-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xabi78
aktív tag
válasz weinmaker #48430 üzenetére
Illetve írok az őrlőröl is, mert azzal csak felületesen ismerkedtünk, de első blikkre nem rossz.
Nálam 4 hónapja teljesít szolgálatot. Szerintem nagyon korrekt "háztartási" őrlő, remek kényelmi szolgáltatásokkal, és emellett jó őrleményminőséggel. Kíváncsi leszek a tapasztalatodra.
Cave canem!
-
Gravity1234
tag
válasz weinmaker #48530 üzenetére
Koszi sracok.
Szerintem marha jo. Mennyit volt/van rola szo, hogy mi a "megfelelo" tampereles es ez nekem ugy tunik hogy nagyon egyszeruen a magassag allitasaval megoldja hogy milyen mertekben tudod benyomni egyatalan a tampert a szurobe es kvazi garantalja a mindig ugyanolyan tomotirest.
en most lattam eloszor, de fura hogy sehol nem jott elo.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
-
-
Casto
csendes tag
válasz weinmaker #48771 üzenetére
Köszönöm neked is! Tudat alatt sejtettem én is, hogy ez az igazság, de gondoltam csak megkérdezem a profikat a dologról.
Várom már az új cikket a javított géppel
Az őrlőről tök jó, hogy leírtad ezeket a részleteket, mert eddig ezeket még egy youtube videóban sem láttam (mindenhol csak a kávéfőzővel foglalkoznak), pedig szerintem is ötletes dolgok és egy home usernek sokat segítenek!
Mennyivel egyszerűbb volt a nespressóval, nem kellett ilyeneken gondolkozni, hogy milyen kávéfőzőt, milyen őrlőt, stb, stb. Szarabb, de egyszerűbb
-
Xabi78
aktív tag
válasz weinmaker #48786 üzenetére
Persze, így sincs konkurenciája, csak megjegyeztem, hogy most már nem érzem annyira jó/bestbuy vételnek, mint amikor még olcsóbban és darálóval adták.
Az Iphone 7-et meg jellemzően nem teljes áron veszik meg az emberek, hanem drága tarifacsomag mellé részletre. Ez kábé olyan, mintha kávékalmárnál előfizetnél 2 évre kávét, és 1/3ad áron adná a Creminát.Cave canem!
-
Bazsee71
őstag
válasz weinmaker #48784 üzenetére
Szerintem ennek a típusnak inkább az időtállósága kérdéses, mint a vele készíthető kávé minősége. A produktumát kóstoltam paljocnál, abban nem volt hiba, pedig "csak" a CG8030-assal etette a gépet. Nálam plusz pont mindkét gépnek, hogy igen halk a működésük (GC+Majorhoz képest).
-
mdav88
senior tag
-
HÁZIGAZDA
válasz weinmaker #48905 üzenetére
minden hozzáállás valid egyébként, az is, aki folyamatosan versenyző üzemmódban csinálja ezt. a lényeg, hogy élvezze és hogy ne gondolja, hogy azért, mert valaki nem hozza ki a maximumot mindig, nem is tudná, nem is érti, nem elég igényes hozzá stb. ráadásul tényleg ki kell maxolni a dolgot ahhoz, hogy tudja az ember, hogy mit és miért választ aztán.
jó példa a pörkölés is: abszolút el tudom helyezni a skálán, hogy mennyit ér egy-egy pörkölésem. ha ringbe kéne szállni bármelyik elit pörkölővel, akkor semmit. ha mindenképp csúcsminőségű újhullámos kávét szeretnék csinálni itthon, nem csak jót, akkor is semmit. ugyanakkor amilyen komplex gyümölcsbombákat húztunk a hondurasból például, az nekünk már tökéletes a mindennapokra. sőt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz weinmaker #49193 üzenetére
coffeehit.co.uk rendelés 2016.12.30-án, akinek szüksége van valamire kérem privátban jelezze a termékre mutató linkkel. Az ingyenes postához szükséges rendelés már megvan, így azzal nem kell számolni. Kaposvárra fog érkezni a csomag, webox/foxpost átvétel megoldható (így a bankkártyás utánvét is).
Páran már írtatok, hogy kellene valamilyen eszköz, azt most nem keresném vissza, kérem írjatok. A kiemelés jelen esetben remélem nem okoz problémát.
-
Z0mbi
senior tag
válasz weinmaker #50340 üzenetére
Igen koszi Jozsi. Egyszer rosszul irtam a telomba azota ugyvan ott De mar Jozsi.
Egyebkent hozzateszem hogy az 5mp-20-23mp hez mindig hozzaallitom a daralom. A tampereles nyugodt szivvel mondthatom majdnem mindig 15-20kg koze esik (gyakoroltam sokat)
A hofok a fejen - azzal meg szoktam varialni de ahoz kellene lassam a cremat. (mert ezen nem hogy leopard mintat latnek de nagy fekete mosogatole az egesz ) -
And06
aktív tag
válasz weinmaker #51434 üzenetére
amellett, hogy nekem is gaggiám is van, kicsit meglepő az eredmény, főleg, hogy paljocnál kóstoltam is a catleren készült kávét, igaz A-B teszt nem volt. érdekes lenne egy olyan teszt, ami duplákat tesztel, lévén sokan kizárólag duplát húzunk. ez esetben lehetne optimalizálni az adott gépre, tehát a gépnek legjobban fekvő szűrővel húzni stb.
a videót még nem néztem meg, de a cikkből nem derül ki, hogy az őrlés ugyanazon az álláson történt, vagy finomhangolva lett a gépekhez?[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz weinmaker #51438 üzenetére
Szerintem az őrleményt állítani kellett volna, mert nem túl valószínű, hogy a két pumpa munkapontja ugyanoda esik. Valószínűleg a GC-nek éppen jól feküdt az a beállítás, ami a Catlernek nem.
Szerk.: még nem értem a videó végére, de jól látom, hogy a hőfok is egyformán 90-90 °C? Szerintem nem túl esélyes, hogy ugyanaz lesz a kilépő hőmérséklet. Lehet egy Rocket is lebőgne ezzel a PID értékkel és beállítással, mert nem itt van az optimum pont.
[ Szerkesztve ]
-
enterlaci
senior tag
válasz weinmaker #51434 üzenetére
Fú, ez így azért meredeknek tűnik, mert pont fordítva gondolnám. Nekem is hiányzik pár egzakt adat az összehasonlításból, majd meglesem a videót valamikor...de kétségtelen hogy ízlések és pofonok, neked lehet a GC jobban ízlik.
Érdekes lenne a Macskaköves talin is csak futólag összekóstolni a végén, csak ne menjünk el Gaggia vs Catler harcba feleslegesen.[ Szerkesztve ]
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
fragola.6035
aktív tag
válasz weinmaker #51434 üzenetére
Kb. ezt az eredményt vártam, műszakilag semmi nem indokolná, hogy a Catler jobb legyen.
Azért én biztos nem szimpla szűrővel teszteltem volna, mert annak azért vannak korlátai és valamilyen oknál fogva a Gaggiának jobban áll az LM szimpla, mint a többi gépnek.
Csak még egy megjegyzés: azon a képen a rézcsövezés eléggé gagyi, biztos vagyok benne, hogy a fotó nem a te gépedről készült.https://caffe35.webnode.hu/
-
Bazsee71
őstag
válasz weinmaker #51441 üzenetére
Tudom, így utólag mindig könnyű okosnak lenni, és a tesztbe fektetett munkát és energiát sem kívánom becsmérelni. Csak kíváncsi lettem volna, hogy a legjobb produktumokat összehasonlítva mit mutatnak, viszont az is annyira szubjektív, hogy azt nem ilyen formában fogom megtudni.
-
soldier2
őstag
válasz weinmaker #51438 üzenetére
A Catlert is ugyanazon a hőfokon használtad mint a Gaggiát? (Bocsánat ha benne van a videóban, de a héten nem lesz lehetőségem megnézni)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
verti1
tag
válasz weinmaker #51451 üzenetére
A múltkor néztem egy üzletben egy Catlert. Annak a feje, legalább is ahova a kart rakod az fekete műanyag volt, nem réz. Nem tudom, hogy mindegyik modellnél így van e, de ez lehet magyarázat rá, hogy miért nem melegszik át a kar. Nézzen már valaki alá akinek ilyen van, hogy csak a szemem káprázott vagy tényleg műanyagból van?
-
bajnokpityu
félisten
válasz weinmaker #51455 üzenetére
nem csak annyi történt, h kimérted, h a két gép 90fokja nem ugyanaz?
számomra is furi, hogy a gcnél a 90fokos kazánhőfok kb 80 fejhőt kéne adjon, a catlernél meg a 90 fok elvileg 90fokos fejet kéne jelentsen.a kéz kb 50 fok körül még állja a fémet, ahogy a videon mutattad. 80fokos fémet a kéz már nem áll.
magam részéről vagy megmértem volna a fejek valós hőmérsékletét, vagy addig emeltem volna a catlerét, mire legalább érzésre azonos szűrő hőmérsékletet adna.
de persze nem értek hozzá.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
-
paljoc
tag
válasz weinmaker #51478 üzenetére
De, én komolyan gondolom. Mentségemre szolgáljon ha esetleg tévednék, hogy sosem láttam még előben tuningolt Gaggiát, de így az elmondások meg az alapján, hogy látom mi a tuning tartalma, simán el tudom képzelni hogy jobb kávét főz a Catlernél. Az hogy a Catler sokkal drágább, nem feltétlenül jelenti azt, hogy borítékolhatóan jobb kávét főz.
Kétségtelenül drágább: egyrészt alapból egy bonyolultabb szerkezet mint a gyári Gaggia, teljesen más árképzéssel dolgozik a cég, a gép maga meg egy halom kényelmi extrával van felszerelve, stb. Az hogy mennyivel kellene reálisan drábábbnak lennie, az egy dolog. Hogy mennyivel drágább a valóságban, az egy másik dolog. Az, hogy van-e különösebb értelme, s ha igen, akkor mi annak hogy a tuningolt Gaggia változatot összehasonlítsuk az alap Catlerrel, az meg a harmadik dolog.
Amúgy szerintem volt értelme, mert aki mondjuk a konyhában használja a csap mellett és nem kapucsínózik, annak ezek szerint jobb választás egy Gaggia, de legalábbis jóval olcsóbb választás, a hasonló produktumot tekintve.
Aki meg, mint pl. én a nappaliban használom, áldás a Catler használhatósága, kényelme, nagy tartályai, stb. De azt egy percig sem gondoltam sosem, hogy ebből fényévekkel jobb kofinak kellene folynia, mint egy rézcsöves, PID-es, sokszoros nagyságú és tömegű fejjel ellátott tuning Gaggiából. -
paljoc
tag
válasz weinmaker #51482 üzenetére
Engem főképp az érdekelne, hogy ez a mostanid mennyire más az előző rosszhoz képest? Kicsit jobb, sokkal jobb, ég és föld…stb…? Meg azzal kapcsolatban vannak aggályaim, hogy miért nem csinálták meg, illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy kíváncsi lennék megcsinálták-e és csak biztos ami zicher alapon adtak egy zsír újat inkább, vagy nem lehetett/tudták megjavítani. Amúgy most az enyém be van kapcsolva, 20 perc után megfogtam a kart és hát max 3-4 mp-ig tudom rajta hagyni az ujjam.
-
-
rallypix
csendes tag
válasz weinmaker #51434 üzenetére
Szvsz ez nem egy túl korrektre sikerült teszt, még akkor is, ha simán jobb adott esetben a tuning Gaggia mint a Catler.
Ugyan olyan feltételeket említesz, de pl. a Catleren megy az előáztatás (hány százalékon, hány másodpercig?), látszólag is alacsonyabb hőfokon megy mint a GC, a Catler 10baron erőlködik, nem mérsz szinte semmit, és még sorolhatnám a különbségeket. Így ez az összehasonlítás max. arra volt jó, hogy kicsit felbolygasd a fórumokat...Tudom, hogy a kavekorzo.hu nem egy Socratic Coffee, de én nem tennék ki egy ilyen tesztet egy olyan oldalra, ami azért eléggé meghatározó a kezdő kávésok számára, hisz rajtatok kívül talán más nem is nagyon van aki kávéteszteket, gépteszteket tenne ki az oldalára Magyarországon.
Nem vagyok elfogult a Catlerral szemben, még ha nekem is ilyen gépem van, hisz tisztában vagyok vele, hogy nem attól lesz jobb egy gép, hogy minél többe kerül. Nem azzal van a baj, hogy jobbnak talátad a GC-t, sőt meg sem lepett ez hisz egy szénné tuningolt gépet hasonlítasz össze egy alapgéppel.
Nálam pl. a 60€-s QM0650 klasszikus vonalon köröket ver sokszor a 20x többe kerülő Catlerra, de ha tényleg specialty irányba megyünk el (a Pacific nem az!) nem csak alapanyaggal, hanem receptben is, ott már azért bejön az előáztatás, valamint a hőstabilitás előnye a QM-el szemben.
-
soldier2
őstag
válasz weinmaker #51506 üzenetére
Megnéztem A honlapjukon 2 costa ricai kávé van, az egyik 5500, a másik a drágább. Nem, azért nem specialty mert olcsó, de nem felel meg a kritériumoknak, és nem is akarják annak eladni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
rallypix
csendes tag
válasz weinmaker #51508 üzenetére
Félreértesz szerintem engem is, meg még sokakat. Nem arról van szó, részemről, hogy miért nem nyert a Catler, vagy, hogy tényleg jobb-e a rézcsöves GC. Én inkább a GC-nek szurkoltam, hisz így tényleg bebizonyosodik, hogy nem kell több a boldogsághoz, mint egy tuning Gaggia. Aki majd megveszi a Catlert, vagy bármelyik komolyabb gépet, úgyis rájön erre, ahogy én is rájöttem. Hiú ábránd a géptől önmagában várni a csodát.
A bajt én ott látom, hogy a két gép összemérését, tesztelését tele módszertani hibákkal így felrakod egy oldalra, ami meghatározó sokak számára kávés téren. Na mindegy... Elengedem én is...Viszont a BWT az érdekelne, ha már azzal teszteltél. Mit lehet róla tudni?
-
Peti...(16v)
tag
válasz weinmaker #51512 üzenetére
Még nem láttam a videót, de meg fogom nézni.
Ki kéne mérni rendes eszközökkel a nálad lévő gépet. De nem neked, ez a forgalmazó hosszútávú érdeke lenne.
Amit az előző hsz-ból kifelejtettem, hogy a 89 fokot 92 fokos beállítás mellett mértem.
Mdav: nem volt még Silviám, de ilyesmi lehet ott is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen