-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
W78
csendes tag
A Contador valóban jó kis kávézó VOLT! Sajnos tulajdonost váltott, és az ifjak pesti áron, nem nagy profizmussal csinálják tovább. Elzavarták a képzett és kedves Barista-kat. Én nagyon szerettem, ha tehettem bementem, de mostanság kerülöm. Apám mondása: "A tehenet fejni kell, és nem a tőgyét leszakítani"...
Ha jól tudom, az "öreg" még mindig pörköl, talán vehetsz nála szemest. Szolnokon még talán valami Semiramis szerű is volt, egyszer ott is ittam egy Panamait. -
HÁZIGAZDA
kösz, jolti és zolnagy. 200 mikronos jön majd hozzám is. megcsinálom most már a silvano vízterítését, fragola javaslatára kap majd 4 másfeles furatot a közepéhez közel, illetve van a 4 "gaggia-lyuk" a szélén, ezen felül ims200. ha ez sem elég, kihajítom az ablakon.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Nem tudom, hol láttál VST-t 5k-ert, de gyorsan vedd meg. Én a renekat és a vst-t is egy egy tízesért vettem. Összehasonlítási alapom még nincs, mert a Choko madnesst még csak a Renekával főztem. Délután a kedvedért kipróbálom a kis vst-t is vele.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Nyufiful
csendes tag
Alapból kidobásra vettem, gondoltam gyakorolni jó lesz, ezek szerint ez még arra sem akalmas...
Idő mérése alatt mit érteszpontosan? Azt az időt ami alatt lefolyik a kávé vagy azt, hogy a gomb megnyomását követően mikor kezd el lefőni? Szerintem irreálisan kevés az össz idő, nagyjából 5 másodperc alatt lefő a 30 ml. -
Nyufiful
csendes tag
Igazad volt, ez az Omnia nem való semmire. Reggel kipróbáltam Molnár GÁbor féle Jailbreak kávét, azon kívül, hogy nem feltétlen az én ízvilágom, maga a lefőzés minősége, és ideje ég és föld volt a különbség. Omniából is és ebből is 18 grammot használtam. Egyedül iszom a kávét nem pazarlás egy főzésre elhasználni 18 gramm kávét? Ha rajtam kívül senki nem iszik csak én, hogyan lehet megvalósítani azt, hogy egyszemélyes készüljön? Van egyszemélyes szűrőm, de azzal állítólag lehetetlen normális kávét főzni a kialakítása miatt.
-
-
-
HÁZIGAZDA
itt egy művészien elmosódott
silvano még hónapokig marad, egész pontosan addig minimum, amíg totál ki nem ismerem a bfc-t. közben megoldom most már annak is a vízterítését. aztán meglátjuk, hogy hova tovább, de e61-es gépet bármikor lehet venni, míg silvanót előtte és azóta sem láttam egyet sem, sehol.
de szépség és kényelem ide vagy oda, végül az a gép marad, amelyik jobb kávét főz
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Hónapokig szitáltam a VST 7g-al, mert wdt nem volt elég, nyitott kar spriccelt szanaszét, és amit nyertem időben a szitálás elhagyásával, elment takarításra. Aztán jött a Reneka, kipróbáltam elhagyni a szitálást, és tökéletes lefolyás volt simán wdt-el is. Majd a vst-t visszarakva kavarás után beterítette a konyhapultot, falat, mindent kávéval. Ha viszont szitálok bele, akkor nagyon közel van a végeredmény a Renekához (érdekes, a VST elmenne egy hangyányival finomabb darálással is). A kávé persze ugyanaz. A bánat sem gondolta volna, hogy a szűrő is számít a csatornásításnál.
A szitáláson annyit egyszerűsítettem, hogy nem direkt a karba szitálok (macerás, szemetel stb) hanem egy A4-es lapra, majd azt összehajtva szépen egyenletesen, hogy a szűrő minden sarkába jusson egyformán beleöntöm a Lali tamperrel tuningolt kis szimpla szűrőbe. Próbáltam a szűrőbe szitálni, de macerásabb, a végeredmény pedig ugyanaz.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
lagoon79
tag
tévedés, hogy nem ad annyi pluszt. egy nyitott kar kell hozzá és mindjárt szembetűnő, h mekkora a különbség egy szitált és egy sima karba öntött és tömörített pogácsa lefolyásánál.
ahogy már sokszor átbeszéltük, mindenki pörög, h éppen hol tud fejleszteni a gépparkon, mit cserél mire, viszont az hogy a tökéletest megcélzó lefolyás közvetlen jelent jobb kioldódást így többet hoz ki a kávéból, ezt sokan elfelejtik. így az előkészítés szinte a legfontosabb része az egész műveletnek és bizony gyengébb darálókkal és gépekkel is szintet lehet ugrani, ha erre odafigyelünk.
[ Szerkesztve ]
-
Ábi
tag
Köszönöm!
A kávén kívül nincs más kimondott hobbym, élvezem a pörkölést, kisérletezést, ezért többet is költök rá, mint kéne.
Az Ascasoval sincs semmi baj, de az E61 már régóta csábított, most volt egy biztos forrásból használtan, ezért váltottam.
Szerencsére nem annyira pacsálós, amennyire rémisztőnek tűnt a fórumokon olvasottakból.
Persze a PIDes Ascasonál semmi pacsa nem kell, de ez még bőven belefér, mert kárpótol a látvány és az íz. -
HÁZIGAZDA
a silvano mindenképp marad, amíg ki nem hozom belőle a maximumot. ehhez fragola segítsége is fog kelleni, mert ennek része egy ex4->ex5 pumpacsere + szűkítő, plusz a vízterítő kap még 4 kis lyukat és egy ims 200 mikronos felsőszűrőt.
eladnám egyébként, de tényleg egyetlen eladó darabot sem láttam belőle soha, se előtte, se utána. ezt meg szinte újonnan vettem, harmadáron, és mivel kvázi "dual bojler" (bojler + termoblokk), ritka madár is.
lényeg a lényeg, nem ígérem, hogy egyhamar eladó lesz...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
a silvanónál nem csak a kávés része érdekes a dolognak, az egy sima 3 decis réz bojler a standard ipari fejen, plusz gyári pid. idáig ez ugyanaz, mint egy pid-elt silvia, faema family stb. viszont a silvanónál van egy külön szivattyú és egy termoblokk, amivel a gőzt csinálja. én ezért ugrottam bele, lehet akár egyszerre gőzölni és csapolni is, és ha jókor indítod a gőzölést és még fűt a termoblokk, végig fűtésen is marad, mert nem éri el a termosztát lekapcsolási pontját. magyarán a végtelenségig tudsz vele gőzölni. persze nyilván erőben sehol sincs egy hx-hez képest. még egy okossága van: kikapcsolt pid (és fűtés) mellett is tud csapolni. ez olyankor jó, ha amúgy emelkedő hőkarakterisztikára gyanakszol csapolás közben, mert azon még a pid is ront (vagy épp az csinálja).
all in all, a tökéletes "dual bojleres" kisgép. és nagyon jó kávékat is csinál, egyedül az érzékeny, világos pörikkel szenvedek vele.
amúgy szerintem qrva ronda , de megszoktam. és persze kényelmes minden: oldalt van a víztartály, így látod, hogy hogy állsz. hatalmas csepptálca elöl, bármennyi víz belefér. szép nagy felület a tetején, simán elfér 9 espresso csésze. nem is melegszik túl, csak langyos lesz a csésze (a hx-en 15 perc után tűzforró). a gőz termoblokkja külön kikapcsolható.
nagyon átgondolt gép (ezért nem is tervezem eladni, attól tartok, a vízterítés egész biztosan megoldható valahogy, egy rohadt rézkorong és egy szűrő kérdése az egész)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
Csakazértis:
Van itt minden ami szent. Papirpohárban automatás kávé, sok cremával ahhoz képest iható volt, ha ilyen lett volna az automatás kavé otthon a munkahelyen, soha nem váltunk kapszulásra. (crema kicsit több volt, de mire lefotóztam odalett[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
tDr1v3r
veterán
Köszi a választ srácok!
Megvan a Classic és a Baby ára is simán, nem probléma, csak a morális része kicsit meh... most apámnak mondtam hogy 50 körül nézegetek főzőket és egyből leb.szott hogy miért akarok ennyiért. Meg bennem is ott van a tényleg muszáj-e érzése... csak annyi hogy nem akarok befürödni vele mint a mechanikus billentyűzeteimmel hogy másodszorra vettem komolyabbat mert úgy hozták az igényeim.
Írtam az Evo eladójának, ha megvan még akkor megveszem. Ha meg sikerül kimaxolni a gépnek a tudását akkor lecserélem egy Classic-ra vagy Baby-re.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
tDr1v3r
veterán
Debrecenben van egy jónak tűnő eladó Baby, a tulajának írtam, meglátom mit válaszol.
Az a helyzet hogy nem tudom mit lenne értelmesebb... egy Baby biztos jobb hosszútávon de az Evo meg lehet elég lenne tudásilag. Még gondolkozok rajta, de biztos marad ez a két befutó.
Lesz darálóm majd következő hónapban, tudom hogy az sokkal fontosabb mint a főző ami "csak" a megfelelő hőfokú és nyomású vizet tolja át a kávén.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
HÁZIGAZDA
minél szűkebb, annál lassabban regenerálódik a fej egy csapolás/pacsálás után, szóval nem jó azt sem a végtelenségig szűkíteni. a 2 egyébként lehet, hogy még belefér, de a 2 deci nem sok (nem nordázok, csapvíz és kész), egyelőre tetszik így abszolút.
a pid-hez nehéz hasonlítani, mert az a bojlerbe lógatott szondával mért, ez meg a fejen áthaladó víz hőmérsékletét méri. de azért kb. hasonlóak az értékek, tehát amit mondjuk a pid-nél 92 fokra lőttem be, az itt is 92 fokon készül végig, csak ugye itt 95-ről húzom vissza, 90,5-re megy le, aztán onnan fel stb.
illetve általános tapasztalat, hogy sokkal forróbb a végeredmény az e61-gyel, mint a silvanóval. azzal inkább langyos volt, itt forró. lehet ám, hogy ott a csatornásodás miatt igazából kevésbé forró vízzel készült minden.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
Na most az a helyzet, hogy itt errefelé a név nem mond semmit... Ugyanis mindegyik kávé ugyanolyan jó!! Igazából nem látok semmiféle különbséget. Megiszom, és tökéletes ízélményt ad bármelyik! Ez az a rejtély, ami miatt a magyar csajok idejönnek asztalon táncolni, vagy mindegy miért, lényeg, hogy itt maradhassanak, még azon az áron is, hogy szexrabszolgákká válnak. Ez az olasz minőség, ami mindenütt jelen van, a kövekben, a tájban, az ételekben, a borban, az olajban, a kávéban... mindenben. 6-700 év folyamatos szolgáltatás, kultúra, rendszer. A név nem jelent semmit.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
még nem, most szereltem be, illetve csapolom és nézem a vizet. szép, de azért láttam már sugárban lőni így is (frissen vízkőtlenített minden), ezen felül az ims szűrő a vízterítőt is rögzítő csavar behajtása után nem sík lesz, hanem körben kicsit púpos, középen meg picit be van nyomva. a sima kexpoligonos ipari tök síkra adja ki.
majd referálok még, próbálgatom egyelőre, ismerkedünk.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Keresztapper
senior tag
Köszi, szerintem el is megyek a Danetti-hez és megnézem őket!
Képeket, meg videót is csinálok majd, de egyelőre nem sokat vagyok otthon sajnos. Annyit minden esetre eddig leszűrtem, hogy:
- fél óra melegedés után hűtőcsapolni kell kb 1-1,5 dl-t, mert addig elég sárkányos a víz.
- a gőz rettenetesen brutális, eddig nem is sikerült vele olyan habot csinálni, mint a Gaggia-val előtte, de ez biztosan csak user error. Még gyakorlom az új technikát.
- elképesztő, hogy ebben a házban mennyire elveszik az ulka hangja. Erre már nem kel fel a ház, mikor reggel 6 felé megcsinálom a kávémat.
- a víztartályhoz való hozzáférés tényleg nem túl kényelmes, mert le kell pakolnom a tetejét, és a csepptálca is kicsi, ami meg is lep egy ilyen ipari masinánál.De mindenek ellenére nagyon tetszik már most!
Ha minden igaz, a héten elkészülök a sufnituning pörkölővel is. Majd arról is beszámolok.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
tDr1v3r
veterán
Csináltam, majd feltöltöm később. Nagyon arra gyanakszok hogy valamiért felmegy a tej és ettől fullad le egyszercsak... vagy nem tudom.
De az biztos hogy se tejet habosítani, se jó kávét főzni nem tudok még.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
tDr1v3r
veterán
Tudom, rosszul csinálom de azért ennyitől nem kéne lefulladnia...
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
mester6
tag
A műszerek úgy vannak kalibrálva, hogy a teljes méréstartomány 2/3 nál mutatják a legkisebb hibaszázalékkal a mért értéket. A fórumtárs pedig egy 25 bar-os műszert választott!
15 bar-nál ugye kisebbet nem veszünk, mert tönkremegy, magasabb értékűt meg minek?
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
Az eladónak írtam, ő azt mondta hogy teljesen vízkőmentes, teljesen ki lett takarítva mielőtt elküldte nekem, meg ő is használta pár hetet tesztelés gyanánt.
Délután megpróbálom majd a műanyag csonk nélkül a habosítást. Én arra gyanakszok hogy ott felgyűlik valamiért a tej és azért áll le mert eldugul a járat.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen autót vegyek?
- Xbox Series X|S
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Focus Raven Rookie 24-es gyermek kerékpár
- BABOLAT AERO PRO TEAM 280 grammos teniszütő és labdaszedő
- Eladó Nitro Venture TLS Snowboard Bakancs 46-os
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- Beszámítás!!! - Új Bontatlan Ducati Elektromos Roller PRO-II PLUS Irányjelzők - Számla & Garancia
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest