-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
Egyszer programbol, ugy ahogy le van irva, mert csak akkor nullazza a kijelzon. Aztan megegyszer, de akkor mar nem inditom a programot csak siman csinalom ugyanazt, de kibovitve vakszurozessel meg forroviz engedessel meg gozolessel, jo alaposan, ismetelgetve. Ez igy kb egy bo ora alatt megvan. /mivel ugye a "programvizkotelenitesnel" nem engedi azt, amivel a masodik kort kiegeszitem es szerintem fontos/
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Olvasd el a kezelesiben a vizkotelenites fejezetet, az tok mas mint az a vakszuros cleaning amit irsz. Halado menubol indithato, vegig leirja pontrol pontra h mit kell csinalni, en be nem gepelem ide telorol ugyanazt!:-) /viszonylag hosszu, tobblepcsos folyamat, de erthetoen le van irva, en is onnan tudom, csak kiegeszitem azzal amit leirtam meg egy korben/
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Kb. 3 evokanallal es a szurot term. kiveszem belole. Ember ki nem talalna amugy hogy mi a menete, illetve meg lehet csinalni siman is, csak akkor nem nullazza a kijelzon, ahhoz viszont muszaj a kezelesiben levo metodussal.
Parci: ugyan, hisz latod, alig irok mar!:-)))
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz sz.zs. #54317 üzenetére
Nekem fogalmam sincs, egyaltalan nem kotyogozom. Mindemellett a kovetkezokepp jarnek el, foznek hideggel meg meleggel is mondjuk 3-3 alkalommal es megkostolnam melyik eljarassal izlik jobban, mar ha ereznek vmit, illetve ha jo esetben az adott verzional ugyanugy ereznem mindharomszor azt a valamit!:-)
-
paljoc
tag
Van erre egy egészen elképesztően zseniális megoldás ha valaki sokallja a 620ft-ot az eszpresszóra meg nem szeretne 5 percet várni: no, az nem megy be kávézni a forgalmas és felkapott belvárosi kávézóba, hanem elindul haza, útközben bekapcsolja a wifiről a földeletlen és veszélyes ebay-es konnektorjára kötött kávéfőzőjét, majdan hazaérve már főzi is az áhított decaf-ot.
-
paljoc
tag
válasz Xabi78 #54384 üzenetére
Az a baj, hogy mindig azok tudják jól hogy mennyiért kellene adni egy eszpresszót az Arany János utcai menő kávézóban, akik nem üzemeltetnek menő kávézót az Arany János utcában.
Akik meg üzelemtetnek, azoknak fogalmuk sincs róla mennyiért kellene adni, hisz nincs rálátásuk a járulékos költségekre, nem tudják mennyibe kerül ott egy üzlethelység megvétele/bérlése. Azt sem tudják felmérni az üzemeltetők, hogy mennyit visz el az 5 alkalmazott bérezése plusz az egyéb költségek, mint ahogy arról sincs sejtésük, mennyit hasznot szeretnének visszaforgatni a fejlesztésekbe, illetve mennyit szeretnének realizálni a zsebükben, egyszerűen nem tudja szegény tulajdonos eldönteni, mennyit akar keresni az általa létrehozott vendéglátó egységben. Mindezen ismeretek hiányában persze hogy képtelen korrektül beárazni azt a nyomorult eszpresszót.
No de aki nem üzemeltet/birtokol kávézót, hanem valami egész mással foglalkozik, na az….na ő, Ő az az ember, aki meg tudja mondani, mi az az ár az adott helyen, ami korrektnek mondható és mi az ami felháborító közeli. Mér? Há nem? Há de!!!
Aztán hogy ezek után, hogy ezt most leírtam, odamegy-e a Várady Tibi a Csapajev kollegához tanácsért a korrekt árazás kérdésében, az majd kiderül!Most pedig meghallgatok egy szép kis grófó számot, hogy visszarendeződjek a napi munkába az eszmefuttatás után!
-
paljoc
tag
Annyit még hozzátennék tartván amit írtam, hogy kicsit azért elkanyarodtunk a témától, mert az eredeti gondolat ami Blaze-től fakadt az volt hogy miért drágább a decaf, nem pedig az hogy amúgy drága a hely, én már inkább erre a második dologra reagáltam.
-
paljoc
tag
Kis adalék a Catler DB vízkőtelenítéséhez a citromsavon kívül!
Tegnap nem sikerült a gyári metódussal vízkőteleníteni a Catlert, nem enged továbblépni a menüből miután leeresztettem a tartályokat, kiírja hogy "valv", azaz szerinte nem üresek a "vízmelegítők". De lehet csak nem érzékeli üresnek, mert én biza láttam ahogy kiürülnek és a csepptálca tele lesz. Úgyhogy kikapcsoltam a gépet meg vissza, ilyenkor természetesen teletölt a bekészített citromsavas vízzel és manuálisan elvégezhető a folyamat. Ezután újra megpróbáltam a menüből indítva és tovább is engedett, de a következő körben, mikor már a tiszta vizet kellett volna felszippantani, megint "valv" felirat volt. Meguntam a szórakozást itt, nem is fogok többet így vízkőteleníteni programból, mert rájöttem hogy a "desclale!" felirat eltüntethető egy sima system resettel is a manuális vízkőtelenítés után.
A másik jelenség, hogy a kávéfőző bojler vize valóban nem jön le a bal oldali leeresztő csavar kitekerése után. Ezen lehet segíteni úgy hogy a gép elejét egy centit megemelve visszaejteni az asztalra, erre a kis rezzenésre elindul a víz kifele. Hogy utána miért érzi úgy hogy mégse, passz, de most már nem is izgat, mert a feliratot el tudom így is tüntetni.[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Peti...(16v) #54580 üzenetére
Szamolja szerintem meg figyelembe veszi mit allitottal be az elejen vizkemenysegnek. Lehet nem is megy annyit nalad, mint itt!:-)
-
paljoc
tag
válasz mézespálinka #54664 üzenetére
Pörköléskor keletkezik ilyen ha túl nagy hőt kap a bab. Inkább a klasszik olasz pöriknél lehet ilyet látni esetenként, de ha túlteng egy blendben az ilyen bab, az nem az igazi. Kráter a neve.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Végre eljött a pillanat, megkóstolhattam a 42 cafe blendjét, Mazzer őrlő és egy brutal LM gép van hadra fogva az Első Mádi borházban:
Viszonylag nagy rendelést adtunk le, sok tejes itallal, valszeg az eszpresszot az elejen keszithették, de amúgy ízre rendben volt, guatemala/brazil blend, lagy savakkal, a kapucsinók is nagyon rendben voltak. Mondjuk mikor megkaptam, kissé megriadtam a látvány alapján és az ital hőmérséklete alapján is az elsőnek ezt az eszpresszot csapolhatták le, de sebaj!:-)[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Megvettem Tobee-tól a piros Magister ES40-et, egy ismerős pont keresett valami kis büfébe gépet, gondoltam jó lesz oda. Mikor jött érte, ránéz a pörkölőgépre: "jé, ez ugyanaz a dizájn, mint a kávéfőző".
Bakker, és tényleg! :-) /mondtam neki ha nem fog menni a vállalkozás, akkor azonnal hozza vissza, de azt sem bánom ha el sem viszi/
Amúgy tök jó kis masina, nyugodt, nem égeti a kávét, talán még picit alul is lövi ha sok csapolás megy egymás után. Két napig próbálgattam, az első random húzás ilyen lett vele, mint a képen. Jól járt volna vele ha megveszi valaki innen a fórumról akár otthonra is, kép alapján nem volt túl kívánatos jelenség, de élőben ez a piros/inox kombináció nagyon jól festett, főleg a pörigép mellett! -
paljoc
tag
válasz fragola.6035 #55566 üzenetére
Most "aszalok" egy sidamo aroresa-t, novemberi pöri, bontatlan csomagban, fel evesen tervezem kinyitni, tehat mostansag, kivancsi leszek milyen, illata még nagyon jo ha megnyomkodom a zacsit.
-
paljoc
tag
válasz vicces #55608 üzenetére
Megdarálásra kaptam, de megszagoltam és inkább nem daráltam meg. Aki megkért rá, szerintem már rég el is felejtette. Amúgy egész szép, tejcsoki színű, világosabb pörkölés, de be van aromásítva málnával, valami brutál módon mègpediglen. Nem kerülhet a darálóba.
Így ott pihen az üzem ablakában, néha rápillantok és arra gondolok hogy egyszer majd jó lenne eljutni oda, ahova Frei úr, persze nem a málna íz terén...!! -
paljoc
tag
Az előbb mesélte egy topictárs hogy miként lehet a vízcsap òvatos tekergetésével nyomásprofilozni a Catlerrel, ki is próbáltam:
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Csápájev #56816 üzenetére
Végtelenül egyszerű, a hétvége csak két nap, ez meg három, plusz lehet h vkinek meg a hétvége nem jó. Másoknak meg a hétköznap. Megint másoknak tökmindegy, és bizonyára olyanok is vannak, akiknek se így, se úgy nem jó. Hát ezért lett kedd-sze-csüt! Így már érted?!:-)))))
-
paljoc
tag
válasz Bazsee71 #56822 üzenetére
Szerintem akar az is lehetett egy szempont az idopont meghatarozasanal, foleg a kulfoldi kiallitok reszerol, hogy igy pakolassal, utazassal hetvegere mar otthon tudnak lenni, ergo "munkaidoben letudhato" az egesz tokkal-vonoval. /de ezt csak gondolom, egyaltalan nem biztos/
-
paljoc
tag
válasz simi.esp.28 #57051 üzenetére
Na ma sikerült kijutni a WOC-ra, jó volt, jópár ismerőssel összefutottam aztán csatlakoztam fragola topictárshoz, gondolván hogy az előző két nap már kiművelte magát hol mit érdemes megnézni/kóstolni.
Nálam is egyértelmű nyertes a görög Taf száraz etióp filtere volt, kóstoltam még jót a The Barn-tól, de messze nem azt hozta ami emlékeimben élt /mondjuk kiállításon nem egyszerű úgy villantani, hogy bárki bármikor odatoppan az tökéletes legyen/, itt a kislány nem is tudta mi van épp a kancsóban a három kirakott kofi közül, de mondtam nem baj, adjon egy kortyot, majd megmondom mi az!
Casmo száraz Burundija is bejövős volt, a Coffe Collective-hez meg nem fértem oda. Összességében 3 óra után már erősen kóvályogtam, aztán SID-től kaptam egy jó hideg "gyógysört" ami nagyon jól esett, ezúton is köszi, kifele meg egy szarvasburgerrel zártam az esemény megtekintését. "Vizproblémásoknak" is ajánlott a kiállítás, mert nem volt gond a vízellátással. Érdemes volt kilátogatni. A parkolás meg egyenesen kánaán, a bejárati ajtó mellé álltam meg! /kétkerekűvel/[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Én Vario-t használom filterre, előtte meg a Catlert, de az már nincs nálam.:-) Anno a Printában is Varioval ment a filer...persze most mar tuti nem azzal menne, de hát változnak az idők. És ez így van jól.
Mindemellett a teszteléssel kapcsolatban: kizártnak tartom h bármelyik fórumon a kávé teszteknél bármilyen kozmetikázás szóba jöhetne. Az hogy ki milyen mintákat tud tesztre bekérni, az más tészta. Engem Béla is megkeresett, mondtam h nem szeretnék tesztekben részt venni, ennyi. Korzó detto. Szóval így megy ez. Szerintem korrektül. Ami kimegy vélemény, arról aki adott mintát, az az amit a tesztelők írtak.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Nemtom, ha 25 perc van a varazslatra, akkor kituno, ha van ra egy nap, akkor szar!😂😂 /nekem ma 30 percem volt erre, tokeletes volt, egy probat meger, 1200ft/2 szemely, max kidobod;-)/
egy ilyen nap utan ami ma volt: kanaan, en spec tudom ertekelni a kenyelmet, nem akarok mindent, minden aron kimaxolni.../[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz mdav88 #58664 üzenetére
Hellyel-kozzel ezzel az Obi-s ketyerevel is lehet, bar hozzaertok szerint a fontossagi sorrend: hus-->faszen-->eszkoz, de teny hogy egy keramia Big Green Egg jobb lenne erre a celra. 600-ert...hat, vigyetek meg egy kis kofit ahhoz...:-))) Aztan persze hazilag is lehet epiteni-tuningolni ilyesmit.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Én ezt talaltam manapsag best-buy, nagy öntöttvas rostely, 3 oran at tudok benne 120-130 fokot tartani, de mivel alul utantoltheto izzo faszennel igy ez nyujthato. Grillezni jo, fustolni is jo ha a rostelyra helyezek egy sutolapot hogy ne kapja a direkt hőt a hus. Telen mondjuk nem jo, oda mar a keramia tojas a tuti, aminek amugy a koppintasa a Metro-ban 200 alatt van. Ez meg volt 30 az Obiban. Paljocnak videkre jo ez!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen