Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz zscz #47047 üzenetére

    Persze több száz shot után benne van a kezedben, a hőmérséklet, nyomás minden. Ha ugyanazzal a kávéval készült mind. Ha viszont nagy a szórás (nálam igen) akkor nem árt a visszajelzés. A most hétvégén vásárolt (2k ft) új hőmérő csík már 5 fok felbontású, a szomszédos mezőket figyelve 2 fok alatti pontossággal belőhető a csapolási hőmérséklet, azt rutinból nem hozod, abban biztos vagyok.
    Amiben meglepett a nyomásmérő eddig, hogy a 9 bart elég jól belőttem érzésre a hónapok alatt (sok gyakorlás volt mérleggel, de egy ideje nem mérem), viszont a fáradásnak hála, simán esik 1-1,5 bart a nyomás a csapolás alatt. Ez nem baj, csak érdekes jelenség, egyesek 6 bar körülire teszik a csapolás végi ideális nyomást, mások ennyit javasolnak a csapolás egész időtartamára, akár dupla hosszú kivonatolási idővel stb. Ez nem tud benne lenni a kezében csak egy robotnak, kell a visszajelzés. Hogy Pavonira mennyire overkill nem tudom, azt sem, hogy a Creminán mennyire az. Majd az idő eldönti. Ami kávé most otthon van, az nem ideális erre a kísérletre, de lesz valami más hamarosan ami igen.

    PS: tegnap kb 2,5 órai munkával tovább javítottam a HG1 koncentrikusságán, most már majdnem tökéletes. Persze a hosszú erőkar miatti kilengések miatt tökéletes soha nem lesz. Na majd ha megjön a Titus :) (csak kéne nyerni a lottón)

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák