-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
prandris
tag
válasz Surda- #30298 üzenetére
Egy kicsit utánajártam. Elég valószínű, hogy a végzettséget igazoló dokumentum mindenkinél más és más, de egyenrangú, mivel nincs Magyarországon okj barista képzés. Csinálhatnak valami díszes lapot, max ráírják a munkaügyi hivatal képzési számukat mint referencia. Nem tartom valószínűnek, hogy van értelme sok-sok pénzt kiadni rá, meg kell találni az arany középutat. Mindehol kb. 6 alkalmas az oktatás. Tényleg csak az alapok lehetnek, a többi rajtunk múlna.
Köszi Vendingo a tippet, le is csekkoltam.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz prandris #30302 üzenetére
Én kicsit másképp látom ezt a papíros barista dolgot.
Pont az alapokat nem tanítják meg. Azokat itt a fórumon vagy a youtube-on lehet összeszedegetni apránként, és begyakorolni, fejlesztgetni - otthon. A papírnak meg akkor lenne értelme, ha vendéglátós fogásokat, rutinokat, stílusokat lehetne elsajátítani. Arra meg igazából születni kell, és egy jó helyen, munkával eltölteni sok időt. Ismerősöm (food&beverage manager) meséli, hogy ez mindenütt a világon probléma. A jobbnál-jobb helyekről kikerülő jelölteket baltával fazonírozzák, mire csatasorba állhatnak. Igaz ő egy zürichi és egy dohai ötcsillagos szállodában dolgozott...
Esetleg olyan tanfolyamokra érdemes időt, energiát, pénzt áldozni, amit bizonyított helyek szerveznek, pl. az Espresso Embassy.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bbuffy
senior tag
válasz prandris #30306 üzenetére
Én egy hónapig rágódtam ezen az elején. Tök felesleges, egyik iskola sem ér sokat. Mint a youtube. Jó, tejet önteni megtanulsz kicsit, az ő gépükkel. A papir meg nulla, nem OKJ-s így mindegy. Bocsánat most már Centrumos.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy jó kotyogós főzőt. Két személyeseket nézek.
BIALETTI BRIKKA akartam de nagyon sok rosszat olvasok a román minőségről, és baromi sokan szívnak vele. Tehát ami nem Brikka de jónak ítéltek? -
Kávé Kálmán
tag
26 000Ft/kg. 1 kapszulában 5g kávé és ízfokozó van.
De más szempontból is elgondolkodtató ....
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz SG3rg0 #30312 üzenetére
Az alsó (második) tömítés pontos méretek esetén totál fölösleges. Nekem eddig kb 100/2 a hibás darab, amit a forgalmazó minden apelláta nélkül kicserél. Ez nem rossz arány. Amúgy ezeknél sem a kotyogóval magával, hanem az 1-1,5 tized mm-rel vékonyabb gumitömítéssel volt a probléma (arról a kettőről tudok nyilatkozni, amit hozzám visszaküldtek).
Az, hogy valakinek tetszik-e/jobban tetszik a kémlelőablak (miből van egyáltalán?), amit takarítani kell, a lyukkal szemben (ami tudvalevőleg nehezebben koszolódik el), az más kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
válasz Kávé Kálmán #30311 üzenetére
en per shot ra szamoltam de kilora megdurvabb.... na lassuk mit linkeltel
na meglestem hat igen. ez valoban elgondolkodtato. El is adom a regi masinam lesz belole 2kg zsir kave
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz SG3rg0 #30312 üzenetére
Nem nagyon tudunk hasonlót. Esetleg a Bialetitől a Cuor Di Mocca, de azt még itt nem sokan próbálták, mert rohadt drága. A brikka meg ha szelel az oldalán visszaviszed.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kk831228
addikt
válasz Kávé Kálmán #30313 üzenetére
Hozzátenném hogy még egy nap után is vákum volt széttekeréskor a román brikkában...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
mester6
tag
Láttad már ? Most 64900Ft :[link]
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz mester6 #30317 üzenetére
Ez lassan befektetésnek is megéri. Az a gond a használt kávégép eladással, hogy amikor épp eladnál, senki nem akar ilyent venni. Ezen az árcsökkentés sem segít, legfeljebb, ha valamelyik nepper erre Bem jár, és már csak eladásra is meg nem veszi.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
válasz Kávé Kálmán #30311 üzenetére
Kálmán, Te egyre jobb arc vagy!
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
kk831228
addikt
Üdv!!
Olyan kérdésem lenne hogy gaggia evo szimpla szűrővel ha az összefoglaló szerint szeretnék főzni 7-8 g kávéból, akkor a pogácsa tetején áll a víz... Ez probléma vagy pedig több kávé kellene hogy elérje a felső szűrőt... Az meg már szerintem 10 g körül van...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
prandris
tag
válasz tariattila #30324 üzenetére
Dede... Ezekszerint almabetegség?
-
Balus
tag
Segitenétek, hogy az egyes LM szűrő után duplánál (Reneka) merre kell a piddel elmenni?
Pl. egyesnél 108 fokon van a joker hőfok. Lefelé-felfelé?
Nem szoktam váltogatni a szűrőket és mire megtalálnám magamtól addigra elfogyna a kávé...
-
soldier2
őstag
Nagy különbség nincs. Ha jól emlékszem én nem változtattam a piden. A Renekának valamivel finomabb darálás kellett arra emlékszem
#kk831228: evoban nincs opv, normális, hogy vizes a pogácsa.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
soldier2
őstag
Ír az ember hülyeséget, ha éjjel fórumozik . Kösz.
#kk831228 A Gaggia szimpla szűrő is szereti, ha megrakják, de nem a száraz pogácsa a cél, hanem a jó kávé. Csináld, ahogy jobban ízlik (sajna nem fogsz tudni tökéletes eredményt produkálni s gyári szimpla szűrővel - kellene egy VST klón LM szűrő, és egy 41 mm-es tömörítő)[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz kk831228 #30329 üzenetére
tényleg nem rajtad múlik ez alapvetően, ha a háromjáratú nem közvetlenül a fej szűrőhöz legközelebbi pontján engedi el a túlnyomást a csapolás végén, akkor egyszerűen ott marad a víz a pogácsán, holott önmagában épp olyan száraz lenne, mint egy másik gépen.
persze attól is lehet vizes, hogy túl finomra őröl az emberfia és tocsogós-mosott lesz
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bbuffy
senior tag
válasz tariattila #30332 üzenetére
Azért ez messze nem így van.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz tariattila #30334 üzenetére
Eladó egy Saeco Odea Go automata. Frissen rendberakott, leszervizelt gép, szép esztétikai állapotban. Nem karcos, nem kopott. 45e. Ft.
https://caffe35.webnode.hu/
-
Surda-
őstag
válasz fragola.6035 #30336 üzenetére
A háttérben lévő pár is licitál rá?
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
-
ronin s8
senior tag
Gyerekek, írjunk egy "nem ajánlott" listát, élén a 2015-ös GC-kal...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bl4ze
veterán
A hazai forgalmazótól származó szicíliai koffeinmentes kávét iszom, a messinai Miscela d´Oro cégtől.
Pár éve jártam náluk a gyárban, most pedig az "Espresso decaffeinato" került a kezembe.Igényes, szelepes csomagolásban van - a kávé a dél olasz kávéknak megfelelő pörkölést mutatja.
Crema bőséges, szépen mintázódik - normál lefolyással is jó, de a csepegősen induló, szakadozó lefolyás is jó ennek a kávénak.
Hőfokban a közepes értéket célozzuk meg.
A kávé egy egyszerű, de szerethető talján bár kávé jegyeit mutatja: kakaóporos, étcsokoládés íz, némi mandulás aromával, a korty végén pici dohány aromával zárva. (tobacco)Espresso, ristretto formában fogyasztottam, ajánlott, jó kávé.
.:. bl4ze .:.
-
-
Surda-
őstag