-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
charg
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani réz bojleres kávéfőzőt ami 100 ezer körül megvehető újonnan?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #30789 üzenetére
QM-be az Ulka OPV nélkül nagyon nem az igazi.
https://caffe35.webnode.hu/
-
bacskait
tag
Vettem tasakos Tersonet-t. Hogyan kell ezt használni?
-
ronin s8
senior tag
Azt írtam, rutin közben nem lehet. Persze, elképzelhető, hogy fragola már megoldotta.
Külön oda lehet tenni a víz útjába egy szondát, de kávéval együtt macerás lenne. Valahogy a felső szűrő alá kéne belógatni, vagy a pogácsa tetejére, szóval unpraktisch.Egyébként ez szerintem tévút. Ugyanis hiába vannak agyonpidelve a modern gépek, és hiába lehet állítani egyes gépeken a fejhőmérsékletet, mindent felborít egy normálistól eltérő lefolyás.
Fontosabb infó lehet (fejhőmérővel együtt) a lecsöpögő kész kávé hőmérséklete, ami akár 10 fokkal is alacsonyabb lehet egy 1 perces, alig csöpögő lefolyás végére, mint egy 30 mp-es normál espresso lefolyásnál.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
fragola.6035
aktív tag
válasz ronin s8 #30807 üzenetére
A fejet mérni szerintem is célszerűbb, mint a vizet.
Ami itt a lenti linken van vízhőmérő a kar aljába építve, szerintem értelmetlen, pontatlan. Én már túl vagyok ezen.
A kifolyó vizet mérni inkább a felsőszűrő csavarjához rögzített pici hőelemmel lehet.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
tariattila
veterán
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #30789 üzenetére
szép lett!
végre!mondjuk én tuti fehérre festettem volna a hátlapját... legtöbb amit láttam olyan volt...
érdekes ez a kitörőben lévő QM0650 láz
-
jolti
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #30789 üzenetére
Gratulálok! Neked is, meg Siminek főleg!
Szép munka! -
jolti
senior tag
válasz ronin s8 #30807 üzenetére
Én nem is a rutin közbenire gondoltam, hanem a tesztre, a fűtési profil beállításához. A nagy kilengésre írtam, amit az oldalán mérve produkált azt, hogy nem az oldalán lenne jó lemérni, hanem a kilépő vízhőt, vagy akár a pogácsát, beáldozva, megfúrva egy rossz' szűrőt. Bár szerintem a pogácsában mérve nem adna olyan pontos értéket, mert ott lassabban reagálna a kávé nagy' tömege miatt, amit a víznek először fel kell melegítenie, mintha egyből az érzékelővel volna kontaktban. De lehet ez rossz gondolatmenet.
-
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz adriankoooo #30785 üzenetére
Okés. Amúgy itt válaszolva, tényleg jó lenne egy egységes fórum, de nem hiszem összejönne...
-
bluesfan
tag
válasz simi.esp.28 #30813 üzenetére
Szerintem nincs azzal baj, hogy 3 fórumot kell olvasgatni, csak 1 dolgot csak 1 helyre kéne célzottan beírni és akit érdekel, úgyis megtalálja.(előbb-utóbb). Azt sem tartanám ördögtől valónak, hogy az emberek belinkeljenek másik fórumos hsz-okat adott kérdésben.
[ Szerkesztve ]
-
Paqito
senior tag
válasz bacskait #30805 üzenetére
Szia!
Egy rövid leírás az általános karbantartásról. Leírja a zsíroldást és a vízkőoldást is. Sok sikert.
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #30812 üzenetére
ez attól függ, hogy milyen felépítésű a gép. kellően nagy tömegű fej mellett mindegy is, hogy itt vagy ott mérsz. és egyébként egy csöpögős, hosszú lefolyásnál messze nincs 10 fok különbség, mert a kis vízmennyiség miatt alig hűl a rendszer. sőt, ha a pid elkezd fűteni közben, akkor 1 percnél már be is kavarhat.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #30806 üzenetére
lehet ezekbe vmi állítható termosztátot tenni (ha már hozzányúl az ember)? elöl ott a lyuk a tálcavíz kivezetésnek, lehetne is erre használni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #30798 üzenetére
uhh, kár, hogy így megszivattak (de a lényeg úgy is a végeredmény). nekem akkor mázlim volt a zolnagy által belinkelt géppel, mert hibátlan kívül és működik minden, apám már hasít vele.
srácok, robis kávéknál hőminimumhoz akkor végülis mi a legjobb módszer? felfűtés, aztán kivárni a második felfűtést, majd hűtőcsapolás és utána? (persze ennyi várással épp a gép lényege veszik el, de a tuningokig is használni kell, mert a kávé, az kell )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
weinmaker
őstag
Ne viccelj már
Mennyi várás 3 perc? A HX-nek meg kell 40 perc, miről beszélsz
Én úgy csinálom ahogy Tari Atilla mondta. Az első csapolással felmelegítem a csészét, mert az ugye hideg alap esetben. Amíg azt kiürítem, és eltörlöm, már meg is van a második felfűtés, és mehet a móka.
Nálam tökéletes az eredményWww. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Ed_007
aktív tag
Jura INA 5 kávégéphez keres vízlágyító partont. Tudnátok ajánlani egy jó beszerzési forrást? A neten több eladót is találtam - mindegy, melyiktől vásárolok, egyenértékűek a patronok? Ezekből van eredeti és utángyártott? Van közöttük különbség?
-
HÁZIGAZDA
válasz weinmaker #30819 üzenetére
második felfűtés után még hűtőcsapolsz vagy csak vársz? (zolnagy írta amúgy, hogy 3 percet vár egy felfűtés után, ezért gondoltam, hogy két felfűtés + várás már nem is olyan kevés, és persze nem a hx-hez, hanem a super quickhez képest )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bbuffy
senior tag
Urak!
hatos szett új, bontatlan, Caffe pertés presszós, ACF!!!, eladó lenne.
3500.-egyben s csak személyesen.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
HÁZIGAZDA
válasz weinmaker #30823 üzenetére
magyarán az annyival alacsonyabb hőfokra húzza már csak fel a blokkot az elsőhöz képest, hogy hűtőcsapolnod sem kell? (azért kérdezek ennyit, mert simán lehet, hogy szar a termosztát a gépben, ennek kizárásához viszont fontos, hogy pontosan mi az, ami működik nektek egy jó kis szénrepörkölt robibombánál)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Ujabb kerdes tovabb boncolgatva a Gaggia vasarlas vonalat.
Leven Gaggia New Baby-t kapni egyedul Mall.hu-n keresztul, illetve az az egy kiallitoi darab Baby Dose van cady Tradenel .(Classic nem tetszik), mast meg nem forgalmaznak mar itthon.
Amazonrol, vagy mas kulfoldi oldalrol van ertelme esetleg pl Baby Twint rendelni (ami egyebkent nekem a leginkabb tetszik) plusz van ez a kulon uzemeltetheto gozolo modja?
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
soldier2
őstag
válasz Gravity1234 #30827 üzenetére
Amazonról új dolgot bátran rendelhetsz. Ebay már más, ha gáz van, ott te fizeted a visszaküldés díját, ami egy ekkora gépnél már nem olcsó
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Gravity1234 #30827 üzenetére
Azért egy Classic jóval tartósabb darab és nyomás szabályozó szelep is van benne. Ha kapsz még valahol 2014-es Classicot, én azért inkább azt választanám. Mind újonnan, mind használtan egy Classicot 10-20 ezerrel nagyobb értékűnek tartok.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
g@bo
nagyúr
üdv urak
nem vagyok nagy kávézó, de naponta legurítok pár csészével.
van egy bialetti kotyogóm és egy hario skerton kézi darálóm az ügy érekében.
szemes kávét keresek, ami nekem bevált és ízlik -alapvetően a tejeskávé a menő- a frei féle mogyorós és kókuszos kávéj /1100 huf / 125g/
próbálgattam lavazza kávékat, teszkós csodákat de eddig egyik sem jött be igazán, nem kell erős pörkölés.
tudtok ajánlani itthon kapható szemeskávét, ami nem -feltétlen- ízesitett, valamely nemes gyárátótól?
/sokak által imádott omnisa se ízlik igazán/ -
bbuffy
senior tag
válasz adriankoooo #30834 üzenetére
Nem egy py cm az biztos, viszont fele annyi. És a klasszik vonalon haladva ölég jo. Rokival jókat húztam belőle. Kapunak meg mindegy.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
enterlaci
senior tag
Srácok!
Gondoltam ellenőrzöm, beállítom a GC-m OPV-jét, de manométer szerint nem sikerül változtatnom ha ezen leírás szerint is csinálom. A kezdeti mérés szerinti 12 bar nyomásról nem mozdultam el, pedig 6*45 fokot már tekergettem balra az imbuszos csavart.
Nem tűnik bonyolult dolognak, de valamit mégsem jól csinálok? Esetleg valami meghibásodott volna?Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
Hat tekintve, h ez a harmadik gepem, ez lett volna, "amit megveszek occsoer, kibohockodom magam vele, par evig hasznalom, es bar nehez szivvel, de idovel megvalok tole, hisz 3gep, azer na..." nem vagyok en ávéikszesBéla... es igy meg nehezebb szivvel valok meg tole, hisz, amennyibe nekem van, annyiert biztos nem fogom tudni eladni...
amugy ebayes, olasz ocskas arulta... nem gondolom, h at akart volna verni...mas:
Manetti
aki nem volt meg, menjen!
RocketR8V, precizitas, tobbfele olasz blend! nagyon izlett a 100%A blendjuk is! a kedvemert bontott egy robis blendet is, hozzaalitotta a PIDet, az orlot... Le az osszes kalapommal!
uj kedvenc hely! (a MesterBike a masik! )[ Szerkesztve ]
-
adpeter
tag
válasz adriankoooo #30834 üzenetére
Ha Pacifictól rémálmaid vannak,akkor valszeg van még
némi tapasztalatbeli hiányosságod. Nyilván a Rome egy alap keverék
sok-sok robusztával. attól "télleg" nem kell csodát várni. De Pin Up és attól fölfelé
igencsak jó kofikat lehet gyártani belőlük.Mondjuk főleg a Pin Up háklis. Ahhoz PID nagyon nem árt és a tapasztalat.
Ezek nélkül tényleg büntet!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Soma01
veterán
válasz adriankoooo #30836 üzenetére
Mi az a PY?
szerk. Kis kutatás után ez jött ki: PallYotz Erről van szó?
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Köszönöm!
-
paljoc
tag
-
adriankoooo
senior tag
Egyébként a Pacifik művekkel még az volt a gondom, hogy itt van egy köpésre tőlem, de nem hajlandóak eladni kávét személyes átvétellel, csak futárral. Mindez úgy, hogy kb. 1km-re van tőlem.
PY ellenben mindenben rugalmas, szerintem megtaláltuk a postázás legolcsóbb módját is.