Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tomiie6

    csendes tag

    válasz WinZol #130906 üzenetére

    Mivel nem ismerem, így nehéz róla nyilatkozni. Azt gondolom, hogy használható, de igazság szerint ugyanúgy szükség lesz finomhangolásra, ahogy öregszik a kávé vagy ha épp újfajta kerül bele, mintha lenne külön egy kávégép és egy őrlő.
    Az elmúlt két hétben próbáltam épp informálódni erről és társairól, mert a cégnél felhatalmazást kaptam egy olyan kávégép kiválasztására a kapszulás gép helyett, ami mindenki számára használható és ízletes kávét szolgáltat, de elvárás, hogy akkor én is azt igyam, és ne legyen több aeropresszezés vagy véhatvanazás (vagy már az álmaimban kacsingató flerezés vagy robotozás). Eközben jött ki Lance Hedrick bemutatója a Barista Touch Impressről, ami alapján én arra jutottam, hogy "gond" tényleg ugyanannyi van vele, mint különálló gépekkel, karbantartás, beállítás, egyetlen előnye, ha több ember használja, és van egy, aki képes és hajlandó napi szinten beállítani, akkor talán képes lenne mindenki más is használni, nem lennének rászorulva arra, hogy megértésék és megtanulják az egyébként nem túl bonyolult őrlőbeállítás lényegét, a kávé előkészítését a karba, valamint a tejhab elkészítését. Viszont ha elmennék szabadságra, akkor tartanék tőle, hogy armageddon lenne, de talán még tökélyre beállítva is túl sok lépés egy ilyen gépen elkészíteni egy presszót azoknak, akik egy kapszula behelyezéséhez és egy gomb megnyomásához vannak szokva, és még elégedettek is az eredménnyel.
    Itt lentebb írták, hogy Kingrinder K6 100 € alatt elérhető most Amazonról, az kezdéshez ajándék, bár ahogy olvastam, téged a sötétebb oldal vonz, ahhoz pedig a K4 jobb lenne, a K6 inkább a gyümölcsös vonalon tudna kidomborodni, valamint filteres, alternatív kávékészítéseknél. Ugyanemiatt azt sem érzem, hogy egy alap Gaggia Classicnál többre lenne szükséged, de szerintem elégedett lennél egy Sage Bambino esetleg egy Bambino Plusszal is.

Új hozzászólás Aktív témák