-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #31800 üzenetére
"a PID 8-10 fokkal alacsonyabbra állítva produkál hasonló hőkönyezetet, mint a tuning előtt" - ha még tuningolsz rajta valamit, akkor cold brew lesz ami készül, nem espresso
A Giottonál mennyire jött be a hangszigetelés. Nekem végül nem lett időm felszerelni a Gaggiára, elvitték még előtte, de sikerült beszerzési áron eladni a szigetelőanyagot is.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Wolfy999
tag
P&Y Java mix nálatok hány fokon muzsikál?
-
jolti
senior tag
válasz ronin s8 #31800 üzenetére
Gratulálok! Ügyesek vagytok!
A csörömpölést' elvileg megszünteti a rézcső és szivattyú kimeneti ága közé illesztett teflon, vagy szilikoncső darab, ami nem viszi át a rezgést. Meg a hangszigetelés. ( Én is kibéleltem a szivattyúházat a Baby-ben, mikor beleraktam az új opv-t, meg a manométert, mert a manométer rézcsöve merev egy kicsit és elég ahhoz, hogy egy pár milliméterrel elnyomja egy picit a szivattyút, így hangosabbá téve őt. )
Örülök, hogy bejött neked is!
Sok jó kávét vele! -
meander
tag
Sziasztok,
A sok jó tanácsnak köszönhetően az első szettem egy GC lett és egy Mahlkönig Vario őrlő. Ezek az elmúlt hetekben mester6-tól és Simitől vándoroltak hozzám. Ezennel is köszi mindenkinek, aki segített a választásban. Azok, akik tartanak a "sufni tuningtól" keressenek nyugodtan privátban. Ezen a gondolatmeneten átestem én is és végül kifejezetten a megbízható használtat kerestem. Ennek az egyik oka, hogy egy újnak az árát nem akartam megfizetni (pl. Silvia) + rákölteni a PID-t, garancia egyből ugrik, stb. Az egyszerűbb gépeknél (Lelit Anna volt nálam is a versenytárs) meg nekem jobb választásnak tűnt a GC, különösen egy régebbi gép, ami átment egy hozzáértő kezén, aki a saját igényességével és tudásával "kijavította" annak hibáit. ...na de elég erről ennyi
A mai délelőtt tesztelgettem egy kicsit és nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre. A Pellini n. 82 blend a bab, dupla kosárba tettem 16g-t majd 18g-t. Ez utóbbi teltebbnek tűnt. Megpróbáltam a 20g-t is és a kar felhelyezése után visszavettem azt, mert kíváncsi voltam, hogy eléri-e az őrlemény a felső szűrőt. Elérte, feltapadt a kávé, ezért kidobtam és nem is főztem végül 20g-al (nem tudom, hogy jól tettem-e). Visszatértem 18g-ra és az alábbi csapolás sikerült. 25mp alatt kicsit több mint 22ml. PID 94 celsiusra állítva.
[link]Az ízeket és azok kiérzését (csoki, szilva, stb) még tanulom, de annyit mondhatok, hogy nem volt rossz Nem volt egy My Little Melbourne de nem volt rossz. Próbáltam egyébként egy lefőzést 92 fokon is, de 94-el gazdagabb volt az íze.
Kritikát, jó tanácsot szívesen fogadok.
[ Szerkesztve ]
-
Xabi78
aktív tag
válasz meander #31805 üzenetére
Szia, nekem kicsit alacsonyabb hőmérsékleten szebben muzsikált, de ízlés kérdése is, nyilván. Ha emeled a hőt, akkor könnyen megég, sajnos.
És igen, nem ez a legjobb kávé a világon, de ennyiért jobb tanulókávé szerintem nem nagyon van... ja de, PinUp espresso, de azt rendelni kell...X.
Cave canem!
-
killerjohn
addikt
Urak!
25 mp lefolyás, nyitott kar már nem.spriccel, 88 fokos PID, mégse mogyoró színű pöttyös, hanem sötétbarna, homogén a crema. Mi lehet az oka?
-
meander
tag
válasz ronin s8 #31807 üzenetére
Na nagyon örülök a pozitív hozzászólásoknak
Vicces, mert eddig a Pelliniről azt gondoltam, hogy jó minőségű kávé itt meg megtanulja az ember, hogy gyakorlásnak jó. így utólag az azért látszik, hogy valóban nem olyan izgalmas az íze, mint a single origin kávéknak, amiket kávézókban kóstolok de gyakorolni baromi jó. Pláne ár-érték arányban.
Karira majd nézek valami spécibb babot, addig meg gyakorlok ezzel, hogy azt ne "szentségtelenítsem meg" -
ronin s8
senior tag
válasz meander #31810 üzenetére
Ez saját tapasztalat, nem biztos, hogy mindenki egyetért vele. Az a helyzet, hogy Olaszországban egy sima Segafredo és Lavazza is lehet egészen kiváló, míg nálunk pl. az amúgy jó Illy is csapnivaló, mire kirakják a polcra, ahonnét megvehetjük. Én még jó Pellinit soha sehol nem ittam, de a reményhal meg az utol rája.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #31809 üzenetére
Nem lehet, hogy ilyen a kávé? Amúgy meg csokkentsd a hofokot.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Peti...(16v)
tag
válasz killerjohn #31809 üzenetére
A nyitott kar spriccel/nem spriccel témával kapcsolatban egy észrevétel: simán okozhatja, ha nem elég tiszta a szűrőkosár. Jártam már úgy, hogy kávé nélkül, üres szűrővel hűtőcsapoltam, és néhány lyukból tűszerűen össze-vissza spriccelt a víz. Ez abból adódhatott, hogy előzőleg vizesen tehettem el a kart, és a szűrő apró lyukaiban maradt víz a száradás után vízkőlerakódást okozott. De akár kávémaradék is okozhat ilyet. Azóta sokkal jobban figyelek a szűrők tisztaságára.
-
soldier2
őstag
válasz meander #31805 üzenetére
Ez a 22 ml ez gondolom 2*22ml (nem látom a jelölést, de 10 ml-nél többnek tűnik). Amúgy a lefolyás jónak tűnik, ha az íze is olyan jó, akkor hajrá. Csak így tovább.
#Killerjohn: már csak egy kis videó hiányzik, hogy mi is örüljünk. A spriccelés dolog elég sok faktoros lehet, a Renekával gyakorlatilag nem volt. A Creminával most már csak akkor van, ha egy kicsit is elhanyagolom a wdt-t. Többször próbáltam, és szinte mindig tudtam, hogy ez kevés volt, és úgy is lett. Ez mondjuk a daráló tulajdonsága is, gyakorlatilag az egyetlen hátránya (azt nem számolva, hogy tekerni kell - bár a jelenleg csapra vert KávéKalmár Brazil sötét pörkölésű cuccal szinte magától forog). A szűrő tisztasága szintén nagyon fontos amint már írták.
Sötétbarna homogén Crema - vsz megégett. Menj le 82-80 fokra. Volt olyan kávém, aminek az volt a tuti (pl az új generációs Paljoc Choko Madness)[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adpeter
tag
Óóóóriási magasságokból,hirtelen mélybe zuhant és semmivé vált KVZZZ.HU webáruház
megmaradt cuccait értékesíteném ócsó pézéPacificaffe La Piazza 3kg 3300FT/KG
Pacificaffe Rome 3kg 2800FT/KGkb.2-3hónapos pörkölések
Pacificcaffe Pacificaffe 1KG 08.11es pöri 4000FT
Pacificaffe Decaff 1KG 06.17es pöri 4000FTLollo E.S.E. podok:
NERO 35db 35FT/DB
Classic 35db 40FT/DB
Oro 75db 45FT/DBLollo ízesített podok is maradtak vegyesen 4-5 féle ízben. 80-100db mogyoró,ginseng, csoki stb.
Pontosan nem tudom,mert ki kéne mennem megnéznem,de esik és k... hideg van
Ha érdekel írj és megnézem pontosan mi van belőlük! (ha jobb lesz az idő)Csészék:
Molinari:
espresso üveg 4db 700ft/db
capu üveg 2db 700ft/db
espresso porcelán 2db 700ft/db
capu porcelán 2db 700ft/dbLollo Capus szettem van kb 7-8db 800/db áron
Van még pár apróság:1es,2es kifolyók, gyantapatron....priviben érdeklődj...majd megnézem pontosan.
Mivel hivatalból már nem kell minden áron udvariasnak maradnom, valamint tegnap csapatépítő
pálinkafesztööö...disznóvágáson voltam ezért a láma kérdéseket hanyagoljuk!
Ez nem az a pillanat!Tehát: Nem! Nem fogok 5-10-12stb darab podot küldözgetni. 1db kifolyót sem.STB Nem vagyok nyugdíjas..
A kávékat elküldöm egyesével,de jobban járunk ha veszel azért még hozzá valamit.TE is jobban jársz!
Mivel NINCS ingyen szállítás. Max ha elviszel egyben mindent!Jaaa igen! A kávék nem ma lettek pörkölve.Aminél érdekes lehet azt pontosan leírtam.
A Rome-nál pedig hidd el,még jobban is jársz hogy pihent pár hónapot!
Privátban érdeklődjetek...majd igyekszem válaszolni!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
killerjohn
addikt
válasz soldier2 #31814 üzenetére
köszi a válaszokat! én azt hittem hogy 90 fok alatt nincs élet, nem hogy 80-nál reggel kipróbálom!
mi az a wdt?
K6 tisztítás: manual azt mondja, hogy tisztításhoz nem kell/szabad szétszedni, hanem valami tisztítószert kell vele ledarálni. Ennek.van valami neve?
[ Módosította: radi8tor ]
-
soldier2
őstag
válasz killerjohn #31817 üzenetére
A kosárban az őrleményt kicsit elkevered valamivel. Egy videó többet mond száz szónál.
[link]Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Xabi78
aktív tag
-
killerjohn
addikt
köszköszkösz, meg a moderálást is telóról elég ramaty írni...
na most akkor szétszedés vagy kristály?
[ Szerkesztve ]
-
Surda-
őstag
-
Surda-
őstag
válasz killerjohn #31825 üzenetére
Nem raknék vegyi anyagot a darálóba.
Kart tisztítani, vakszűrőzni jó,de szerintem darálóba ne tedd.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
zoomon
tag
Lőttem pár új képet a Mazzer super jolly átalakító kittről, hátha van valakinek kedve nézegetni (bejelentkezés nélkül is lehet):
-
adriankoooo
senior tag
válasz killerjohn #31825 üzenetére
Ék egyszerű a darálód, kitekered a felső részt, kefézel, porszívózol, visszacsavarod. 5 perces munka, holnap megcsinálom én is.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz ronin s8 #31800 üzenetére
Elvileg én is vettem most egy Gaggia Classicot, ami még nincs nálam, de remélem hétfőn már itt lesz. Soha nem gondoltam volna, hogy egy Gaggiát veszek magamnak, de mióta Ronin rézcsőtuningos Classicját egy hétig használtuk a konyhában, Feleség azóta nem hagy békét, hogy ilyen jó gépünk még nem volt, amivel ilyen jó kávét lehet főzni.
Első dolgom lesz, hogy rézcsőtuningot és pidet teszek bele.
Jövő héten még jön hozzá egy Fiorenzato F64e karbaőrlős is.https://caffe35.webnode.hu/
-
Xabi78
aktív tag
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #31829 üzenetére
wow, ez elég morcosan hangzik! más kisgéppel vajon nem működne? vagy ott a belső fűtőszál nem volna elég neki? vagy csak nem fér be?
mindenesetre frankó projekt, kíváncsi leszek. aztán meg jöhet a megfelelően pid-elt + manométerezett qm 0650...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
killerjohn
addikt
válasz fragola.6035 #31829 üzenetére
újat veszel?
btw kitakarítottam a K6-ot (nem szedtem ki az alsó tárcsát, mert félek hogy nem tudom visszatenni)... Sziklakeménnyé szilárdult kávétörmelékből volt benne egy szimpla kávéra elegendő adag. Lehet gyakrabban kellene takarítani, mint 6 hónap? Ezek után előre félek, hogy mi lesz az első tarsonet kezelés után
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #31832 üzenetére
jobban belegondolva nem kéne, hogy végül különbség legyen. talán a hőstabil állapotig tartó idő lehet más, ott a gaggia jó eséllyel előnyben lesz. de a feladat végülis az, hogy a pid segítségével addig legyen nyugiban a gép, amíg a bojler + a körülötte lévő cső stabilizálódik. ez pedig bekövetkezik bármelyik gépnél.
mondjuk ha elég gyors a gaggia és elég lassú a többi, akkor az eldönti a versenyt, hiszen a többi gép legfőbb előnye, miszerint jobban bírják a duplát, megszűnik.
izgalmas, na!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz killerjohn #31833 üzenetére
Gaggiát használtan veszem megbízható fórumostól, a Fiorenzato F64 az zsír új lesz.
A Fiorenzato F4E nano darálóm meg lehet, hogy eladom, de még nem biztos.https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #31835 üzenetére
neked is ennyire működik a fiorenzato? weinmaker is imádja, lehet, hogy idővel én is cserélném a mini-e-t valami olyanra, ahol nincs vacakolás az utólagos puceválással.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
Én szeretem a kis Fiorenzatot. Igazából egy műhely darálót akartam venni, hogy legyen kettő, de lehet, hogy anyagilag megvisel most ez a 300ezer kiadás a gépre és darálóra, ezért lehet, hogy a kicsinek mennie kell.
Szerintem aki új darálóban gondolkodik, egy ilyen F4 daráló az egyik legjobb választás. Azt hiszem, olyan 150 körül van az új ára.
200 alatt lenne most egy F64, szerintem megéri.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #31837 üzenetére
rengeteg daráló ment már át a kezeid között, köztük super jolly-k is, amiket felszabályoztál, mégis veszel egy ilyet három-négyszer annyiért. ebből arra következtetek, hogy ja, fasza a cucc
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Illesvik
csendes tag
Ha GB-hez szeretnék Renekat hol kapok?
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz fragola.6035 #31837 üzenetére
Én nagyon megbántam, hogy nem ilyen (működésű) őrlőt vettem. Tiszta röhej napi 2 alkalommal 2*18 gr kávét őrölni a K6-tal, miközben egy csomó marad a 'torkában'...
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #31839 üzenetére
vegyél nekik egy imatot
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #31846 üzenetére
a karbaőrlősnek is marad a torkában ugyanúgy (illetve jópárnak, az enyémnek is)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz killerjohn #31846 üzenetére
Nem ismerem a K6-ot, de szvsz kb 1 perc alatt kitakarítható a garat egy ecsettel, hajlított szívószállal, akármivel.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- Amazon Kindle
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A régi node-okra koncentrál a szankciók miatt Kína
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- GoPro Karma drón távirányító és töltő eladó
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó
- Eladó Garmin Venu 3 okosóra Árcsökkenés
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care