Új hozzászólás Aktív témák

  • glaci

    őstag

    válasz Thunderzolee #18765 üzenetére

    Köszönöm, hogy válaszoltál!

    Egyelőre nem áll szándékomban gyorsabban menni.
    (Bicajjal is csak 20 - 25 körül szoktam, amikor sietek. Ráérősen meg még lassabban.)
    MediaMarktos ajéndékutalványom volt, azt váltottam be. (Persze azért a gari is megnyugtató érzés.)

    Nem zavar a töltő dolog, csak vicces (másik szempontból meg mondjuk kicsit kiakasztó), hogy az első helyen azért nem adták oda az utolsó kiállított darabot, mert "elveszett a töltője". (És így + 2 óra BKV -zás volt, hogy eljussak egy másik üzletbe, ahol még volt 1 db. dobozos belőle.)

    A tempomat működését, mint írtam nem ismerem.
    Azért tűnt jó ötletnek, mert nem feltétlenül mindig mennék 25 -el és akkor jó lenne, ha mondjuk 20 -nál vagy 15 -nél mondhatnám neki, hogy tartsa. (Persze nem mentem még vele, így nem tudom, hogy mennyire kell figyelni, hogyha lassabban akarok menni. A nagyon régi rolleremen eléggé macerás volt az ilyen helyzet.)

    Mondjuk most nézem, hogy ezen a fékkaron nincs elektromos érzékelő, hogy meghúztam. Tehát ez nem kapcsolná le a motort, amikor fékezni kezdek. (Van egy régi kb. 10 - 15 éves villany rollerem. Még savas akksival és egyenáramú motorral meg fogasszíj hajtással. Azon, van a fékkaron mikrokapcsoló, és ha meghúzom, akkor hiába húzom közben a gázkart is, egyből kikapcsolja a motort. Viszont ahogyan már céloztam rá a legnagyobb baja már új korában is az volt nálam, hogy nem szabályozható finoman. Ha húzom a gázkart, akkor gyorsít maxon, ha elengedem, akkor meg nem igazán gurul (a kefés motor és a szíjhajtás miatt), így folyamatosan "játszani" kellett vele. No, de az gyerekjáték volt ezekhez a maiakhoz képest. Csak emiatt a fék dolog miatt említettem meg. Azóta már rég kinyiffant, úgyhogy már csak történelem.)

    Visszatérve a tempomat és a sebesség tartás kérdésére simán elképzelhető, hogy beüzemelem ezt, majd hamar ráérzek, hogy milyen könnyen szabályozható és már nem is fog majd hiányozni, mert így is könnyű lessz majd tartani pl. a 10 km/h sebességet vele.
    Majd kiderül.
    (Remélem nem fog esni a hét végén és akkor hamarosan fogom tudni majd tesztelni.)

    Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

Új hozzászólás Aktív témák