Új hozzászólás Aktív témák

  • MM

    őstag

    válasz radi8tor #231555 üzenetére

    A kérdés engem is hosszú ideje foglalkoztat, bár nem tudom, melyik autóban milyen üveg volt (van). Mivel utálok klímázni, sportot űztem belőle, hogy hosszabb úton (jellemzően autópályán) erős napsütésben hány fokos külső hőmérsékleten tudok komfortosan utazni klíma nélkül, felhúzott ablakokkal. Az elmúlt ~15 év tapasztalatai alapján: :D

    Renult Megane II 2008 sedan, fekete: 17 fok
    Renault Megane III 2011 5 ajtós fekete 18 fok
    Renault Megane III 2014 5 ajtós fehér 20 fok
    Renault Megane IV 2018 kombi fehér 21 fok
    Golf VII Sportsvan 2020 fehér 21 fok
    Ford Mondeo MK V 2020 kombi ezüst 23 fok

    Zárójel: Mind céges autóm volt, a Golfot kivéve minddel 50K-200K km-t mentem, nem a spórolás vezérelt, csak a klíma utálat...

    Szerinem az üveg is csak egy a sok tényezőből, a szín pl. szintén marha sokat számít, lásd III-as Megane-ok. Sötétített üveg csak a Megane kombin és a Mondeon volt pl.

    A Mondeo egyébként simán a napon hagyva is kevésbé melegszik fel, mint előtte bármelyik autó amit használtam. Az is igaz, hogy ennek van a legdurvábban sötétítve az üvege, a hő- és zajszigetelése is a legjobb eddig.

    A lista egy fehér IV-es Octavia kombival fog bővülni (írnám, hogy hamarosan, de tavaly áprilisban lett rendelve, azóta is érkezik...). Ezen elvileg lesz tetőablak is sajnos, ezért most 21 fokra tippelek előzetesen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák