-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
verti1
tag
válasz fragola.6035 #47556 üzenetére
Annyira nem volt vészes, csak a kontrollert, szenzort, dobozt, ssr-t vettem. Nem kitben vettem, azért sokallottam az árát. Úgy voltam vele, hogy ha másik gép lesz akkor viszem magammal a PID-et. Úgyse fizeti ki senki...A kábelezést, szigetelést, konzolt én csináltam.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #47678 üzenetére
A technikát nem lested el?
Mazzer:
tegnap délután megvolt a késcsere, nem kicsi a különbség. A csomagból kivéve egyből szembesültem vele, hogy ami a gépben van, az mennyire kopott. Az újakat óvatosan kellett fogni, annyira éles, míg a régivel bármit csinálhatok, nem teszek kárt magamban. A profil mint ha kicsit más lenne, jövő héten úgyis szét lesz kapva, majd lefotózom (gyári 0151A kés mindegyik).
Összeszerelés után teljesen eltolódott a nullpont (ahol elkezd ciceregni), majdnem egy teljes fokozattal arrébb, ezzel együtt ment az espresso tartomány is. Amit nálad feljelöltünk, ott 7-8 ricni volt a különbség, most ez 14-15.
Most már nem csinálja, hogy pörgeti az utolsó szemeket, majd szépen lassan behúzza, hanem pár másodperc alatt lenyomja a 18g-ot. Ízekről még nem nyilatkozom, mert eddig hármat húztam vele. Ami furcsa, hogy ezzel nálam is előjött az Ákos által említett statikus probléma, most mindenhol feltapad az őrlemény, hiába az antisztatikus rács. A tölcsér alsó peremén, a tölcsérben, és a rács mögött is. Valami okosságot ki kell találnom, mert ez a gép most már marad. -
jolti
senior tag
válasz fragola.6035 #47678 üzenetére
Hogy csinálták?
Egy leírást csiálhatnál. Kíváncsivá tettél,lehet kipróbálom majd. -
landi
csendes tag
válasz fragola.6035 #47678 üzenetére
Ohh... ha ezt tudom előre...
Beugorhattál volna hozzám, csináltam volna Neked egy jó kávét az új maroktamperem segítségével... -
adp
őstag
válasz fragola.6035 #47678 üzenetére
En ittam mar igy csak otthon, es az elvileg direkt ilyen csoki volt egy fapalcan. De hat eleg felejtheto ize volt annak a csokinak.
Kell talalni egy erre alkalmasat.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #47678 üzenetére
oké, de hogy csinálták, láttál esetleg valamit? vízzel? tejjel? habosították több menetben? ...?
mondjuk egy ideje nem forrócsokizunk itthon, de rehabilitálnám, ha lehet előrelépni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #47692 üzenetére
Rendben, akkor csak simán késtartóval együtt kiszerelem.
Élével összeforgattam a késpárokat, illetve a régit is az újjal mielőtt beszereltem, és tökéletesen illeszkedtek egymáshoz, legalábbis szemre. Így meglepődtem, hogy hirtelen 14 ricni lett a nullpont és a joker között, a korábbi 7 helyett.
Gondoltam rá, hogy küldök egy régi kést is a csomaggal, mert szerintem minimálisan más a profil, de majd inkább ide teszek fel képet, hátha mást is érdekel.
-
rallypix
csendes tag
válasz fragola.6035 #47678 üzenetére
Én eddig mindig táblás csokiból készítettem a forró csokit.
A recept egyszerű, kis tejben felmelegítem a széttört csokit, rakok hozzá egy is kukoricakeményítőt, fűszereket (fahéj, kardamom, reszelt narancshéj, ilyesmi), majd felöntöm tejjel és felgőzölöm géppel, ugyan úgy, mint capucinóhoz. A keményítőt el is lehet hagyni, úgy is megfelelő lesz az állaga. Ha sok megy bele abból, akkor a hőtől olyan lesz mint a takony. -
adp
őstag
válasz fragola.6035 #47691 üzenetére
-
jolti
senior tag
válasz fragola.6035 #47691 üzenetére
Köszi.
Majd kipróbálom. -
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #47959 üzenetére
Ezt sajna nem tudom megmondani, talán egy robbantott ábrán látszik.
-
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #47962 üzenetére
Előző kérdésre hirtelen ezt találtam a gildához:
[link]
Lelit, mint Silvia killer, a topik címe szerintKöszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz fragola.6035 #48082 üzenetére
a legközelebbi beszerzéskor rendelek egy jó filternek valót, addig felesleges is próbálkoznom valóban.
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #48082 üzenetére
Kevesebb extrakcios idovel es mas arannyal, vagy utolag higitva vizzel nekem teljesen korrekt volt a py simao, yirga
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #48112 üzenetére
Ja igen az,elgepeltem.
Te csinaltal ilyet casmosoknak ugye? -
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #48112 üzenetére
valamit lépni akarok daráló ügyben, mert most, hogy visszaálltam a mini-e-re, annyira nem érzem a bugit
az f64 evo kés simán belemegy, azt tudom. a k30-hoz gondolom fúrni-faragni kell..?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #48250 üzenetére
robusztás kávéval szerintem is szar, de a gyümölcsösebb paljoc kofikkal nálunk szépen muzsikált. nem savanyú, hanem finom savas végeredményt adott, nyilván a saját korlátai között, de nem kellett a hab alól kihúzni a kofit. de utoljára a tavalyi síelésnél volt bevetve, majd márciusban odafigyelek rá megint. vagy elviszem a caravelt
más: még csak kettőt pörköltem a brando mosott hondurasból, de egyelőre nem leszünk barátok... viszont közben megjöttek a bourbon café zöldjei is, úgyhogy egy darabig most el vagyok látva. a brando guatemala meg egész vagány lett a negyedik pörkölésre, csokis-savas crema bomba, nyilván nem a kifinomultságával hódít, inkább a nagyságával, de ha egy random étteremben ilyen kávét kapnék, sírnék a gyönyörűségtől. kőbaltás choco madness, a jó értelemben.
a honduras a fentiekből csak a balta, valahogy fémes-kesernyés akkor is, amikor savanyú...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #48250 üzenetére
A Brikka nekem sem szívem csücske, de úgy leírni, hogy úgymond ki sem próbálta, és visszatérve is nyomta a mantrát, egy kicsit zavaró. No mindegy, részemről kiszálltam a dologból.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
-
Surda-
őstag
válasz fragola.6035 #48429 üzenetére
Koszi, kíváncsi leszek mit tudok ebből itthon kihozni.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
zoltanz
nagyúr
válasz fragola.6035 #48475 üzenetére
Nem kell ezen problémázni. Zárjuk itt le.
Aki nem volt benne akkor úgysem tudja. Régen örültünk ha kávé volt, nem válogattunk.Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #48475 üzenetére
"Szerencsére mindig vannak elégedetlen, szélsőséges véleményű emberek, akik előre viszik a fejlődést, így egyre jobb kávékat ihatunk."
tényleg ők viszik előre a fejlődést, ha a szélsőségesség mellett kellően értelmesek is. persze néha főleg csak szélsőségesek és roppant irritálóak.
zoltanz: szerintem senki sem problémázott, beszélgetünk.. (én kötekedek )
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #48486 üzenetére
de ulkás gépnél talán a jelentősége is kevesebb, mert amúgy is fokozatosan épül fel a nyomás. a roto mellé inkább kötelező, akkor viszont két legyet húz be az ember, mert egyrészt a csapolás alatt is elegánsabb a roto folyamatos nyomása, másrészt az előáztatás is kontrollálhatóbb/komolyabb.
mekkora a minimum helye egy rotoszivattyúnak? rémlik, hogy valamikor írtad, de nem találom.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz fragola.6035 #48486 üzenetére
A Silviánál mennyire vannak beállítva a gyári értékek? Hőfok, opv? 93fok és 9,5 bar?
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #48490 üzenetére
az szomorú, ha nem fér bele
gyakorlati értelemben értettem a nyomás felépülését, még az ulka ex5-nél is vagy 5 mp, mire megvan a 10 bar, ex4-nél meg mégtöbb (azokon a gépeken, amik nálam jártak, fogalmam sincs, hogy melyik mennyire volt szűkítve gyárilag).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SierraFox
tag
válasz fragola.6035 #48491 üzenetére
Az Auber tesztje szerint a Silvia fejhőmérséklete kb. 8-10 fokkal alacsonyabb mint a bojleré.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz fragola.6035 #48491 üzenetére
Köszi.
Múlt héten tőled vettem át a silviát Ballószögön?"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #48607 üzenetére
Náluk jó tapasztalataim vannak. Biztos, hogy a lokális szervek is tehetnek róla.
(előző cégnél napi 50+ csomag ment ki velük)[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz fragola.6035 #48601 üzenetére
Csak megerősíteni tudom.
Egy hónapja én is kicseréltem az Ecm-ben a Pt100-at, K hőelemre és jobb és pontosabb lett.
A Sestos-al is jobb.
Simi ezeknek a hőelemeknek a nagy tudora, azt mondja, hogy modernebb is a K. -
Atomaxx
újonc
-
Atomaxx
újonc
válasz fragola.6035 #48633 üzenetére
Köszi a tippet. Hol érdemes keresni a tokozatlan K elemet?
Akos
-
mutyi
őstag
válasz fragola.6035 #48727 üzenetére
Akkor magyarán át lettem b....
-
Keresztapper
senior tag
válasz fragola.6035 #48959 üzenetére
Ilyesmire nem találtál még ki valami karba őrlős átalakítást? Otthonra szerintem sokan inkább úgy vennék.
http://palscoffeetech.com/
-
verti1
tag
válasz fragola.6035 #48964 üzenetére
Saját fejlesztés? Dózeres minihez is lesz esetleg?
-
vTamas35
csendes tag
-
adriankoooo
senior tag
válasz fragola.6035 #48964 üzenetére
Compak nagyon más, ahhoz nem fog passzolni?
-
adriankoooo
senior tag
válasz fragola.6035 #48978 üzenetére
Oks, köszi.
-
Illesvik
csendes tag
válasz fragola.6035 #48964 üzenetére
Ez engem is érdekelhet. SJ-hez.
-
bikebutcher
csendes tag
-
bacskait
tag
válasz fragola.6035 #49112 üzenetére
Küldtem pü-t.
-
senior tag
válasz fragola.6035 #49259 üzenetére
A gépet használtan vettem sinisitől. Ő azt mondta hogy te újítottad fel a gépet és a pidet is te szerelted bele januárban. Ennél többet nem tudok a gépről, illetve úgy tudom rézcső nincs benne ...
Nemtom ebből egyenesen következik e az, hogy milyen érzékelő lehet benne?!Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Casto
csendes tag
válasz fragola.6035 #49259 üzenetére
Szia Fragola, küldtem neked pü-t, majd ha van egy perced nézz rá kérlek. Köszi!
-
vicces
addikt
válasz fragola.6035 #49271 üzenetére
csináld meg dozerlessre ennyiért a superjollyt és akkor érdekel. kinek van affinitása még faragni a vasat? a silviát is a rézkigyó miatt biztam rád. az elektronika még csak-csak, de a rezet ráhajtani, meg illesztgeni nekem nem megyen.
pont ma tűnődtem, hogy a graefot januártól már nem püfölhetem hajnal 4-kor, mert a gyerek lehet nem fogja dijazni. egyelőre még a pocakban henyél, de félek ha már kint lesz, változtani kell a kávézási "szokásaimon". / a tamperrel püfölöm az őrlőt, hogy amit beleöntöttem mennyiség kábéra kijöjjön megőrölve.
lehet veszek egy nespresszós csodagépet.. de azt inkább nem akarnám.[ Szerkesztve ]
:)
-
senior tag
válasz fragola.6035 #49270 üzenetére
Köszi Fragola!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #49278 üzenetére
TE írtad: [réz]
simma gaggiahogy lehet, amúgy, hogy a rézcsövesnél a fej majdnem felmelegszik a piden beállított értékre, a simán meg nem? a rézcső nem csak azért van, hogy ne hideg víz menjen a bojlerba?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz fragola.6035 #49278 üzenetére
Este megnézem neked, ma reggel 33 g-nál 1 fokot esett a PID szerint...
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #49307 üzenetére
Akkor nálam mi foghatja ennyire? Talán a rugó feszít túlságosan? Vagy a meneten lehet még valami szutyok, amit a féktisztító sem hozott le?
weinmaker: nekem, privátban.
-
senior tag
válasz fragola.6035 #49278 üzenetére
Megnéztem, 60 ml üres csapolás után 2 fokot esett a hőmérséklet. Lehet, hogy mégis rézcsöves a gépem? Hogyan tudom megnézni?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
válasz fragola.6035 #48082 üzenetére
A a " megtöröm a habot" az mit jelent pontosan?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Peti...(16v)
tag
válasz fragola.6035 #49846 üzenetére
Megfogtad a lényeget Teljesen jogos a kiigazítás, köszönöm!
Más: a maroktamper csodás kidolgozású, öröm kézbevenni, és eddig nagyon bevált.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen