-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
meander
tag
válasz ronin s8 #31807 üzenetére
Na nagyon örülök a pozitív hozzászólásoknak
Vicces, mert eddig a Pelliniről azt gondoltam, hogy jó minőségű kávé itt meg megtanulja az ember, hogy gyakorlásnak jó. így utólag az azért látszik, hogy valóban nem olyan izgalmas az íze, mint a single origin kávéknak, amiket kávézókban kóstolok de gyakorolni baromi jó. Pláne ár-érték arányban.
Karira majd nézek valami spécibb babot, addig meg gyakorlok ezzel, hogy azt ne "szentségtelenítsem meg" -
fragola.6035
aktív tag
válasz ronin s8 #31800 üzenetére
Elvileg én is vettem most egy Gaggia Classicot, ami még nincs nálam, de remélem hétfőn már itt lesz. Soha nem gondoltam volna, hogy egy Gaggiát veszek magamnak, de mióta Ronin rézcsőtuningos Classicját egy hétig használtuk a konyhában, Feleség azóta nem hagy békét, hogy ilyen jó gépünk még nem volt, amivel ilyen jó kávét lehet főzni.
Első dolgom lesz, hogy rézcsőtuningot és pidet teszek bele.
Jövő héten még jön hozzá egy Fiorenzato F64e karbaőrlős is.https://caffe35.webnode.hu/
-
-
killerjohn
addikt
válasz ronin s8 #31877 üzenetére
Nem tudom, miért ekézed ennyire. Persze, a kanyarban sincs egy általad készített eszpresszóhoz képest, ezt nem vitatom. De azért megy itt a sírás, hogy milyen szar kávé van mindenhol, milyen igénytelen a magyar, stbstb de ehhez képest a Nespresso egy kimagasló színvonal. Mocskosul drágán. Ha mindenhol azt adnának (pl üzleti tárgyalásokon) akkor alsó hangon 2* jobb kávét kapnék, mint manapság (amikor is illedelmesen nem kérek ) Azt meg továbbra sem hiszem, hogy instant kávé lenne benne, mert ha ez kiderülne, akkor a márkának hosszában reccs lenne... (ugyanis úgy reklámozzák hogy nincs benne adalékanyag).
-
meander
tag
válasz ronin s8 #31875 üzenetére
Rámértem, olyan 38ml körül van. 1:2 arányban készült 19g babbal. Csinálok majd egy 1:1 arányút is, hogy miben különbözik. A lefolyás idejét hogyan lövitek be? Ha 1:2-nél mondjuk 30mp, akkor 1:1 mondjuk 18 körül, tehál ugyanaz a lefolyás csak előbb lekapcsolod, vagy a főzés mindig 25-30mp körül van és az őrlemény finomságával játszol?
Köszi -
weinmaker
őstag
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #32138 üzenetére
Ez ellen én sem találtam orvosságot, együtt kell élni vele. Fura is volt a Cremina dupla kosárral a tömörítek, és kész módszer. De pl ha belemenne a cremina carba a vst 7g tuti azzal készíteném a délutáni kávét. Néha sok a dupla délután, ezt persze csak este érzem.
Paljoc: jééé tényleg. Pofás az új csomagolás.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #32141 üzenetére
Nekem q Gaggia/imat párossal mindig szőkült a vége picit. Az új szettel szintén ez volt az elején, kb 5 kg Aldis kávé kellett a Hg One-nak, azóta a Creminával nincs ilyen gond. Sajna mire a daráló úgy ahogy bejáratódott eladtam a Gaggiát, nem volt lehetőség utánajárni, hogy mi volt a hibás. A Cremina szimpla szűrőjét még tamper híján nem használom.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Peti...(16v)
tag
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #32177 üzenetére
Na részben ezért van nálam minden kávés cucc fiókban (és mert az asszony úgy szereti )
Szegény takarítónő - az én fóbiám, hogy leverem a tampert, eltörik a járólap, és jöhet a kőműves brigád[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #32177 üzenetére
nálam egy nagy és egy kicsi van, sajnos a nagy az szépen belelóg a sík aljába is a tampernek. na de, patinás, ennyi, majd én is megszokom
amúgy mostanáig pucoltam a gépet és a vízkőoldást meg sem érezte, jó vastag vízkőréteg borít belül mindent. most elfogyott az erőm (dugattyú, tömítések, csavarok, meg minden más csillog és zsírozva), majd holnap nekiugrom négy kanál citromsavval, amit felforralok maxra benne.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #32257 üzenetére
bizonyára. ezzel ellentétes tapasztalat, hogy ha fogok egy totál vízköves vízterítőt (vagy bármit) és berakom egy kübli forró citromsavas vízbe, egy, maximum két perc alatt rend van, lejön az oxidréteg is és fényesedik a réz stb. de bizonyára az alumínium valami egész más, annak tízszer ennyi idő kell, pláne, ha rendszeresen van vízkőtlenítve...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
weinmaker
őstag
válasz ronin s8 #32334 üzenetére
Ha valaki mégis szöszölne a kávékészítéssel, az most megteheti, ha megveszi a frissen felújított gaggia classicomat, ami még pides is ráadasul, így a vízkőtlenítés problémaköre is letudva.
Összes tömítés cserélve, opv beállítva, vízkőtlenítve, kitisztítva, és PID- el felvértezve.
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #32334 üzenetére
Ez igaz, ha a kávékészítést munkának fogod fel. De ha a napi rutinból való pár perces kikapcsolódásként akkor már nem. Az már egy másik dolog, hogy ebből csak vesztesen jöhet ki, hiszen vagy a kollégáknak is kávét készít (rohadt gyorsan rá fognak szokni), ha nem, akkor ő a beképzelt köcs.g, ha meg ráengedi őket a cuccra, előbb-utóbb tönkrevágják. Mi hárman vagyunk akik kávéznak, de nem mertem felvállalni, hogy behozzam a Gaggiát, pedig lehet nem lett volna nagyon gáz, anno a Poemiát is megtanulták használni a srácok.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #32340 üzenetére
Főnökként/vállalkozóként lehet így látnám, de kell az a pár perc kikapcsolódás időnként, úgy a hatékonyság megtartása mint a morál/társasági élet miatt is. Nem vagyunk robotok. Mondjuk megnéznék nálad egy állásinterjút.
- szereti a finom kávét
- nem, én inkább teázok
- köszönöm, majd értesítjük
A Gaggiaval 5 perc alatt megvolt egy kávé, legtöbb ember óránként ennyit tölt cigivel, kávét meg mégsem ihatsz óránként.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bajnokpityu
félisten
válasz ronin s8 #32334 üzenetére
a hobbi általában pénzbe kerül, pörkölni meg olyan hobbi, amivel spórolni lehet. Nomeg bejárni 1/2 hetente csak ezért a városba? Annyi idő alatt lepörköljük a kofit.. És még a benya se fogy.. Fél évente veszek 15kg zöldet, és csókolom.
[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
Kávé Kálmán
tag
válasz ronin s8 #32377 üzenetére
Tiltakozom!
Az "ízlés" mint olyan, az nem lehet vita tárgya, mert más és más (az objektíve szart nem taglalom). Ebből adódóan az "ízlésrendőr", (mint olyan :-)) nekem egyértelműen a diktatúra irányába mutat, ami megencsak a kávénáci felé tendál. Keress jobb terminus technicus-t :-)!
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #32376 üzenetére
természetesen áztattam is, másodszorra konkrétan a túlnyomószelep engedte már a gőzt stb. (szóval volt 15 perc), de nem volt elég. harmadszorra amúgy igen, most végre tiszta. cserébe valaki feketeséget vélek látni a bojler alján, csak sajnos bontás nélkül nem tudom eldönteni, hogy mi az... a fűtőszál árnyéka is lehet akár.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #32401 üzenetére
csillog a réz belül, nincs fekete. de amúgy az meg rézoxid, idővel visszakerül rá szépen
de amit én látok alul feketeséget, az vagy árnyék, vagy esetleg inoxolva volt ott talp/bojler alja és a citromsav már félig leszedte és azért olyan... (ez a két eset nem érdekel)
...vagy repedt fűtőszál miatti fekete trutymó (ettől félnék)
valami endoszkóppal meg kell dugni, hogy kiderüljön
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #32406 üzenetére
mindig vannak vmi fekete szarok vízkőtlenítéskor, arról fogalmam sincs, hogy a (valóban) zöld rézoxid citromsavazás után milyen színű lesz. igazából minél többet pucolom ezeket a gépeket, annál jobban elmegy a kedvem tőlük, bojlerben napokig poshadó víz stb., pfujj!
a megoldás egy qm 0650, friss víz a tartályba, egyet úgy is hűtőcsapolsz vele, nem pang a víz sehol. már csak rá kéne fordulnia a fórumnak az élén fragolával: pid, manométer és a többiek
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #32428 üzenetére
nemrég kezdtem. csináltam már hatszor mondjuk, ebből egy lett olyan (az utolsó előtti), hogy nóra azt mondta, hogy ilyen szintűt nem kapni kb. sehol, a többi sima forrócsoki lett. a kávégép valószínűleg nem kell ehhez, bár próbálom minimalizálni a keményítőt és kiváltani gőzöléssel
de az csak jó, ha ti is nekiugrotok, gyűljék csak a tapasztalat!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen