-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kk831228
addikt
válasz paljoc #61513 üzenetére
Gaggia - t se szeretik nyugi... Amikor gyari szimpla
szűrő helyett szerettem volna lm klònt azzal is varaiáltak, hogy a gyari gaggia teljesen jò.... Mondtam hogy nem lehet tamperolni normálisan, mert kùp alakù a szűrő. Erre az volt a válasz hogy nem azért nem jò a kávè, hanem mert a gaggia kis gèp ès nem lehet vele normális kávèt csinálni... Na, mindegy nem akartam vitatkozni, kèrtem egy lm klòn szimpla szűrőt, meg egy kêt apròságot ès eljöttem..."Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
vTamas35
csendes tag
válasz paljoc #61556 üzenetére
A PY - Abyssinian Mocca is nagyon betalált. Alapból szeretem az etióp, száraz kávékat, de eddig ez a legjobb. Nálam veri az Arichat is. 89 fokon, lassú lefolyással, 17/38 arányban volt a legjobb, bogyós gyümölcsös, rumos aromával, végén kis boros utóízzel. Remélem sűrűn lesz belőle...
[ Szerkesztve ]
O1G
-
vTamas35
csendes tag
válasz paljoc #61749 üzenetére
Bevallom a reggeli első kávé nekem is barátságosabb tejjel butítva. A 150ml-es flat white csészében 80-100ml tej a duplához még egész karakteresen meghagyja a kávé ízét, ezt úgy tuningolom kicsit, hogy nem keverem el a cremat öntés előtt, hanem végig alá öntöm, csak a minta kerül a crema fölé. Sokat dob az összhatáson, ha elkeverem, hogy "egyenletes legyen a vászon" akkor sokkal mosottabb, gyengébb az íze.
O1G
-
Kávé Kálmán
tag
válasz paljoc #61786 üzenetére
Volt már olyan is, hogy a HG1 "rög-gyár", az ember meg vakarta a fejét, mert garat híján, konstrukcionálisan képtelen rá. Valakinek mégis sikerült (feltehetően verbálisan).
Vannak a HG1-nál sokkal jobb őrlők is (még a tekerősök közt is :-)), ergo nem röhögni (!!!) a következő videóban bemutatott küzdelmemen (az enyém nincs rögzítve, relatíve világos pörkölést, 15g-ot őröltem).
A lényeg nem az őrlő, hanem a mini habverő (aka "rög-gyár"), amit alapvetően őrlemény homogenizálásra használható, ugyanis a rögmentes őrlemény sem feltétlen tökéletes. A finom és durva eloszlása a kosárban ugyanis – őrlője válogatja, de - nem feltétlenül egyenletes. Aki használ nyitott szűrőtartót, megtapasztalhatta a különbséget. A kifolyós szűrőtartók “megbocsátók”, a doser meg valamelyest megkavarja és rögmentesíti az őrleményt. Hogyan tud rosszabb lenni az őrlemény eloszlás (finom/durva) a minihabverőnél, azt egyelőre jótékony homály fedi. Én hústűt soha nem használtam (habverő után plánenem), helyette inkább megrázom tölcsérestől a szűrőtartó/kosár duót (tudjátok, a kezem is azbesztből van).
Ecco:
-
HÁZIGAZDA
válasz paljoc #61847 üzenetére
nem-nem, habverő, klopfoló, mikronos lyukméretű szita, shaker és részecskegyorsító nélkül nincs tökéletes neákeáed lefolyás, egy tök jó egyengető nem elég! specialtea kávéhoz eleve kettő kéne, ugye.
egyébként annyit elismerek, hogy abszolút daráló függő, hogy kell-e még pofozgatni az őrleményt. olyanom is volt, ahol igen, meg olyan is, ahol nem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz paljoc #63063 üzenetére
Tersonet, majd citromsav fürdő után nálam lement róla a kosz, meg a szag, de kb. az első alkalommal vissza is jött. Ezért is gondolkodtam, hogy egy teflonozást megérhet, rosszabb nem lehet.
Casto: Pedig rá kell kóstolni cukor nélkül, legalább az elején. A lényeg, hogy jól haladsz.
sz.zs.: Ezt inkább nem is láttam.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz paljoc #63067 üzenetére
gaggia kar használható a catlerhez
amúgy nálam is fura szaga van a kopottabb gyári gaggia karomnak, és egyébként a kávé a csészében is szarabbul néz ki mint a nyitott karos, lehet placebo de nekem ízre is gyengébb
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz paljoc #63893 üzenetére
Egy százas körül biztos nem költenék, főleg, hogy csak magamnak hobbistáskodni tanulnám meg az ipart.
Persze van egy valag netes tutorial is erre, de gondoltam praktikusabb (egy) fixen szakavatott ember(ek)től megtanulni, mint a netről nézegetni össze-vissza."Super perfundo on the early eve of your day."
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #64300 üzenetére
A brikkettől (de a fától is) csak akkor vesszük el a levegőt ha már csak parázs van. Amíg nagy lángal ég adni kell neki, hadd szóljon, levegőt csökkenteni már csak akkor érdemes, mikor alig ég picit. Ha meg parázsig égett akkor levegőt elzár, meleget élvez - nekem legalábbis ezt mondták, és saját tapasztalat szerint is lényegesn melegebbet csinál így a cserépkályha, mint ha lefojtom, ilyenkor ugyanis a keletkező gázok nem égnek el teljesen, csak füst formájában távoznak a kéményen.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
gtr313
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mercedes topic
- Gaming notebook topik
- Bestbuy játékok
- Destiny 2 (Xbox One, PS4, PC)
- Politika
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen