-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
Úgy néz ki, hogy elkelt a gép. Már hárman is jelentkeztek...
Term. a sorrendet betartom nem (jelenleg Xabi78 a szerencsés )[ Szerkesztve ]
-
Xabi78
aktív tag
válasz zolnagy #31102 üzenetére
Jahh, úgy tűnik, kicsit korábban lesz itt a karácsony
Mástészta: a Pesti úti Tescoba 4000-ért mérik a szeptemberi (!) pörkölésű kilós Pellini Vivace No. 82-t. Olaszos vonal, arabica+kevés robusta, nekem bejön, 4k-ért nagyon jó az ár/érték aránya. Meg pláne friss pörkölés, nagyon jó, bár kissé laza szerkezetű cremát ad
[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
Xabi78
aktív tag
Egy Saeco Via Veneto volt eddig. Egy éve darálóval (régi ABC-s Keripar daráló) és nyomásfokozó kar nélkül. Tanulógépnek jó, de egy idő után a kis méretű bojler, a relatív kis teljesítményű vízpumpa erősen korlátozták a lehetőségeket. Kinőttem
Az előrelépés meglehetősen minőségi lesz
A PIDen még gondolkozom, én és a feleségem is elsősorban az olasz vonalat részesítem előnyben, úgyhogy lehet, nem is lesz rá szükségem, elég lesz az állítható termosztát is a játékhoz. Meg kicsit túl "technokratának" érzem ehhez a szép "analóg" géphez. De meglátjuk, mit lehet belőle kihozni így nyersen
Cave canem!
-
adriankoooo
senior tag
Srácok, lehetséges, hogy a K6 őrleményben már kétszer találtam egész babot? 1-1 szemet mindkét alkalommal. Vagy túl kómás voltam reggel és valamit benéztem?
-
Wolfy999
tag
válasz adriankoooo #31108 üzenetére
Én két hónapja használom, de ilyesmivel nem találkoztam még. Nem lehet, hogy bepottyant valamikor egy-két szem a doserbe és azt köpte ki neked?
-
nemethsza
tag
válasz adriankoooo #31108 üzenetére
És milyen úton-módon haladt (volna) át a tárcsák között? 😀
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
bl4ze
veterán
Casino Mocca : San Sebastian koffeinmentes
Szép, egyenletes pörkölés, zöld dió illata volt a baboknak.
Őrlés után valami észbontó dió illat, elsőre a zserbó ugrott be, és mással is megszagoltattam és zserbót mondott az illatra.
Hőfokban közép magas állt neki jól, lefolyás normál, csepegősen indulósan is jó.
Fő aroma a diós volt, mellé haloványan egy kis kakaó, csokoládé.
Finom, jó kávé, de csak stabil tudással, géppel álljunk neki : küzdős.:. bl4ze .:.
-
norbika06
újonc
Sziasztok!
Vásároltam egy Lelit PL042em kávéfőzőt. Sajnos pumpás gépem még sohasem volt (La Pavoni Professional volt az elődje), és úgy érzem nem az igazi. A gépen van manometer ami simán felmegy 14 barig. Ezen nem 9 bar lehetne max? Erre való az OPV nem? Viszont ebbe a masinában Saeco OPV szelep van ami szerintem egyáltalán nem ebbe a gépbe való. Egy ilyen:
Van esetleg itt valaki aki ért a Lelitek belsejéhez? Előre is köszi a segítséget!
-
soldier2
őstag
Hétvégén szétkaptam a Cremina fejét, és tudtam egy fotót lőni a bojler belsejéről. Kezdem érteni, miért jobb a rozsdamentes acél az alunál És 41 éves. Eszem megáll:
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kk831228
addikt
-
zoomon
tag
válasz kk831228 #31123 üzenetére
Szívesen, gondolom észrevetted, hogy a tamper speckó darab, egyetlen darabból van, de a nyél része mégis könnyű, mert ki lett üregelve, visszadugózva és összemunkálva.
Kávéknál bátorítanálak friss pörkölésű kávék beszerzésére, először valami egyszerűbb brazilt kóstolnék meg a helyedben.
-
soldier2
őstag
Mindennél a leges legjobbabb, kivéve a daloskörtét természetesen
Minél többet használom, annál inkább egyetértek veled, rohadt jól működő kis dög. Tegnap csináltam is egy naked csapolásos videót, de a telefon olyan szinten elcseszte a fehéregyensúlyt olyan, mintha szőkülne a végén. Pedig nagyon nem. Videó visszanézése közben az a csend.... hallani, ahogy az első cseppek csobbannak a csésze alján. PricelessHanolfe: lehet, hogy réz, de az is lehet, hogy bronz. Próbáltam utána nézni, de csak arra jutottam, hogy acél bojler csak az új modellben van (abban viszont 1,8l). A regire találtam réz és bronz leírást is. A fotóból ne indulj ki, vakus képen a hó is sárga automata módban. Szemmel nem tűnt réznek az biztos.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #31128 üzenetére
wow, jól néz ki. mi is történik majd itt pontosan?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #31128 üzenetére
Az utolsó tuning amit terveztem, de nem maradt rá időm. Kíváncsi leszek érezhető lesz-e a különbség a csészében is. Remélem minden ok a kicsikével, és az új tulaj is lassan belejön a használatába.
A bal oldali, az milyen bojler?Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Xabi78 #31132 üzenetére
végülis pid mellett hasznos lehet, hiszen úgy is vársz, amíg beáll a gép és addig a bojler hulladékhője tényleg felfűti. csapolás alatt aztán már mindegy, tudatlan tippem szerint, mert csak a bojlertől tud hőt elvonni, azzal meg csöbörből vödörbe kerülnél. viszont, ha elég sokat tárol a csőkígyó, erre már szükség sincs és ez meg is oldhatja a "problémát". ha van probléma, és nem az lesz a végeredmény, hogy emelkedő hőprofillal megy a csapolás..
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bacskait
tag
válasz fragola.6035 #31128 üzenetére
Ezen már én is gondolkodtam. Pl. nálam 97 Celsiusról 93-94-r hűl vissza egy duplánál.
Milyen hosszú kellhet egy GC bojleréhez? -
Xabi78
aktív tag
Elméletileg (vö.: szerintem ) a hőstabilitás jobb lesz, vagyis a csapolás során kisebb lesz a hőmérsékletesés. Cserébe 2 csapolás között lassabban stabilizálódik a hőmérséklet. Kisebb kazánméretnél jó lehet, nagyobbnál szerintem nem feltétlen lesz érezhető a különbség.
Cave canem!
-
ronin s8
senior tag
-
Krilehor
tag
Sziasztok!
Presszógép vásárlásban szeretném a tanácsotokat kérni. Eddig Szarvasi kávéfőzővel és kotyogóssal készített kávét ittam, és most már szeretnék valami jobbat. A kávéfőző mellé vennék darálót is. Az Iberital Challenge-t sokan ajánlották, de a 43e ft-os árat kicsit sokallom és nem is kapni túl sok helyen. Erre valakinek tippje, hogy hol lehetne jó áron beszerezni? A másik daráló amit néztem 30e körül a Graef cm702. A kettő közül az Iberital ér annyival többet?
Káféfőzőre és darálóra 60e-nél többet egyelőre nem szívesen költenék. A Saeco HD8323 gépekkel már érdemes foglalkozni és ezeknek az altípusai közt mi a különbség? Vagy erről mi a véleményetek?
http://hardverapro.hu/apro/gaggia_espresso_evolution_kavegep_elado -
meander
tag
GC vízlágyításhoz mit használtok. Eddig azt hittem Brita kancsó, de Kávékorzón lévő cikk alapján kifejezetten nem. Expolygonnál van "lapos vízlágyító szűrő", amit a szívó csőre kell felhúzni. [link]
ez lenne az, vagy valami teljesen más? annyit még néztem, hogy ezek az egyszerűbb szűrőtartályok (egy henger benne több mindenre alkalmas szűrő), amit relatív fájdalom mentesen be lehet építeni a mosogató alá olyan 3,5l/percet tudnak, ami nagyon kevés. Ez egy külön csapolót igényelne, ami miatt biztosan nem fúrom ki a konyhapultot (plusz baromi hülyén néz ki).
Ti mit használtok?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.