Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Qru #274881 üzenetére

    Mondjuk, a videón is látható, hogy 3-an szálltak ki abból a rendőrautóból, amelyik felkelnte a korlátra a Mercedest. Előtte a leállósávon a Skoda hátuljának koccant a Mercedes orra, majdnem ki is csúszott a rendőrautó, kacsázott is bőven utána.

    Nem tudom, a rendőrautó sofőrje milyen vezetéstechnikai tréningeken vett részt, amit a munkáltatója is elfogad és ami alapján alkalmasnak ítélte a rendőrt a manőver végrehajtására. És akkor még ott a Skoda is, ami erre nyilván fel volt készítve.
    Mert ezek nélkül te is beláthatod, hogy Skoda sofőrje esetleg a szükségesnél nagyobb veszélynek tette ki az utasait.

    Apám mesélte, hogy annak idején a katonaságnál télen a megfagyott latyakos országúton kellett vinni az ezredest egy szolgálati Ladával. Ki is jelöltek neki egy hozzáértő sofőrt, aki történetesen versenyszerűen rallizott is. Ő persze legjobb tudása szerint hajtotta végre a parancsot, miszerint az ezredest A-ból B-be időre kell eljuttatni. A feladat sikeres végrehajtását mi sem bizonyította jobban, minthogy a szolgálati ideje alatt nemhogy nem vezetett többet, de honvédségi járműbe be sem ült.

    Gondolom, USA-ban sem minden járőrnek és minden rendőrautónak van jogosultsága ilyen adok-kapokba beleszállni.

    Tsebacsi: igen, a tolakodó Toyotást én is elővenném a rendőrség helyében. Alap, hogy megkülönböztető jelzést használó járművet nem előzünk, illetve nem haladunk a leállósávban.

    avl: ha jól tudom, a rendőrség a járműveket csak lízingeli, nem az övék.
    Amikor Szeged HRK-n dolgoztam külsősként, külön HR-es feladat volt, hogy minden rendőr az illetményhez szükséges minimális óraszámot tölthessen volán mögött, hogy azt a párezer forintot is megkaphassa, ami ezzel jár. Mindemellett a régi határőrségi Pathfinderek kb fele ilyen-olyan hibával állt az udvarban, mert nincs pénz a javításukra. Volt, amelyik váltóhibával, másik motorfibával állt, de volt olyan is, amelyikről csak a műanyag kilincsek törtek le. Simán össze lehetett volna legózni pár jó autót belőlük.

    [ Szerkesztve ]

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák