Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    A kávé emésztésre gyakorolt hatása ismert, én most azt vettem észre magamon, hogy amikor előkészítem, kiöntöm a babtartályba a kávét a céges automatába, épp csak beleszagolok, elkezdem előkészíteni, már elindul valami, aztán mire lejön a kávé, és beleszagolok abba is, már a 2 perces tolófájásoknál tartok. Az normális? Nem tudok csak belekortyolni sem, mert már mehetek is.

    A másik: automata gépnél lehet bármilyen módszerrel szabályozni hogy hol kapcsoljon le a kazán? Céges. Mert mostanában a bemelegedett, és hosszabb ideje bekapcsolva lévő gép főzéskor azt produkálja, hogy kb. a felétől elkezd köpködni, fele a csészébe jön, felét kiköpködi hátul az OPV-n, habos a crema, és érezni, hogy nem víz, hanem gőz megy át a rendszeren. Azt szoktam néha csinálni, ha eszembejut, hogy előtte "hűtőcsapolok" 10 másodpercig vizet a gőzcsapon keresztül, de ez se normális. Ráadásul attól még azután visszafűti.
    Szervizt kérdeztem, ahol már többször járt a gép, és annyit mondtak, hogy vízkőtelenítsek gyakrabban, mert az szokott hamis hőmérsékletet adni neki, ha nagyon köves. Csakhogy ma épp a péntek délutáni vízkőtelenítés után fordult elő az eset. Vízkőteleníteni pedig elég gyakran kell, mert a pumpa nagyon gyorsan beáll, szerintem jóval előbb, minthogy a kazán túlságosan hőszigeteltté válna.
    Házi buher sajnos nem nagyon jön szóba, mert szétszedni, szerelni nem akarjuk itt, szerszám sincs hozzá.
    Saeco Odea Giro plus a gép.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák