Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    Bocs előre is, ha kicsit off lenne, ez már nem biztos, hogy annyira kezdő szint, de itt normálisabb a hozzáállás.

    Linux és a virtualizálás. Win-en viszonylag egyértelmű mezei felhasználói szinten VBox és VMWare, linux-on azért vannak más versenyzők is.
    Próbaképp felpakoltam a Manjaro-ra is a VB-ot és telepítettem bele egy W7-et. Tiszta sor minden, működik ahogy kel semmi lényegi eltérés nincs a windows-on megszokottól, max, annyi, hogy mintha egy kicsit jobban tekerné a gépet.
    Olvastam a qemu/kvm virtualizációról, de Windows-on agyf***t kaptam a cli-s kofigolástól, sajnos még mindig nem a szívem csücsökje. Aztán a egy YT videóban láttam a virt-manager-rel dolgozni a fazont. Gondoltam kap egy lehetőséget, max megrogyasztom a belakott Manjaro-m és tökön szúrhatom magam backup híjján. Bár még pár dolog nem teljesen világos, de a VB-hoz képest kicsit :Y

    Elérhető valami értelmes szájbarágós (hülyegyerek szintű) how-to a qemu/kvm virtualizálásról? (nem feltétlenül angol nyelvű szakkönyvekre gondolok)
    Mondjuk, olyan apróságok szintjén, hogy miként tudok 2. monitort adni a virtuális gépnek, hogy tudom a virtuális grafikus kártya RAM-ját feljebb tornászni 16MB-ról, legalább 128MB-ra, fizikai meghajtók bizonyos mappáinak megosztásként való csatolása (VB-al azért ez nem akkora ördöngősség), helyes beállítások, stb...

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák