Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz Qtya123 #234226 üzenetére

    Na, megvolt a tele tanktól tele tankig mérés a 150-es pályázással az S-Crossal. Kerek 8 liter. Szerintem nagyjából elmegy kategória, tekintve, hogy magas és nem épp áramvonalas.

    Amúgy meg nyomjon ki pár sünt a gépjármű a kipufogón, mert nem volt eseménytelen az út visszafelé jövet. Szokásos tempomat 150, a fékre nem léptem már hosszú kilométerek óta.
    Egyszer csak halk nyik-nyik ciripelés kezdődött jobb hátulról, ami úgy 10 másodperc után egy az egyben olyan folytonos hanggá alakult, mint mikor fékezel és sír a fék.
    Ráléptem a fékre, elhallgatott. Felengedtem a pedált, újra sírás. Lassabban mentem tovább és a kb 2 km-re lévő pihenőbe kiálltam. Mikor már csak kb 80-al mentem, elkezdett halkulni és abbamaradt a visítás.
    A pihenőben kiszállva jobb hátul érzem, hogy fékszag van és igen meleg a felni is...
    Viszont fél kézzel tudtam toligálni az autót, tehát már nem fogott be egy kicsit sem. Útnak indultam, végig 120-130-al, közben többször megálltam nem-e melegszik, de nem melegedett.

    Hogy a tökömbe foghatott be így és utána meg semmi... :F

    Korábban már észrevettem, hogyha tolatok, akkor néha mintha kattogó hang jönne jobb hátulról a féktől. De csakis tolatáskor. Megemelve és megpörgetve a kereket, nem tudtam reprodukálni. Tárcsa és betét jónak tűnt. A szíjak, folyadékok és első fék cseréjekor mondtam is ezt a szerelőnek, de azt mondta nála nem kattogott és nem lát semmit.

    Szét kell majd szedni nyilván, már csak azért is, mert lehet a betétnek így annyi lett, de ilyen fék "beállást" még nem láttam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák