-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz radi8tor #37959 üzenetére
jelen esetben tényleg benned van , mert ezekben csupa cserélhető ipari alkatrész van. nem főzőlap vagy mosógép, ahol "panelcsere" és kész, ezek örök élet +10 év. magyarán a használt és az új között nincs sok különbség, egy felújítás után meg inkább csak esztétikai. és ez a gép már fel is lett újítva fragola által (ami pid-eléssel együtt több tízezer forint, a nyitott kar is kb. egy tízes, tényleg piszok jár áron van).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz radi8tor #38044 üzenetére
és anyja, az is rendmániás
más: ahogy az lenni szokott, az átütő kofi izolált jelenség. a mai costa rica már jóval kevésbé volt édes, noha minden egyéb változatlan maradt. ugyanaz az ízvilág, rögtön beugrott a tegnapi kávé és a savai ugyanolyan szépek voltak, viszont sokkal inkább savanyú irányba lépett most. hogy ez mi a franctól van... (nyilván a kávé változásától egyébként, csak hát akkor tegnap kellett volna meginni az egészet vagy nemtom)
kálmán, ilyenkor mi a csodamegoldás? a tegnapi ízt akarom!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz radi8tor #38556 üzenetére
"Műanyag tasak áááá. "
Már megbocsáss, de ez klasszikus magyaros hozzászólás a témához.
Látnod kellett volna, talán látni is fogod, hogy a Probat (!!!) kísérleti laborjának számító Kirsch und Mausser-nél mibe eresztettük a készre pörkölt 25kg-nyi kávékat.
De lehet, hogy nem kéne megnézd, különben megint "műfelháborodsz" :-).
-
ronin s8
senior tag
válasz radi8tor #38602 üzenetére
Nem, mert nagyon kedves volt a hölgy, aki készítette. Ő beleadta minden tudását.
Eredetileg azért ittam ott, mert múltkor benéztem a darálójukat (kiderült, hogy ott áll a gép mellett ), és azt hittem, újabban podossal nyomják, de csak a decafot.
A rendes, "szupertitkos" blendjük továbbra is darálós.Amúgy megkezdtem a Cagliari vallatását. Párhuzamosan itthon a Superoro-nál eggyel gyengébbre (30% robusta) pozícionált Gran Caffé, és a munkahelyen a Supreroro (15-20% robusta) tesztelését. Pazarak...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
vicces
addikt
válasz radi8tor #39612 üzenetére
nem tudom mi történt, reklamaltam telefonon erre az ügyfelszolgalatos benyalt csontig és másnap visszautaltak a pénzt. De nem is erre akartam a hangsúlyt fektetni, hanem h egy rendes üzlet lehet jobb vásárolni ahol végig lehet nézni az összes terméket, lehet kérdezni stb. Az eladó csaj egy bialetti könyvet is felcsapott a kérdéseimre mikor már ő sem tudta mit akarok én a neten csak egy egyszerű adatlapot találtam a főzökről. Az ár pedig szerintem a gyártótól jön, ők mondják meg mennyiért lehet adni, mert 1 centtel sem volt drágább mint bárhol máshol a neten. Az üzlet pedig egy turistas, sétálóutcás övezetben van.
papeti01:
relative szomszédok[ Szerkesztve ]
:)
-
Keresztapper
senior tag
válasz radi8tor #41393 üzenetére
Hát nem is tudom. A produktum láttán nem csöpög a nyálam.
Az a helyzet, hogy odáig jutottam, hogy ha nincs lehetőség a mércém szerint elfogadható kávét inni, akkor inkább nem kávézom. Ez persze egy balatoni nyaralás alatt nem túl előnyös, de élénkítő hatással sosem volt rám a kávé, és ha nem jó az íze, akkor meg minek igyam.
http://palscoffeetech.com/
-
kaligula
tag
-
-
nagyúr
válasz radi8tor #44178 üzenetére
A cikk azt is irja, hogy nem talaltakak ra bizonyitekot, hogy a megkajalt aluminium problemakat okozna.
A dolgok betiltasa alapvetoen a nephulyitestol fugg, nem a valosagtol -- lasd pl. a GMO be van tiltva egesz Europaban, de mondjuk az alkohol az engedelyezett.
while (!sleep) sheep++;
-
fragola.6035
aktív tag
válasz radi8tor #44175 üzenetére
Az esetleg nem zavar, hogy az összes aromazáró gyári csomagolás belső fele -fűszer, kávé, kakaó, stb...- mind alumínium?
De még a Mackó sajt is, vagy egy csomó francia penészes sajt.
Vagy amikor megőrlitek a kávét, akkor az őrlemény legelőször az őrlő alumínium alkatrészeivel találkozik.Vagy Ti hogy veszitek a kávét? Organikus fűzacskóba kimérve?
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz radi8tor #44185 üzenetére
Ok, az klassz, ha hiszel a bio cuccokban, biztos van is alapja. De a papír és a műanyag zacskó nem igazán aromazáró anyag.
Itt az aromazáró tárolásról beszélgettünk, szerintem ott az alunak és üvegnek nem igazán van alternatívája.
Mondjuk elsőre a papír kíméletes csomagolásnak tűnik, de ha belegondolunk, egy csomó vegyszer kellhet ahhoz, hogy a papír alapanyag erős zacskóvá álljon össze, de ezt nem tudom.
Hogy a műanyag csomagolás mennyire bio, azt sem tudom, biztos van olyan műanyag, ami az.Errefelé azt mondják, hogy a kertészek nappal, a biokertészek éjjel permeteznek.
Én pl. nem vagyok szokva a Bp.i levegőhöz, nekem ott néhány helyen büdös a levegő.
Jó lenne, ha a bio termékek tényleg azok lennének és legfőképpen megfizethetőek. Én is biztos azt vennék, ha megengedhetném magamnak.
Azért azt tudni kell, hogy van egy csomó vegyszer, ami biokertészetben engedélyezett, sokak szerint teljesen indokolatlanul.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Wolfy999
tag
válasz radi8tor #44915 üzenetére
Én is voltam a kávé napján a Teslaban. Csak nagyon világos pörkölésekkel találkoztam, klasszik vonal sehol nem volt. Black sheep nem csinált presszót, csak mutatóba hoztak egy régi Faema karost. Valami filtert ittam náluk, de nem volt maradandó. CasMo 3 kávét hozott, Kenya, Etióp, Honduras. Filterben mindhárom, presszóban utóbbi kettő. Nekem presszóban már túl savasak voltak, filterben mindhárom finom volt és nagyon más jellegük volt. 30 grammos termékmintát is lehetett kapni (nekem már csak Honduras maradt). A 42 ha jól emlékszem egy Red Honey feldolgozású Costa Rica-t hozott, nekem ez sem jött be. Steamhouse is volt Karma Kenyával, nyitott karral dolgoztak. Szóban nagyon riogattak mindenkit, hogy nagyon savas lesz, látszott is, hogy elég világos pöri, de mégsem éreztem túl savasnak. Ez a presszó ízlett talán a legjobban nekem, vettem is belőle 200g-ot otthonra. A Lucky Cap is presszóra egy Kenyait hozott, ez szintén finom volt. Amúgy egy DC Mina-t használtak (csak sajna a barista lány annyira nem ismerte a gépet). Filterbe egy Panama Geisha-t hoztak, mosott és száraz feldolgozással, sőt még cascara is volt belőle. Szóval 3 italt lehetett ugyanabból a fajtából összekóstolni. Nekem száraz feldolgozással ízlett jobban, de én amúgy is általában szeretem a száraz kávékat. A cascara-t kihagytam. Amúgy szerintem tök jó ötlet volt ilyen összehasonlítós kóstolót csinálni, ez még annak is érdekes, aki nem annyira szakértő.
Amúgy nagy piros pont a CasMo-nak, hogy hoztak üveg pohárkákat a presszóhoz. Volt ahol pici műanyag volt, az is jobb mint a papír. Nekem az is tetszett, hogy ők mint pörkölő nem voltak hajlandóak tejes italokat csinálni.
A többi standnál sajnos nem tudtam kóstolni, addigra hosszú volt a sor és mennem kellett. Nah meg így is kicsit sok volt már a koffein. -
jolti
senior tag
válasz radi8tor #45888 üzenetére
Ne legyél már álszent...
Akkor a reklámokat is ki kell tiltani, mert az meg elreklámosítja.
Amúgy is csak a szakmaiság vezérelt, mert ez kávé topik, a cikk meg egy kávézóról szolt. Az csak mellékes, hogy milyen szolgáltatás jár mellé.
Azon sem nyafizik senki, hogy a nemtudomelyik hipszter kávézóba beviheted a mscskádat, kutyádat.
Amúgy is tegye fel a kezét, aki nem olvsta el! 😀 -
weinmaker
őstag
válasz radi8tor #49418 üzenetére
Szerintem kicsit P@raszt vakítás, remélem ezzel nem sértek meg senkit. Sokkal fontosabb az egyenletes (nem ferde) tömörítés, mint, hogy mekkora erővel nyomod le. Én az LM szimplánál szinte csak a tamper saját súlyát használom, minimális erővel tömörítek és gyönyörű lefolyást kapok. A kávé is pöpec (legalább is számomra)
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen