-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzumpro
senior tag
A tuninggal lehet hogy növekszik az értéke is, de legalább lehet normálisan használni.
Valami jól bemart gömbbel lehetne faeminásítani a robit, bár lehet meg kéne hosszabbítani a karját hogy még könnyebb legyen vele a szkander.Nekem is megért 3e-t a fúvókacsere a Sage-en, lehet vele tejet gőzölni. Flairnél is jobb az egyedi fejlesztésű nyomásmérő szett mint a gyári, költeni kell mindenre hogy befejezd amit a konstruktőr kispórolt.
Saját konstrukció nem izgat? Ha ennyi (kávéipari, esztergályos, marós, cnc-s) ismerősöm lenne (akár e fórumon keresztül), már valami egyedi karos dolgot csinál(tat)nék, ami bevált, csak továbbfejlesztve. (Bár ahogy olvasom a saját eszközparkod se lehet kutya, ha fel tudsz újítani gépeket.)
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz Flashback #96678 üzenetére
Nekem Sage SES878 van de mostanában az egyik lába alatt tócsa kezd megjelenni, létezik, hogy elrepedt a gőzcső/vízcső belül? Nem sok kedvem van szervizbe küldeni, vélemények között nem találtam ilyen hibát.
Viszont közben találtam BES900-ról videót, hogyan lehet a kar bajonettet cserélni. Érdekes a belseje, nekem a Jurák bele jutott eszembe róla. https://www.youtube.com/watch?v=JWn_hQtmEbg
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
Semmivel sem kevésbé műanyag a DB mint a BP, korrekt mindkettő amíg el nem törik, hasad, reped valami, DB-knél is ugyanilyen rejtélyes szivárgásokról írnak, ugyanaz a technológia, ugyanazok a javítási lehetőségek. Elküldöd, javítják, cserélik tengerentúlon, igazi szeméttermelés, részemről meg utólag okosnak levés...
https://www.home-barista.com/repairs/breville-dual-boiler-steam-leak-as-well-as-noise-t40705.html
https://www.home-barista.com/repairs/breville-dual-boiler-mystery-leak-onto-counter-t59429.html -
konzumpro
senior tag
Mondták egy páran, hogy soha nem gőzölnének vele.
-
konzumpro
senior tag
válasz vicces1 #96747 üzenetére
Köszi, ez hasznos lehet!
A filterpapír pedi még mattító kendőként is funkcionál. -
konzumpro
senior tag
Milyen hőálló szigetelőanyagot használtok kazán szigeteléséhez? Szilikon hablemez? Valamilyen kőzetgyapot esetleg? Azt mondjuk nem tennék élelmiszer közelébe.
-
konzumpro
senior tag
Annyira azért nem komoly a topik, mert még senki nem válaszolt hogyan hőszigeteljünk kazánt. Vajon túllő a pid ha szigetelem a kazánt? De akkor a rézcsövezés miért jó?
-
konzumpro
senior tag
Szuperek vagytok, köszönöm szépen!
-
konzumpro
senior tag
Nálam is eladósorba került a karos, hátha valakit érdekel egy pides thermojetes, kúpos őrlős, 3 másodperc alatt üzemkész Sage Barista Pro.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz #75655680 #96956 üzenetére
Meg voltam elégedve vele, de lehet hogy másnál jobb helye lesz, csak friss kávét és RO vizet igényel. Eléggé strapabíró gép, minőségi anyagokból, szinte karbantartásmentes, jó őrlővel, erős gőzzel, stabil piddel, konzisztensen főzhető egymás után ugyanolyan presszókávé. Egy naked kar és precízebb disztribútor + tamper csodákat tenne vele, de nem akarok már rá költeni.
Visszanyergeltem az automatához, győzött a kényelem, meg valahogy sikerült megközelíteni Philipsszel is azt a latte színvonalat, amit karossal lehet, talán még egyszerűbb is a tej gőzölése, nekem nagyon kézre áll, biztosan csak megszokás kérdése, mindenkihez más eszköz, más módszer illik. Az igazán nagy előrelépést a kávépörkölő jelenti számomra, attól nem válnék meg, bár legutóbb csúnyán prellezni kezdett a ventilátor tengelye, ami nem jó jel.[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
-
konzumpro
senior tag
válasz Peti...(16v) #97377 üzenetére
Akinek Sage Dual Boiler gépe van, meg tudja mókolni a forróvíz csapot, hogy alkalmas legyen flow profilozásra.
-
konzumpro
senior tag
válasz MPowerPH #97529 üzenetére
Bolti szemesből ritkán lesz jó lefolyás, javarészt döglöttek. Van aminél már összeérnek a kések, mégse lehet befullasztani. Olyankor jöhet a nyomásfokozó és egy 5-8 fokozattal durvább őrlemény, hogy ne legyen keserű. De ha ez az irány, akkor automatát kell venni, abba jó lesz.
-
konzumpro
senior tag
-
konzumpro
senior tag
válasz adriankoooo #97737 üzenetére
Ja nem csak a két csőr között alig van különbség, ha azon múlik.
-
konzumpro
senior tag
válasz paljoc #98194 üzenetére
Meg kéne mérned egy Sage Barista Pro-t is nyomásfokozós szimpla kosárral. (Tudok adni )
Annyira kicsi a thermocoil hogy rögtön korrigál, igen kis hőtehetetlensége van a műanyag zuhanynak (!) is, vajon beválik az ilyen tücsökpöcse taktika, vagy a lomha nehéz nagy tehetetlenségű hőtároló elemek kellenek?Fura, hogy ugyanolyan thermocoil van a Bambinoban és az jobban tetszett, de abban nem volt állítható PID, csak fix.
-
konzumpro
senior tag
válasz #64275200 #98199 üzenetére
Karanténnal. Én vállalok egy pörkölést, de legyen csak 12 deka. Vagy kénytelen leszek két adagban, de az sosem egyforma. Bár önmagán belül sem egyforma. No nem baj, nálam (Imex CR-100) bevált a dédelgetem-babusgatom-imbolygatom, így elég egyenletes, amúgy ha csak leraknám, megakadna és fele megégne.
-
konzumpro
senior tag
válasz Tibicsucsu #98258 üzenetére
Kézi csavarbehajtó a Hario Mini Mill Plus hatszögletű tengelyére.
-
konzumpro
senior tag
válasz Tibicsucsu #98281 üzenetére
Nekem a gyári szilikonnal nehezen lehetett szétszedni, a Moka 3/Brikka 2 gumival sokkal könnyebb. Meg az IMS szűrőhöz is adnak átlátszó puha szilikon tömítést, az se rossz.
-
konzumpro
senior tag
-
konzumpro
senior tag
válasz verti1 #98407 üzenetére
Hú... Te nem vicceltél.
Épp mesélte egy barátom, hogy hőhiányos gépén nem túl jó az etióp... Akkor jutott eszembe az autentikus elkészítési mód, pár napra rá raktad be az eszköz képét.
Magáról a folyamatról írsz pár sort? Milyen hőfok, milyen őrlemény (ha egyáltalán őrlemény, nem mozsárban tört töret) stb...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest