A "kávézás". A módszerek is hasonlóan korlátoltak. Aki nem kóstolt/próbált mást és nem is nyitott rá, azoknál kár másról beszélni, vagy kár videót mutogatni. Őket meg kell hagyni abban a boldog tudatlanságban, hogy az a jó, amit iszik, amihez szokott.Jellemzően egyébként azoknak a legnagyobb a szája kritikában, akik igénytelenek és/vagy ruppótlanok, hogy egy jóféle kávézóban legalább kipróbáljanak mást is az általuk megszokott és jónak hitt kávénál/módszernél.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Az igényszinttel van a baj. Egyéb, amúgy értéktelen faszságra valszeg ők is elszórnak egy csomó pénzt (praktikusan az egész életüket elherdálják), tehát ez nem első sorban ruppótlanság, bár az életérzésük ennek következtében ez, hanem mentalitás, igénytelenség, posztszocialista iskolázottság, és a genius loci, vagyis a hely szelleme. A magyar lakosság 95%-a ilyen...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Surda-
őstag
válasz tariattila #30582 üzenetére
Nekem ez a kedvencem: "Ezek nem reggeli kávék. Arra ott a kotyogós."
Nem bmeg,ezeket este munka után isszuk"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
soldier2
őstag
válasz tariattila #30582 üzenetére
Látom te sem bírtad megállni, hogy válaszolj
A reggeli kávéról annyit, hogy míg az otthoni reggeli nem vitt rá, hogy 15 percel korábban keljek, a jó kávéért megteszem. Kinek a pap, kinek a papné. Már arra is gondoltam, hogy behozom munkába a Gaggiát, de csak több kavét innék, és szegénykém nagyon gyorsan beadná a kulcsot.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adriankoooo
senior tag
-
minas
aktív tag
A zöldkávét hogyan érdemes/szabad tárolni huzamosabb ideig?
-
zoomon
tag
válasz ronin s8 #30577 üzenetére
Ezt a saját bőrömön tapasztaltam amikor iponon hozzászóltam egy kávés cikkhez, valamint egy videót is beraktam igényesebb kávéfőzőről és darálóról. Már a darálót sznob, őrült pénzkidobásnak élték meg, a főző meg egyenes fekete mágiának. A nagy többségnek még mindig nem létező fogalom a kávékultúra, annak ellenére, hogy az utóbbi időben azért sikerült tért hódítania. Számomra kifejezetten visszatetsző volt a dolog, mert egy pc-s hobbi fórumon ahol egy gamer gép 300.000 körül van méltatták egy másik hobbira fordított pénz mennyiségét...
-
minas
aktív tag
válasz mester6 #30588 üzenetére
Ebből nem sok részlet derül ki zöldkávé ügyben. Vagy elég simán egy üveg/műanyag/fém edényben tárolni?
Műanyagon az élelmiszeripari termékek tárolására készült, a fémen a rozsdamentes edényt értem. A légmentesség ez esetben mennyire fontos, mert gondolom nagy tételben meg textilzsákokban tartják, ami viszont nem az.[ Szerkesztve ]
-
zoomon
tag
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Kicsitt OFF de annyira azert megsem... Tudom, h itt mindenki maganak orol, tamperel, csapol es tarsai, de aki az egyszerusegre megy (egy haztartasban elo noi egyedek ) nekik ez mar sok.
Terveim kozott szerepel egy rendes gep beszerzese, de jelenleg olyan kell amit barki konnyen tud hasznalni.
Eddig egy automata Jura gepunk volt ami most lesz elajandekozve csladon belul es ujra full automatat nem szeretne(n)k.Olvasgatva bele-bele futottam 1-2 cikkbe ahol irtak olyanokat, h bizonyos ESE POD-os gepekkel (Tecnosystem, LaPiccola...) jobb kavet lehet csinallni, mint az automatakkal.
Errol mit gondoltok?
(Igen tisztaban vagyok vele, h ezek nem a Senseo arkategoriaba kerulnek, de a kenyelem es az asszony elegedettsege sokmindenert karpotol ) -
adriankoooo
senior tag
No tehát, 2-3 hete felnyitott kávé, előáztatva:
A szokásosnál jóval finomabbra őrölve, friss kávé itt már befullad.
Prüsszög így is, de ízre finom volt. Állagra jó olajos, sűrű. Ennek (spicy i...) szerintem a szimpla-dupla közti mennyiség áll a legjobban. Holnap letesztelem nem előáztatva (máson nem változtatok), kíváncsi vagyok mi fog változni.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz adriankoooo #30598 üzenetére
En spec pont ezert nem hasznalok nyitott szűrőt!:-) /egyszeruen nem tudok elvonatkoztatni a latvanytol, ill. amire asszocialok a szamhoz emelendo cseszerol :-)))/