-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Filek
csendes tag
válasz ronin s8 #13809 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet, akkor nekilátok majd a tisztításnak, csak előbb beszerzek Tersonet tisztítót.
Ugye jól gondolom, hogy a Gaggia tisztítási folyamatának része a vakszűrős visszaöblítés is? Csak azért kérdem, mert az eszpresszo.com-os karbantartási útmutatás azt írja, hogy ilyet csak 3 utas, mágnesszelepes gépeknél kell és lehet elvégezni, a többi gépben kárt tehet az ilyen. A Gaggia-ba passzol az 57mm-es vakszűrő? (csak ilyeneket és 53-asakat látok a neten)
Uccsó kérdés: a pumpa vízhozamának mérése alatt pontosan mit kell érteni? Csak simán kávéfőzést szimulálok vízzel és megmérem egy edénybe a lefolyt víz mennyiségét, vagy ez valami célzottabb, netán műszeres mérés? -
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #13825 üzenetére
Én tegnap itt a győri Kapuczinerbe bementem kávét inni, hátha jót adnak (1-2 hónappal ezelőtt voltam utoljára, addig mindig ihatót kaptam). Új "eladó" van, eszpresszó gyanánt kaptam valamit ami kb annyi volt mint egy dupla eszpresszó, és cukor nélkül meginni se bírtam
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
5381
aktív tag
válasz ronin s8 #13880 üzenetére
A gép új, gondolom a tömítés akkor rendben.
Őrlemény finomsága...ezen már vettem vissza, mert volt, hogy pár másodperc múlva már a csepptálcába pöfögött. Még ezzel játszok egy kicsit.
Tömörítés...itt lehet a legnagyobb baki. Erre még rá kell éreznem.Én a finomabb őrlés irányába mentem volna, még jó, hogy rákérdeztem. Köszi
-
-HajTömeg-
őstag
válasz ronin s8 #13879 üzenetére
A PID ezen is javítana?
Adapter tiltakozik, nem akarja, tele a bakancsa
Most a klasszik kétszemélyes szűrőt használom,amit alapból kaptam hozzá, ez elvileg ugye 14gramm, ezt nem tudom jobban megtömni.
(mérlegem nincs, szemre szoktam teletölteni)
A VST a 18 grammos?
Ezt emberi áron nem árulják?Alias: Júzer error
-
5381
aktív tag
válasz ronin s8 #13894 üzenetére
Oké, kipróbálom ezeket, végül is nem nagy összegek.
Egyébként nem értem a céget, sokkal költségesebben gyártható szűrőt adnak a géphez(meg egy műanyag! bizbaszt), ami ráadásul nem is működik. Gondolom szétnyomja az egész pogácsát a szűrőben, ahogy feltorlódik a kávé annál az egy furatnál. Inkább adnák sima szűrővel, meg egy normálisabb tamperrel. -
mutyi
őstag
válasz ronin s8 #13930 üzenetére
Köszi, próbálkozom!
Nagyon köszönöm a sok segítséget a fórumozóktól, nélkületek még gépem sem lenne vagyis lenne, csak egy automata fos.
Van egy ismerősöm,akinél szoktam inni "jó" kis kávét,mert automata gépük van és tökre ízlett a mi szarvasi gépünkhöz képest. Múlt héten voltam náluk és ittam egy kávét, hááááát, amire eddig azt mondtam hogy finom, arra most magamban azt gondoltam,hogy mi ez a sz.....
Köze nem volt az espressohoz.
Szóval alakulok, bár még mindig nincs fogalmam hogy hogyan kell készíteni és milyen állagúnak és hőfokúnak kell lennie a cappuccinóhoz szükséges és a lattehoz szükséges tejhabnak?
Össze vissza csinálom,semmi tudatosság sincs benne, pontosabban tudatosság van, de szakértelem kevésbé -
mutyi
őstag
válasz ronin s8 #13933 üzenetére
Akkor valóban nagyon rosszul csináltam,mert én gyak felforraltam a tejet,amit tudtam hogy nem szabad, de úgy éreztem,hogy akkor kezd el majd besűrűsödni.
Szóval 60 fok,ami még a kéz elbír.
Na de ott hogy lesz habos/sűrűbb?
Én most úgy próbálkozom,hogy félre van döntve a fém kiöntőm és éppen csak beledugom a gőzőlőfej végét.
Nagyon kevés tejjel szoktam, lehet akkor ez a baj, hiszen az baromi gyorsan felmelegszik nem hogy 60 fokra,de forrás közeli állapotba. -
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #13935 üzenetére
tejhabbal nekem is vannak gondjaim, egyre inkább gondolkozok hogy a csodás muanyag tejhabostó izé helyére veszek egy Rancilio Silvia gőzkart, ahogy neten látom sokan cserétlek erre...
mindig nagyon habos, buborékos lesz nekem, ahelyett hogy a rendes suru tejhab lene...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #13949 üzenetére
ahhoz kéne egy 3.5 decis edény, asszony meg 5 decist varázsolt, mert szerinte lehet bele kevesebbet is tölteni és jóez
ő issza a tejes cuccokat, én csak szívok az elkészítésselSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Toobee
veterán
válasz ronin s8 #14071 üzenetére
Akkor van így, ha rossz a tamperelés, egyenetlen az őrlemény, nincs kiszintezve a gép. Normál esetben szépen kell lefolynia, egyszerre megindulva. Esetleg akkor fordulhat elő ilyen, ha nagyon csöpögősre vesszük és annyira sűrű a kofí, hogy megindul a kisebb ellenállás felé, és ott is marad élete végéig.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
mutyi
őstag
válasz ronin s8 #14071 üzenetére
Jól van, azért nincs akkora gond,hisz nem arról van szó,hogy nem indulna el egyszerre a két kifolyón, hanem hogy néha az egyik kifolyóból néhány ml-el több jön ki ugyanazon idő alatt,mint a másikból.
A délben főzött legjobb kávémat megismételtem előbb,mert annyira finom volt,hogy újra át akartam élni és sikerült.
Hülye voltam hogy nem videoztam meg fotóztam le,de holnap lefogom,mert büszke vagyok rá.
(na meg a Moak csészéimre is)
A tejhab is alakul, már egészen krémes mivolta van. -
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #14079 üzenetére
azért állatira nem triviális, hogy egy ilyen mod feltétlen jó tesz. kapásból megváltoztatja a gép viselkedését, holott biztosan többet számoltak azzal a mérnökök, mint a fórumozók. másrészt, energiát csinálni csak úgy nem lehet, azt a hőt, amit a köré tekert cső elszív, a kazántól szívja el. oké, az amúgy is leadná a környezetének, és most ez a környezete, de tök más a hővezetése a vízzel teli réznek, mint a levegőnek.
stb. stb.
attól még játéknak, homebaristáskodásnak, diy modnak tök jópofa. de rögtön kijelenteni, hogy ki tévedett és mi jó, hát, merész...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #14120 üzenetére
Nekem is rá volt gyógyulva, ezért is kezdtem el szétszedni a gépet. Végül nagy feszegetés árán nagy nehezen lejött. (csavarhúzóval és kisebb villáskulccsal feszegetettem körbe) Lehet hogy pár órás tersonetes majd citromsavas áztatás megkönnyítette volna, de nem vagyok róla meggyőződve.
Miután sikerült leszedni utána 1-1 órát áztattam, egy része lejött a rákövült cuccnak, de maradt még bőven, végül bronzkefés dremellel szedtem le a maradékot.Kartömítést is cseréltem, bár nem volt baja a réginek, de nem tudtam mennyi idős, stb. Az új azért jelentősen rugalmasabb, és így legalább egy darabig nem lesz gondom vele reményeim szerint.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
paljoc
tag
válasz ronin s8 #14124 üzenetére
Na en is szerelessel kezdtem a napot, az E61 gep nem kopte megint vissza a tulnyomast a talcaba. Elkopott egy rez tusko, amit a kar nyomkod. Ugyesen raforrasztottam egy par mm-es toldalekot, szepen negyzet alakura koszorultem, majd mikor osszetekertem, kicsit tulhuztam es mar tort is bele a menetes szár!:-) Irany tesom, megfur, uj menet ide-oda, 3-as csavar szarat felhasznalva osszeraktuk es tokeletes lett a ketyere!:-)
-
mutyi
őstag
válasz ronin s8 #14129 üzenetére
Én teljesen meg vagyok elégedve a Graef cm800-al, bár összehasonlítási alapom nincs, de eddig tökéletesen elég volt a tudása.
Azt viszont most vettem észre, hogy be volt rakodva az egyes szűröm lyukacskáinak nagy része, amiket főzés előtt tűvel kinyomkodtam.
Ez mennyire befolyásolja a kávé szép lefolyását?
Ti szoktátok időnként a szűrők lyukait kitisztogatni? -
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #14129 üzenetére
de miért jobbak a lux fokozatai a mazzerénél, ami fokozatmentes? tényleg nem értem
vagy arra gondolsz, hogy a luxnál nagyobb távolság esik ugyanakkora finom-durva szemcseméret-állításra a tárcsán, mint a mazzernél?
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
válasz ronin s8 #14132 üzenetére
iberitalra kb 10 perc ráhekkelni a fokozatkijelző skálát, utána igen nagy pontossággal állitható. tekerni sokat kell, az igaz. korzón van fent egyből 2 módszer is rá.
én ezek közül talán az ascasot választanám most. iberitalom volt, azt mondják itt többen hogy az ascaso jobb, elhiszem. kezdőknek szerintem jó az ibi, főleg használtan féláron! graef-t csak az itt leirtak alapján tudom értékelni, de a leirások alapján valszeg az ascaso pontosabb/jobb, igaz drágább is. lux-ot még képen sem láttam
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz ronin s8 #14116 üzenetére
Azt próbáltad már, hogy felsőszűrő csavar furatába behajtasz egy jóval hosszabb csavart, hátha letolja magát, esetleg kocogtatod közben az oldalát? Csak ne túl brutálisan húzd a csavart, nehogy a menetet ki b@zd.
Vagy, ha erre nem reagál, akkor a két imbusz csavar helyére betekersz egy-egy jó hosszú csavart, ne teljesen, csak a felsőszűrő vastagságáig és keresztbe raksz rajtuk egy hosszú erős csavarhúzót, vagy krovaszárat, vagy ami nem hajlik el, annak a segítségével megtekered, mintha egy csavart hajtanál ki egy villáskulccsal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Musk átirányította a Teslának szánt AI-chipeket
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Parfüm topik
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen