Új hozzászólás Aktív témák

  • polonic

    félisten

    válasz rasotamas #253320 üzenetére

    Kicsit később reagálva. De én írtam ez ügyben az OMV-nek még 3 éve, mikor bevezették ezeket a jelöléseket.

    Ezt írtam:

    Tisztelt Hölgyem/Uram!

    Az új B-s jelölésű gázolajokkal kapcsolatban keresem az OMV-t. Az új szabályozás értelmében már jelölni kell az üzemanyagok biokomponens arányát is.

    Én eddig is a MaxxMotion Dieselt tankoltam a járművembe. A jelölés bevezetése után örömmel láttam, hogy a prémium gázolajnak B0 jelölése van több hazai OMV kúton is, ellentétben más kúttársaságoknál. Tehát ez alapján nem tartalmaz biokomponenst, FAME-et. Ami a gázolaj esetében gyakorlatilag "használt sütőolaj", igaz?

    Legutoljára Ausztriában jártam egy rövid időre és ott is az OMV-nél tankoltam a MaxxMotion Dieselt, de ott megdöbbenve tapasztaltam, hogy B7-es jelölése van a prémium gázolajnak, tartalmaz FAME-et.

    Ha jól tudom, a prémium gázolaj a schwechati OMV-olajfinomítóból jön egyenesen Magyarországra is.
    Ezért gondolom, nem készül két különféle prémium gázolaj az osztrák piacra és a magyar piacra is. Furcsállom, hogy az Ausztriában kapható ugyanolyan prémium gázolaj miért B7-es jelölésű, az itthon kapható pedig miért B0?
    Tévedés történt a jelöléseknél vagy valójában két külön termék készül?

    Kérem, tisztázzák részemre a dolgokat!

    Előre is köszönöm a válaszukat!

    És itt a válaszuk:

    Kedves xyy,

    Köszönjük megkeresését.

    A prémium termékek (MaxxMotion), mivel egyedi finomításban és gyártásban készülnek, a teljes hálózat kizárólagos származási helye a schwechati finomító.

    A jelölés megváltoztatásával részben alkalmazkodtunk a jogszabályi kötelezettségünkhöz, hogy a gázolajnál a (szabvány adta) lehető legmagasabb biotartalmat kell feltüntetnünk, másrészt követtük az autók többségében található jelölést, ezért cseréltük a termékbesorolást jelölő matricákat B7-re. A B7 jelentése, hogy a biotartalom NEM haladja meg a 7%-ot. A MaxxMotion Diesel biotartalma továbbra is 0% (így egyben 7% alatti), ami az autók motorjára semmilyen káros hatást nem jelent, ugyanakkor nem okoz bizonytalanságot azoknak, akik a tanksapka melletti jelölést veszik alapul.

    Üdvözlettel,
    OMV Marketing Osztály

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák